Miten sinä olet jaksanut syksyn harmaassa pimeydessä?

Aurinko ei ole juuri pilkistänyt ja pimeys hiipii puutarhaan jo todella varhain. Maassa ei ole lunta, mutta joulu ei silti ole kovinkaan kaukana.

Nyt tarvitaan valoa ja kynttilöitä! On aika ripustaa valonauhoja puutarhaan!

Me aloitimme puutarhan koristelun viime viikonloppuna.

Istutin kanervat valoruukkuun ja siirsin sen takapihan oleskelualueelle luumupuun katveeseen. Valon säädin hehkeän oranssinpunaiseksi, joka lämmittää mieltä aina ikkunasta ulos katsoessani.

Luumupuun oksille ripustimme harjan vartta apuna käyttäen pehmeää valoa hohtavia pampuloita.

Pallotuija sai verhokseen pieni punaisia valoja kuin pihlajan marjoja ja pergola koristautui pienin lyhdyin.

Koristevalosarjoissa sekä valoruukussa olevat ledit ovat energiatehokkaita. Ne eivät kuluta juuri mitään sähköä, mutta antavat ihmeesti virtaa illan hiipivässä hämärässä kotiin saapuvalle perheelle ja nostavat hymyn huulille ikkunasta katsoessa.

Seuraavaksi on etupihan vuoro!

Ripustamme kuistin koristeeksi nauhallisen suuria, hohtavia lumihiutaleita. Ne tekevät kuistista näyttävän ja lämpimästi tervetulleeksi toivottavan.

Valokuvat koristevalosarjoista: Konstsmide

Olen mielelläni apunasi puutarhan suunnittelussa ja joulukoristelussa. Suunnittelen uusia pihoja sekä pihamuutoksia yksityispihoille. Autan sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Oletko jo tutustunut Puksipuun verkkokauppaan? Olen koonnut sinne laadukkaita ja aikaakestäviä puutarhan sisustustuotteita, joiden uskoisin ilahduttavan myös sinua. Tuotteet järjestelinmyös eri tyylien – moderni, romanttinen ja luonnollinen – mukaisesti, joten tuotekokonaisuuksiin tutustuminen on helppoa.

Piditkö lukemastasi? Haluatko lisää ajankohtaista asiaa, inspiraatiota ja käytännöllisiä vinkkejä, jotta nauttisit omasta puutarhastasi enemmän?