16.6.2018

Puksipuun tietosuojaseloste (GDPR)

Yksityisyytesi on meille tärkeä.

Puutarhasuunnittelu Puksipuu sitoutuu suojaamaan asiakkaidensa ja muiden verkkosivustojamme käyttävien yksityisyyttä. Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, kuinka Puutarhasuunnittelu Puksipuu (jäljempänä ”Puksipuu” tai ”me”) käsittelee henkilötietoja. Rekisterinpitäjällä tarkoitetaan tässä tietosuojaselosteessa Puksipuuta. Tietosuojaseloste koskee kaikkia Puksipuun verkkosivustoja, tuotteita ja palveluja, joissa kerätään henkilötietoja tai joista on linkki tietosuojaselosteeseen tai joissa tietosuojaseloste on nähtävissä.

Verkkosivustojemme osoitteet ovat: https://www.puksipuu.fi ja https://www.puksipuushop.fi.

Meistä on tärkeää, että tiedät, mitä henkilötietoja keräämme ja tunnet henkilötietoihisi liittyvät oikeudet. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, mihin tarkoituksiin keräämme ja käytämme henkilötietojasi sekä miten olemme varmistaneet, että sinulla on riittävät mahdollisuudet hallita henkilötietojesi käyttöä.

Suosittelemme, että luet tämän tietosuojakäytännön huolellisesti, sillä siinä on tärkeää tietoa keräämistämme henkilötiedoista ja muista tiedoista.

 

Käsittelyn lailliset perusteet

Henkilötietojen keräämisemme ja käsittelymme perustuu yhteen tai useampaan seuraavista laillisista perusteista: saamamme suostumus,  tekemämme sopimus ja/tai oikeutetut etumme.

1) Saamamme suostumus: Olemme saaneet ennalta (kirjallisesti, suullisesti tai verkossa) nimenomaisen suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn.

2) Tekemämme sopimus: Käsittely on tarpeen Puksipuun kanssa tehdyn sopimuksen yhteydessä.

3) Oikeutettu etumme: Käsittely on tarpeen liiketoimintamme johtamiseen, hoitamiseen tai edistämiseen liittyvistä syistä.

Sinulla on oikeus peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus milloin tahansa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai suoraan Rekisterinpitäjän yhteyshenkilöön (kts. kohta Yhteystiedot).

 

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Keräämme henkilötietojasi voidaksemme tarjota palvelujamme ja tuotteitamme parhaalla mahdollisella tavalla, luodaksemme sujuvan ostokokemuksen sekä hoitaaksemme asiakassuhdetta ja varmistaaksemme palvelujemme tehokkaan toiminnan ja ylläpidon. 

Käytämme keräämiämme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

– tuotteiden tarjoaminen, markkinointi ja personointi

– asiakaspalvelu ja asiakassuhteen hoitaminen

– tuotteiden ja palvelujen kehittäminen

– tilaukset ja toimitukset

– asiakkaiden tunnistaminen

 

Rekisterin tietosisältö

Keräämme seuraavia tietoja kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, tilatut palvelut ja tuotteet sekä niiden toteuttamiseen ja toimittamiseen tarvittavat tiedot.

Suoraan antamasi tiedot:

– yhteystiedot: nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, postiosoite

– lahjaostoksia koskevat tiedot: vastaanottajan nimi, postiosoite, toimitusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

– annetut suostumukset, lähetetyt viestit, annettu palaute

– julkiset kommentit ja palaute Puksipuun sosiaalisen median kanavissa sekä verkkosivuilla

– muut ennalta annetun, nimenomaisen ja vapaaehtoisen suostumuksen perusteella   kerättävät tiedot (kuten uutiskirjeiden tilaus)

 

Ostoksiisi ja muihin liiketoimiin kanssamme liittyvät tiedot:

– tiedot tilauksistasi, toimituksista, maksumenetelmistä, laskutus- ja toimitusosoitteista sekä muut tiedot liiketoimistasi Puksipuun kanssa

– taustatietoja sekä ilmoitetut toiveet ja tarpeet suunnittelun pohjaksi

– yhteydenottosi asiakaspalveluumme ja siihen liittyvä viestintä

– osallistumisesi kampanjoihimme ja kilpailuihimme

– sinun yhteystietosi

Kerättyä tietoa säilytetään tietyn ajan verran asiakaspalvelua varten, mutta tietoa ei käytetä markkinointitarkoituksiin ellei siihen ole erillistä suostumusta.

Huomaa, että emme kerää maksutietoja. PuksipuuShopin maksutietoja käsittelevät valtuutetut ulkopuoliset maksupalvelujen tarjoajat kuten Checkout Finland Oy.

 

Säännönmukaiset tietolähteet

Sinua koskevat henkilötiedot kerätään suoraan sinulta. Poikkeuksena mahdolliset luottotietojen tarkastukset.

 

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Emme luovuta henkilötietojasi säännönmukaisesti käytettäviksi kolmansille osapuolille. 

Henkilötietojasi voidaan luovuttaa maksupalvelujen tarjoajille, tilauksia toimittaville yrityksille sekä yrityksille, jotka tarkistavat luottotietoja. Nämä valtuutetut kolmannet osapuolet saavat käyttää henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojaselosteessa kuvattuihin tarkoituksiin, ja niiden on ehdottomasti pidettävä henkilötietosi salassa.

Verkkokauppapalvelimen teknisellä ylläpitäjällä on pääsy ko. verkkosivujen tietoihin. Ylläpitäjällä ei ole oikeutta käyttää tietoja omassa liiketoiminnassaan ja ylläpitäjä toimii vastuullisesti, hyvien käytäntöjen ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. 

Verkkokaupan tiedot on suojattu monimutkaisilla salasanoilla, palomuureilla ja muilla tavanomaisilla tietoturvatoimenpiteillä tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Tiedot sijaitsevat fyysisesti tarkkaan vartioidussa palvelinsalissa EU:n alueella. Kaikkea pääsyä henkilötietoon valvotaan hyvien tapojen mukaisesti.  Ko. tietokantaan on pääsy vain Suomen Paikallinen Mainostoimisto -verkosto Oy:n työntekijöllä. Rekisteristä ei tehdä fyysisiä kopioita eikä aineistoa käsitellä manuaalisesti. 

Sovellettavan lain vaatimukset, oikeudenkäyntimenettelyihin vastaaminen ja muut lakiin tai oikeutettujen etujemme puolustamiseen ja petosten torjumiseen perustuvat pyynnöt voivat velvoittaa meidät luovuttamaan henkilötietojasi viranomaisille tai kolmansille osapuolille.

Emme myy, vuokraa tai luovuta muulla tavoin henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle tästä tietosuojaselosteesta poikkeavalla tavalla.

 

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Puksipuun keräämiä henkilötietoja ei siirretä säännönmukaisesti EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Verkkosivusto on vuorovaikutteinen kommentointimahdollisuuden ansiosta. Sen sujuvuuden varmistamiseksi WordPress kerää oletuksena seuraavia tietoja. Kun kommentoit sivustolle, kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot kerätään roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun ja AKismet-roskaviestisuodattimen tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

 

Tietojen suojauksen periaatteet

Huolehdimme henkilötietojesi suojaamisesta asianmukaisin suojatoimin. Tiedot on suojattu monimutkaisilla salasanoilla, palomuureilla ja muilla tavanomaisilla tietoturvatoimenpiteillä tietomurtoja ja palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Kaikilla verkkosivustoillamme on SSL-sertifikaatti. Manuaalisesti tallennettavia ja käsiteltäviä tietoja, jotka voivat sisältää henkilötietojasi, säilytetään lukituissa tiloissa. Kaikkea pääsyä henkilötietoon valvotaan hyvien tapojen mukaisesti.

Kaikki Puksipuun työntekijät ja valtuutettujen kolmansien osapuolten työntekijät, joille myönnetään pääsy henkilötietoihisi, ovat velvollisia pitämään tällaiset tiedot salassa.

Henkilötietoja säilytetään tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset.

 

Asiakkaan oikeudet

Sinulla on oikeus pyytää omat tietosi nähtäväksi ja vaatia virheellisten tietojen korjaamista. Pyynnöstäsi sinua koskevat tiedot voidaan poistaa rekisteristä, mikäli lainsäädäntö ei sitä estä (esim. kirjanpitolaki). Emme luovuta tietoja kolmansille osapuolille suoramarkkinointia varten, mutta henkilötietolain mukaisesti asiakkaalla on oikeus erikseen kieltää tietojen luovutus.

 

Evästeiden käyttö

Evästeet ovat pieniä, usein kirjaimista ja numeroista koostuvia tekstitiedostoja, jotka selain tallentaa tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen verkkosivustoja käytettäessä. Voit halutessasi estää evästeet verkkoselaimesi asetusvalikossa – tässä tapauksessa et voi välttämättä hyödyntää sivujamme täysin.

Monien muiden sivustojen tapaan käyttäjistä tallentuu seuraavia tietoja: IP-osoite, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, tulo- ja lähtösivut, palveluntarjoaja, päivämäärä- ja aikatiedot sekä sivustomme sisällä vieraillut sivut. Emme koskaan yhdistä tietoja siten, että niistä paljastuisi asiakkaan identiteetti vaan tietoja käsitellään koko asiakaskannan pohjalta palvelun laadun parantamiseksi.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa.

Evästeitä voidaan käyttää myös kävijäseurantaan, analytiikkaan ja mainonnan kohdentamiseen. 

Näitä tietoja ei käsitellä niin, että kävijä voidaan tunnistaa.

 

Kolmannen osapuolen palvelut ja Privacy Shield

Käyttämämme kolmannen osapuolen toimijat ovat sitoutuneet toimimaan vastuullisesti, hyvien käytäntöjen ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Verkkosivujen ylläpitoon käytämme kotimaisia Suomen Hosting Palvelu Oy:tä ja Paikallinen Mainostoimisto Oy:tä.

Mikäli käytämme EU:n ulkopuolisia palveluita, käytämme ainoastaan Privacy Shield -sertifioituja palveluntarjoajia, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan EU:n tietosuoja-asetusta allekirjoittamalla Privacy Shield -sopimuksen. Tällaisia palveluita ovat mm. Google Analytics ja Mailchimp.

Huomaa, että tietyt verkkosivustomme toiminnot ovat kolmansien osapuolten tarjoamia (esim. ajanvaraus ja kommenttien roskapostisuodatus) niihin sovelletaan näiden kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjä.

Verkkosivustoillamme ja palveluissamme on toimintoja, jotka mahdollistavat sisällön jakamisen sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookin ”Jaa”-painike. Tällaiset toiminnot ovat suoraan ulkopuolisten palveluntarjoajien (esimerkiksi Facebook, Twitter, Instagram) tarjoamia. Kyseiset palveluntarjoajat voivat kerätä sivustoilla käynteihin ja niiden palvelujen käyttöön liittyviä henkilötietoja omien tietosuojakäytäntöjensä ja -sääntöjensä mukaisesti.

Puksipuu ei ole vastuussa tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä tai tietosuojaa koskevista ehdoista.

 

Tiedottaminen tietomurroista

Tiedotamme mahdollisista tietomurroista kaikille asianosaisille ja tietosuojaviranomaiselle tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

 

Mahdolliset muutokset

Palvelumme ja lainsäädäntö kehittyy jatkuvasti, joten pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta aika ajoin. Kun julkaisemme muutoksia, päivitämme samalla tietosuojaselosteen yläosassa näkyvän päivämääräksi, joka on samalla muutosten voimaantulo päivämäärä. 

Jos muutokset ovat merkittäviä, Puksipuu ilmoittaa niistä asiakkailleen sähköpostitse sekä näkyvällä tavalla tämän tietosuojaselosteen alussa ja verkkosivustojemme etusivulla.

 

Yhteystiedot

Yleisissä tietosuoja-asioissa ja markkinointiviestinnän peruuttamista koskevissa asioissa ota yhteyttä tietosuoja-asioidemme yhteyshenkilöön: 

Sari Lampinen

Puutarhasuunnittelu Puksipuu

Sähköposti: sari.lampinen@puksipuu.fi

Puh. 050 3316 091

 

Rekisterinpitäjä

Puutarhasuunnittelu Puksipuu

Paloplaaninkuja 5

04300 Tuusula

Sähköposti: sari.lampinen@puksipuu.fi

Y-tunnus: 1894788-4

 

©2018 Puutarhasuunnittelu Puksipuu | All Rights Reserved | +358 50 3316 091 | Contact