Suunnittelukäynti omalla pihallasi - Ratkaisuja. Uusia ideoita.

Tämä on juuri sitä, missä voin auttaa sinua!

Suunnittelukäynnin avulla saat:

 • selkeän näkemyksen ja ideat puutarhasi kehittämiseen
 • henkilökohtaista apua tonttisi ongelmien ratkaisuun
 • kirjalliset yleisohjeet rakentamiseen ja ylläpitoon

Palautteita Suunnittelukäynnistä:

Kiitos superpaljon! Suunnittelukäynti säästi meidät viideltä erehdykseltä ja nopeutti projektia 30 vuotta.

Petra ja Lauri Perälä

Kiitos kaikista neuvoistasi ja nimenomaan oivalluksestasi miettiä portaiden paikkaa aivan uuteen kohtaan. Tässä näkyy harrastelijan ja ammattilaisen ero eli osataan ajatella laatikon ulkopuolelta mutta silti käytännöllisesti. Oivalluksesi oli johtoajatuksena, kun aloimme tehdä remonttia. Remontista tuli niin meidän näköisemme, ja ilme vain paranee, kunhan kaikki pääsee kunnolla kasvuun. Iso kiitos sinulle, Sari, ilman sinua tämä ei olisi ollut mahdollista. Suosittelen palvelujasi ilman muuta kaikille vastaavaa apua ja hyviä ideoita kaipaaville piha- ja puutarhaihmisille.

Eila Hellas, Vantaa

I recently invited Sari to our home to help me plan my dream garden. I decided to get the help of a professional as I had in the past found my own trial and error method was costly and time consuming and wanted to get things right first time round with our new home.

After contacting Sari we chatted and she asked me to fill out her appointment form which gave her a solid idea of what I was expecting so she could prepare for her visit.

I was writing constantly throughout our meeting at our home, I found Sari a wealth of information, her expertise and knowledge of both plants and the region meant she had so many options suitable for the varying areas of my garden. Many of the plants I hadn’t known or considered beforehand, Sari suggested planting mixes to give my garden depth, texture, and flowers throughout the growing season.

We broke my garden into sections for me to be able to tackle on my own. I now feel I have the confidence and tools to get it right first time, and this is what I really wanted, a workable plan to achieve on my own schedule.

I thoroughly enjoyed Sari’s visit and can highly recommend her services if you are also needing design ideas to make your dream outdoor space a reality.

Chantel Klingler, Veikkola

Suunnittelukäynti oli todella hyvä! Meille on iso terassi tulossa ja sain vahvistusta, että meidän suunta on oikea. En olisi osannut laittaa uutta istutusaluetta kasveineen reilusti pihan keskelle, mutta se todella tasapainottaa laajaa terassia. Nurmialueesta luopuminen olisi ollut haastavaa ja kasvit olisi kyllä jääneet pihan reunoille. Vinkit kivi-, valaisin- ja kasvivalintoihin olivat myös erittäin hyödyllisiä. Nyt rohkaistuin lähteä tekemään pihaa. Kiitos!

Mari Niemi, Tuusula

Vaikka luin palautteita, en siltikään arvannut, kuinka mahtavaa tämä on. Tämä on tosi ihanaa! Kyseessä on minun eka piha ja se on minulle tosi tärkeä. Tähän asti olen vain perannut pihaa, mutta en ole yhtään tiennyt mitä laittaisin tilalle.

Nyt mulla on selkeät ajatukset, mitä tapahtuu jatkossa. Voin myös käyttää olevia kasveja toisissa paikoissa, mikä tuo tosi hyvää fiilistä. Mä olen niin onnellinen!

JV Tuusula

Puksipuun palvelut on luotu niin loistavasti, että heti ensinäkemältä saimme todella ammattitaitoisen, kuuntelevan ja paneutuvan kuvan palvelusta. Sari on luonut hienon kokonaisuuden, jonka avulla asiakas pääsi itsekin selkiyttämään omia ajatuksiaan pihasta.

Lopullisen suunnittelukäynnin jälkeen olimme aivan haltioissamme, miten Sari tarjosi meille enemmän, kuin mitä olisimme osanneet edes kuvitella. Pihaa lähdettiin suunnittelemaan jo olemassa olevia rakenteita ja linjauksia kunnioittaen. Ajatuksenamme oli saada pihan pari kohtaa suunniteltua mutta kahdessa tunnissa saimmekin moneen kohtaan suunnitteluapua.

Sari on työssään ja toiminnassaan rautainen ammattilainen ja enemmänkin. Rautaisen ammattitaidon lisäksi Sari omaa valtavan määrän luovuutta nähdä paikassa jotain muuta kuin mitä realiteetti on. Tämän lisäksi hän omaa taidon kunnioittaa ja kuunnella asiakasta. Tuntuu helpottavalta tietää, että mitä eteen tuleekin pihamme suhteen voimme luottaa Sarin apuun.

Mikäli haluatte pihasuunniittelijan joka antaa teidän näköisen tuen ja avun pihaanne, voimme ja suosittelemme ehdottomasti Puksipuun palveluja.

Piritta ja Juha Heiskanen

Kyllä! Sain vastaukset todellakin kaikkeen mikä askarrutti. Olin jo kauan miettinyt pihaamme ja aika selkeä kuva oli siitä, mitä sinne haluaisin. Halusin kuitenkin keskustella ja varmistua asiasta sekä saada vinkkejä mitkä kasvit pihallamme viihtyisi. Pidän siitä, että suunnittelussa otetaan huomioon jo olemassa olevat kasvit ja rakenteet, eikä kaikkea laiteta uusiksi.

Satu Norema, Tuusula

Saimme paljon enemmän, mitä osasimme odottaa. Jätimme etukäteen toiveitamme pihan suhteen ja Sari oli valmistautunut tapaamiseemme huolella. Hän kävi rauhallisesti ja täsmällisesti läpi koko piha-alueen, keittiöpuutarhan sekä myös etupihan ja sisäänkäynnin. Saimme hyviä ja monipuolisia vinkkejä, mitä kasveja voimme istuttaa minnekin. Sari otti myös huomioon, mitä ei kannata koiran takia kasvattaa. Näin jo silmissäni valmiin pihan käydessämme sitä yhdessä läpi. Ei ollut lainkaan kiireen tuntua, vaan saimme kaiken sen sovitussa ajassa, mitä meille oli luvattu. Tämä konsepti todella toimii. Oli todella sellainen olo, että meitä kuunneltiin, mutta osattiin myös ohjata hienovaraisesti oikeaan suuntaan. Voin lämpimästi suositella Puksipuuta kaikille, jotka haluavat uusia ideoita puutarhaansa.

Heta Hanski

Kiitos paljon! Oli hyviä ideoita vanhan puutarhan uudistamiseen historiallista miljöötä kunnioittaen. Erityisen mieleinen on aivan uusi oleskelualue ilta-auringossa ja sieltä avautuva näkymä sekä perennapenkki. Ihana täydennys, koska se lisää puutarhan käytettävyyttä.

Marja-Leena Peltola, Porvoo

Älyttömän hyviä ideoita! En ollut tullut ajatelleeksikaan. Saimme aikaan mukavan työlistan. Inhoan sitä, että pitäisi tehdä moneen kertaan. Hyvää oli myös, että saimme rakenteisiin mitat. Samoin tosi tärkeitä ovat ohjeet tekemiseen ja istuttamiseen. Istutuksista saimme tietää, mikä sopii mihinkin. Myös kasvien mittojen puolesta, kun ei haluta minkään valtaavan liiaksi meidän pihaa. Vastaukset tuli kuin apteekin hyllyltä. Oikein paljon kiitoksia!

Annukka Puhakka

Yli 20 vuoden suunnittelukokemus käytössäsi 2 tunnin ajan!

Suunnittelukäynti rakentuu toiveittesi mukaan

Ideoita teemoiksi tai kysy puutarhasi suunnittelusta juuri mitä itse tarvitset.

Helppohoitoiset kasvivalinnat

 • Istutusalueiden koko ja sijoittaminen
 • Kasvien värimaailma
 • Oikeat kasvivalinnat puutarhasi tyyliin ja maaperään!
 • Kasveilla pihan kehykset
 • Kasvit koristeistutuksiin
 • Tarvittavat näkösuojaistutukset

Näyttävyyttä sisäänkäyntiin

 • Nopeasti näyttävyyttä ja selkeyttä sisäänkäyntiin!
 • Kulku- ja säilytystarpeet
 • Pintamateriaalit
 • Valaistus
 • Kasvillisuus
 • Tuotteet

Suunnittelukäynti on tehokas tapa saada tarvitsemasi ratkaisut.

Vastaa kyselylomakkeeseen ja varaa tapaamiseemme aikaa 2 tuntia. Saat ratkaisut heti. 

Varaa suunnittelukäynti suoraan kalenteristani seuraavalle alueelle: Uusimaa | muualle sopimuksen mukaan

Hinta: 599 € sisältäen matkat, ennakkovalmistautumisen ja alv. 24%. Ei sisällä suunnitelmapiirustuksia.

Jatkoaika: Suunnittelukäyntiä voidaan haluttaessa jatkaa yli varatun ajan, mutta siitä sovitaan yhdessä tapauskohtaisesti. Tällöin suunnitteluaika laskutetaan käytetyn ajan mukaisesti 60 €/30min.

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Kotitalousvähennys: Suunnittelutyö, kun se on vähäinen osa muuta, laajempaa vähennykseen oikeuttavaa työtä.

Varaa aikakalenteristani

Ajan suunnittelukäynnille saat nopeasti – yleensä jo seuraavalle viikolle.
v

Vastaa kyselylomakkeeseen

Perehdyn vastauksiisi jo ennakkoon ja pääsemme tehokkaasti suunnitteluun heti tavatessamme.

Suunnittelu omalla pihallasi

Saat selkeän näkemyksen ja ohjeet, kuinka kehittää puutarhaasi eteenpäin.

Palautteita Suunnittelukäynnistä:

”Juuri sitä, mitä halusin ja sain enemmän kuin osasin odottaa. Pidin erityisesti ohjeiden käytännönläheisyydestä. Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle meidän puutarhastamme. Hyödynnettiin olemassa olevaa järkevästi ja ratkaistiin, miten ne voi järjestää paremmin. Puutarha sai selkeän linjan ja muodot. Erinomainen käynti!”
Anitra Lindkvist, Tuusula

Sain suunnittelukäynnistä selkeät ja riittävän yksityiskohtaiset ohjeet muutaman pihan ongelmakohdan kohentamiseksi. En todellakaan ole kokenut puutarhuri, mutta Sari osasi hyvin kertoa ja suunnitella epämääräisten toiveitteni mukaan. Olen aivan innoissani alkamassa toteuttaa istutuksia terassin ympärilleni ja pihan kulmaukseen. Voin lämpimästi suositella Sarin suunnittelukäyntiä, koen että sain hyvin rahalle vastinetta.

Katri, Espoo

Saimme kaikki kohdat ratkaistua. Itse oli vaikea nähdä, mitä ostamamme kodin pihasta voisi tulla. Siellä vain kasvoi kaikkea. Nyt näen mielessäni selkeästi, millainen pihastamme tulee. Aiemmin se oli jäsentymätön ja kasveja kasvoi siellä täällä.

Tässä oli hyvää juuri se, että katsoimme mistä uuden terassin ja rakenteiden linjat alkavat – miten ne yhdistyvät taloon. Itse olisimme osanneet lisätä vain jonkin rajan olevien tuijien ja nurmien väliin.

Maarit ja Janne, Helsinki

Kattavasti neuvoja ja näkökulmia niin rakentamiseen, kasvien valintaan kuin pihan hoitoonkin. Sari lähti suunnittelussa täysin pihan tilasta ja meidän toiveista, ja pystyi samanaikaisesti nostamaan esiin sekä yleisilmeeseen liittyviä ehdotuksia että tarjoamaan hyvin yksityiskohtaisia kasvisuosituksia ja ideoita. Käynnistä oli todella paljon apua.”

Mia ja Kim, Espoo

”Sain todella paljon irti suunnittelukäynnistä. Netissä itse etsien pihaideoita on niin paljon että siellä on helppo hävitä vaihtoehtojen runsauteen. Ennen kuin löysin Sarin, mietin aika hämmentyneenä, miten kattavaa apua tarvitsisin. Suunnittelukäynnillä sain Sarilta avun heti. Tarvitsin apua kasvivalinnoista ja niiden sijoituksista mutta en välttämättä pihasuunnitelmapiirustusta. Piirsin itse pihan pohjakuvan ja teimme käynnin aikana muistiinpanot kasveista ja rakenteista suoraan siihen. Sain tarkan suunnitelman kasvilajikkeita ja määriä myöten, tällä pääsen vaikka heti eteenpäin. Lisäksi sain vinkit yhteistyötahoihin joista voin lähteä tarjouksia kysymään. Meillä oli koko ajan todella hyvä yhdessä tekemisen fiilis. Sarin asiakkaat varmasti tuntevat tulevansa kuulluksi. Kaikki oli hyvin vapaata, rentoa ja joustavaa. Pyörittelimme monia eri variaatioita ja yllättäviäkin ehdotuksia. Sitten vain lukittiin ideoita ja edettiin suunnittelussa osa-alue ja päätös kerrallaan. Olen todella tyytyväinen!”

Katja Liimatainen

”Jos minulla olisi oma piha, haluaisin Sarin suunnittelemaan. Voimme suositella lämpimästi. Ennen kaikkea nyt vain tuumasta toimeen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”

Juulia Liimatainen

”Tosi hyvä käynti! Saimme selkeyttä ja vahvistusta pihamme laittoon. Ideat kuulostavat hyvältä. Itse olen pitkään pohtinut näitä pääsemättä asiassa eteenpäin. Kiva, kun tulee ulkopuolinen auttamaan. Huomaa, että on ammattitaitoa. 

Minua helpottaa valtavasti! Nyt meillä on selkeä suunnitelma ja tieto, miten edetä. Pihan voi toteuttaa omaa tahtiaan, mutta takaraivossa on tarkka tieto, minne ollaan menossa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”

Kirsi Luukkonen, Helsinki

”Sain ideoita, joita en olisi muuten tullut edes ajatelleeksi. Näen nyt sieluni silmin saunarakennuksen, seinustalla värikkäät ruukut ja pergolan. Kyllä omalla pihalla saa olla paikka, jossa voi rentoutua.
Enää ei tunnu lohduttomalta, vaan sain positiivisen vireen tekemiseen.
Laura, Lohja

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka varaan ajan suunnittelukäynnille?
Voit klikata tällä sivulla olevia ”Varaa aika”-linkkejä, joista pääset suoraan ajanvarauskalenteriini.

Ajanvarauskalenteristani voit varata itsellesi sopivan ajankohdan.

Jos pihasi sijaitsee jollain muulla paikkakunnalla kuin Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vantaa, varaa kalenteristani ´Keskustelu sinulle sopivien suunnittelupalvelujen valitsemiseksi’. Soitan sinulle ja keskustelemme tarkemmin tapaamisen yksityiskohdista.

Suunnittelukäynnin hinta 579 € sisältäen matkakulut.

Kuinka suunnittelukäyntiin kannattaa valmistautua?
Hyvä kysymys! Ennen suunnittelukäyntiä valmistaudumme molemmat tapaamiseen lähettäessäni sinulle kysymyslomakkeen, jolla kartoitamme toiveesi ja puutarhasi tarpeet. Näin pääsemme paikan päällä ripeästi syventymään ratkaisuihin ja uuden ideointiin.

Jos sinulla on asemakaava tai jokin muu pohjakartta tontistasi, liitä yksi kyselylomakkeen liitteeksi ja pidä toinen (tai mielellään useampi kopio) käsillä muistiinpanojen kirjoittamista varten tapaamisemme aikana. Kynä ja muistikirja ovat aina paikallaan, sillä toteutettavia ideoita kertyy paljon!

Mitä suunnittelukäynnin aikana tapahtuu?
Suunnittelukäynnin aikana perehdymme puutarhasi kehittämiseen omien toiveidesi ja pihasi ominaispiirteiden pohjalta. Teemme ratkaisuja kokonaisuuden toimivuuden kannalta ja panostamme näyttävyyteen helppohoitoisuutta unohtamatta.

Valitsemastasi aihepiiristä riippuen keskitymme tilasuunnitteluun, kasveihin, perehdymme puutarhan materiaaleihin, rakenteisiin tai tuotevalintoihin. Välillä myös niihin kaikkiin!

Suunnittelukäynnin aikana tekemiesi muistiinpanojen lisäksi annan sinulle mm. käyntiä täydentäviä rakennusohjeita, materiaalisuosituksia, kasvilistoja,  hyödyllisiä yhteystietoja sekä pihan hoito-ohjeita.

Suunnittelukäynti on hyvin joustava tapa löytää ratkaisut puutarhaasi.

Kenelle suunnittelukäynti sopii ja kenelle ei ?
Suunnittelukäynti sopii erinomaisesti, jos sinulla on jo olemassa oleva puutarha eikä toiveissasi ole suunnitelmapiirustuksia vaativia, urakoitsijalla teetettäviä toimenpiteitä.

Suunnittelikäynnin aikana ideoimme puutarhallesi selkeän vision, jota sinun on hyvä lähteä toteuttamaan. Valitsitpa minkä tahansa konsultointikokonaisuuksista saat pihasi kehittämistä varten neuvot ja kirjalliset yleisohjeet.

Jos sinulla sen sijaan on uudispiha tai aiot teettää pihasi viherurakoitsijalla, tarvitset pihasuunnitelman mittatarkkoine piirustuksineen ja työselostuksineen niin toteutusta kuin tarjouspyyntöjäkin varten. Tutustu silloin sinulle sopiviin vaihtoehtoihin klikkaamalla tästä.

Palautteita Suunnittelukäynnistä:

” Oli todella inspiroiva käynti! Kun tuttu piha on päässyt ´villiintymään´ 20 vuotta, on itse vaikea hahmottaa mitä tekisi – mitä muuttaa ja mitä kunnostaa entiselleen.
Tärkeää oli pihan ja ympäristön muodostaman kokonaisuuden huomioiminen suunnittelussa. Suunnittelukäynti auttoi hahmottamaan tilaa sekä puutarhan eri osa-alueita, säilyttämään ajallisia kerrostumia ja tuomaan aivan uusia ideoita.
Myös maisema huomioitiin. Oli hieno oivallus, kuinka rakennusten ympärillä voi olla enemmän väriä, hoidetumpaa ja laitetumpaa. Pihapiiristä poispäin liikuttaessa syntyi hieno siirtymä luontoon.”
Mariana ja Wilhelm, Porvoo

¨Kiitos tosi paljon! Saimme pitkän listan kysymyksiä ratkottua. Pihassa on ollut niin paljon tekemistä, että on ollut todella vaikea päättää, mitä tekisi ja mistä edes aloittaisi. Asiantuntijan kanssa oli selkeä käydä piha lävitse kohta kohdalta. Nyt tiedän, mitä tehdä ennen tulevia juhlia ja mistä jatkaa sitten myöhemmin.¨
Taina H., Helsinki

¨Sari oli erittäin ammattitaitoinen ja hän osasi kuunnella herkällä korvalla toivetamme. Pihasuunnitelmastamme tuli juuri sellainen, mitä toivoimmekin ja mitä emme olisi osanneet omin päin mitenkään suunnitella.¨
Katri & Jussi

¨Huonemainen tilankäsittelyllinen suunnittelu auttaa muistamaan ja luomaan toteutuskelpoisen tarinan, joka yhdistyy talon sekä tontin historiaan. Miellyttävä, keskusteleva tyyli, josta tulee kuitenkin hyvin nopeasti täsmällisiä, eteenpäin vieviä ajatuksia ja ohjeita. Suosittelen. Sain paljon enemmän kuin uskalsin odottaa.¨
Aila Aho, Helsinki

”Pihasuunnittelukäynti oli ensi hetkestä alkaen tavattoman mukava ja intensiivinen kohtaaminen. Sen aikana muodostui kuva puutarhasta, jonka toivon omalle pienelle rivitalopihalleni muodostuvan. Keveästä, luontevasta ja innostuneesta vuoropuhelusta muodostui kuin huomaamatta kohtaaminen, joka luotasi syvälle toiveisiini ja unelmiini siitä, mitä piha voisi olla säilyttämällä samalla sen hyvät ominaisuudet ja toisaalta tuomalla uusia kasveja, muotoa ja tunnelmaa puutarhaan. Kirjasin itse ohjeet ja ideat ylös, ja tapaamisen jälkeen kävin ne huolellisesti läpi. Minulle jäi olo, että suunnitelmaa on selkeää lähteä toteuttamaan käytännössä. Kiitos Sari ammattitaidostasi, herkästä kuuntelusta ja ihanasta kohtaamisesta!”
Leena, Helsinki

Palautteita Suunnittelukäynnistä:

”Kiitos suunnittelukäynnistä, saatiin siitä hyviä ja konkreettisia ideoita koko tontille.”
Perhe Järvenpäästä

¨Aivan mahtavia nämä ajatukset! Nyt saadaan aivan uusia lajikkeita puutarhaan. Tässä on otettu kaikki näkökulmat huomioon. Olisi pitänyt jo aiemmin ottaa Sariin yhteyttä. Aivan MAHTAVAA!¨
Tiina Laine, Vantaa

” Kiitollinen, että sain monimutkaiset ja monipolviset pihakysymykseni ratkaistua. Nyt tiedämme, mistä lähteä liikkeelle ja miten. Lopputuloksesta tulee tyylikäs! On ihan sellainen olo, että saamme pihan vihdoin valmiiksi.

Peräkärryn piilotus etupihalla oli parasta! Löytyi ratkaisu, jota emme olisi osanneet itse keksiä.

Sarilla on kuunteleva, todella hyvä tyyli ja ratkaisukeskeinen ote. Ihana ratkoa hänen kanssaan yhdessä kodin ja pihapiirin ongelmakohdat. Olisi luksusta, jos tällainen ´puutarhavalmentaja´ olisi käytettävissä koko ajan!”
Konsultointiasiakas Kaleva, Kerava

¨Kiitos käynnistä! Siitä oli meille paljon apua. Tulemme varmaan kaikki ehdotukset toteuttamaan.¨
Sari ja Timo

”Lähtötilanne: valmis piha, jonka joku muu oli laittanut mieleisekseen ja kasa epämääräisiä toiveita millainen minun näköiseni piha olisi. Mutta ei aavistustakaan mistä lähteä liikeelle.
Suunnittelukäynnin aikana Sarin avustuksella toiveet yksi kerrallaan konkretisoituivat ja toiminnot ja istutukset löysivät paikkansa pihalla. Sain myös neuvoja ja uusia ideoita sopivien kasvien suhteen. Tänään katselin pihaani ihan uusin silmin, nyt osaan jo kuvitella millainen siitä tulee. Ja nyt tiedän mistä aloittaa. Kiitos.”

Suvi, Kerava

”Olen tosi tyytyväinen, mutta sanaton. Kivi on vierähtänyt sydämeltäni. En ole aikaisemmin oikein tiennyt, mitä olisin pihasta tehnyt ja mistä edes aloittanut. Ideoita oli kyllä, mutta oli vaikea saada niistä mitään järkevää kokonaisuutta.

Tuntuu tosi helpottavalta. Pääsen oikeasti nyt tekemiseen käsiksi. Se on sitä, mistä tykkään.”
Hannele, Vantaa

¨Meillä on ollut pihasta paljon ajatuksia ja vaihtoehtoja. Sekamelskasta oli mahdotonta löytää selkeää kokonaisuutta ja siksi pihan tekemisen aloittaminen oli vaikeaa.
Saimme suunnittelukäynnin aikana selkeän näkemyksen. Nyt piha ei ole kuin tekemistä vaille valmis.¨
Juha-Pekka Salonen, Tuusula

Pihasuunnittelukäynti

Ratkaise pihasi ongelmakohdat tehokkaasti!