Suunnittelukäynti omalla pihallasi - Ratkaisuja. Uusia ideoita.

Tämä on juuri sitä, missä voin auttaa sinua!

Suunnittelukäynti antaa sinulle nopeallakin aikataululla:

 • selkeän näkemyksen ja ideat puutarhasi kehittämiseen
 • henkilökohtaista apua tonttisi ongelmien ratkaisuun
 • kirjalliset yleisohjeet rakentamiseen ja ylläpitoon
 • lisäksi 10 %:n alennuksen edustamistani tuotteista ja tuotesarjoista

Asiakkaideni kokemukset kuvaavat Suunnittelukäyntiä varmasti parhaiten:

”Puksipuun palvelut on luotu niin loistavasti, että heti ensinäkemältä saimme todella ammattitaitoisen, kuuntelevan ja paneutuvan kuvan palvelusta. Sari on luonut hienon kokonaisuuden, jonka avulla asiakas pääsi itsekin selkiyttämään omia ajatuksiaan pihasta.

Lopullisen suunnittelukäynnin jälkeen olimme aivan haltioissamme, miten Sari tarjosi meille enemmän, kuin mitä olisimme osanneet edes kuvitella. Pihaa lähdettiin suunnittelemaan jo olemassa olevia rakenteita ja linjauksia kunnioittaen. Ajatuksenamme oli saada pihan pari kohtaa suunniteltua mutta kahdessa tunnissa saimmekin moneen kohtaan suunnitteluapua.

Sari on työssään ja toiminnassaan rautainen ammattilainen ja enemmänkin.  Rautaisen ammattitaidon lisäksi Sari omaa valtavan määrän luovuutta nähdä paikassa jotain muuta kuin mitä realiteetti on. Tämän lisäksi hän omaa taidon kunnioittaa ja kuunnella asiakasta. Tuntuu helpottavalta tietää, että mitä eteen tuleekin pihamme suhteen voimme luottaa Sarin apuun.

Mikäli haluatte pihasuunniittelijan joka antaa teidän näköisen tuen ja avun pihaanne, voimme ja suosittelemme ehdottomasti Puksipuun palveluja.”

Piritta ja Juha Heiskanen

”Kyllä! Sain vastaukset todellakin kaikkeen mikä askarrutti. Olin jo kauan miettinyt pihaamme ja aika selkeä kuva oli siitä, mitä sinne haluaisin. Halusin kuitenkin keskustella ja varmistua asiasta sekä saada vinkkejä mitkä kasvit pihallamme viihtyisi. Pidän siitä, että suunnittelussa otetaan huomioon jo olemassa olevat kasvit ja rakenteet, eikä kaikkea laiteta uusiksi.”

Satu Norema, Tuusula

”Olemme hyvin tyytyväisiä. Meillä oli mieheni kanssa aika erilainen näkemys asioista. Siksi mikään ei edennyt. Nyt saatiin ajatukset yhdistettyä. Saimme pihalle myös flow´n aikaan ja paikkoja yhdistettyä. Hyvä, että nyt on selvät sävelet.”

Elina, Mäntsälä

”Oli hyvin avartava keskustelu. Alarinne on nyt hyvä ja leikattava syreeniaita ratkaisu pihan yläosaan. Sitten terassi. Tukimuurin sijoittaminen terassin reunaan on hyvä ratkaisu. Nyt voin rakentaa puuterassin yhteen tasoon ja rakentaminen on paljon yksinkertaisempaa. Terassille syntyy samalla näkösuojaa. Tuotetietoisuus kivistä, kasveista ja materiaaleista oli vahvaa. Suosittelen.”

Mikko Simola, Tuusula

”Sain suunnittelukäynnistä selkeät ja riittävän yksityiskohtaiset ohjeet muutaman pihan ongelmakohdan kohentamiseksi. En todellakaan ole kokenut puutarhuri, mutta Sari osasi hyvin kertoa ja suunnitella epämääräisten toiveitteni mukaan. Olen aivan innoissani alkamassa toteuttaa istutuksia terassin ympärilleni ja pihan kulmaukseen. Voin lämpimästi suositella Sarin suunnittelukäyntiä, koen että sain hyvin rahalle vastinetta.”

Katri Svahnström, Espoo

”Suunnittelukäynnillä tuli paljon asiaa. Iloisena ja tyytyväisenä palan halusta lähteä toteuttamaan saamiani ideoita.
Sari kuunteli hyvin ja oli hyvin perehtynyt tonttini ongelmakohtiin myös etukäteen. Kaimani sai hyvin kiinni siitä millaista hain.
Aita-idea oli yllätyksellinen ja ihana, arvostan yllätyksellisyyttä. Sari ei tarjoa suunnittelussa samaa sabluunaa!
Hän pääsee samalle aaltopituudelle, silloin syntyy myös paras ja mieluisin lopputulema.”

Sari Poijärvi, onnellinen uusi siirtolapuutarhamökin omistaja

”Suunnittelukäynti oli tosi kattava. Käsittelimme mm. kasvit, kaikki pihan pikku detaljit, terassin sijoittamisen ja sen kulut sekä sisäänkäynteihin lisätyt laatoitukset ja muut pihan pinnat. Terassin kulut ja sijoittuminen oli meille tärkeä juttu, jota emme yksin olisi osanneet ratkaista niin taidokkaasti kuin ammattilaisen kanssa. Sarin avulla katsoimme terassin koon ja linjat niin, että se sopii myös talon arkkitehtuuriin. Erityisen hyvää on pihalle syntyvä monimuotoisuus, omien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Saimme käynnillä tosi paljon uusia näkökulmia. Kaikkiin kysymyksiimme tuli vastaus, lisäksi saimme valtavan paljon uusia ideoita ja näkemyksiä, joita emme olisi itse osanneet edes kysyä. Ammattilaisen avulla saimme mietittyä kaikki pihaan liittyvät asiat kerralla järkeväksi, kauniiksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi.”

Sampsa ja Stiina Hongisto, Vantaa

Tarkista seuraavat vaihtoehdot, jos et tarvitse paperilla olevaa suunnitelmaa, vaan ennemminkin sparraajan, joka auttaa sinua kehittämään ideasi toimivaksi kokonaisuudeksi käytännöllisyyttä unohtamatta.

Suunnittelukäynti rakentuu toiveittesi mukaan

Valitse sopivin vaihtoehto tai kysy puutarhasi suunnittelusta juuri mitä itse tarvitset.

Hinta 499 € sis. matkat / Uusimaa

Helppohoitoiset kasvivalinnat

 • Istutusalueiden koko ja sijoittaminen
 • Kasvien värimaailma
 • Oikeat kasvivalinnat puutarhasi tyyliin ja maaperään!
 • Kasveilla pihan kehykset
 • Kasvit koristeistutuksiin
 • Tarvittavat näkösuojaistutukset

Näyttävyyttä sisäänkäyntiin

 • Nopeasti näyttävyyttä ja selkeyttä sisäänkäyntiin!
 • Kulku- ja säilytystarpeet
 • Pintamateriaalit
 • Valaistus
 • Kasvillisuus
 • Tuotteet
Suunnittelukäynti on tehokas tapa saada tarvitsemasi ratkaisut.

Vastaa kyselylomakkeeseen ja varaa tapaamiseemme aikaa 1,5 – 2 tuntia. Saat ratkaisut heti. 

Varaa suunnittelukäynti suoraan kalenteristani seuraavalle alueelle: Uusimaa | muualle sopimuksen mukaan

Hinta: 499 € sisältäen matkat ja ennakkovalmistautumisen

Lisätunnit: Suunnitteluaikaa on mahdollista jatkaa siten, että yli 2 tunnin menevä suunnitteluaika laskutetaan käytetyn ajan mukaisesti. Tällöin palkkio  49 €/ 30 min.

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Varaa aikakalenteristani

Ajan suunnittelukäynnille saat nopeasti – yleensä jo seuraavalle viikolle.
v

Vastaa kyselylomakkeeseen

Perehdyn vastauksiisi jo ennakkoon ja pääsemme tehokkaasti suunnitteluun heti tavatessamme.

Suunnittelu omalla pihallasi

Saat selkeän näkemyksen ja ohjeet, kuinka kehittää puutarhaasi eteenpäin.
”Juuri sitä, mitä halusin ja sain enemmän kuin osasin odottaa. Pidin erityisesti ohjeiden käytännönläheisyydestä. Suunnittelussa lähdettiin liikkeelle meidän puutarhastamme. Hyödynnettiin olemassa olevaa järkevästi ja ratkaistiin, miten ne voi järjestää paremmin. Puutarha sai selkeän linjan ja muodot. Erinomainen käynti!”
Anitra Lindkvist, Tuusula

”Kattavasti neuvoja ja näkökulmia niin rakentamiseen, kasvien valintaan kuin pihan hoitoonkin. Sari lähti suunnittelussa täysin pihan tilasta ja meidän toiveista, ja pystyi samanaikaisesti nostamaan esiin sekä yleisilmeeseen liittyviä ehdotuksia että tarjoamaan hyvin yksityiskohtaisia kasvisuosituksia ja ideoita. Käynnistä oli todella paljon apua.”

Mia ja Kim, Espoo

”Sain todella paljon irti suunnittelukäynnistä. Netissä itse etsien pihaideoita on niin paljon että siellä on helppo hävitä vaihtoehtojen runsauteen. Ennen kuin löysin Sarin, mietin aika hämmentyneenä, miten kattavaa apua tarvitsisin. Suunnittelukäynnillä sain Sarilta avun heti. Tarvitsin apua kasvivalinnoista ja niiden sijoituksista mutta en välttämättä pihasuunnitelmapiirustusta. Piirsin itse pihan pohjakuvan ja teimme käynnin aikana muistiinpanot kasveista ja rakenteista suoraan siihen. Sain tarkan suunnitelman kasvilajikkeita ja määriä myöten, tällä pääsen vaikka heti eteenpäin. Lisäksi sain vinkit yhteistyötahoihin joista voin lähteä tarjouksia kysymään. Meillä oli koko ajan todella hyvä yhdessä tekemisen fiilis. Sarin asiakkaat varmasti tuntevat tulevansa kuulluksi. Kaikki oli hyvin vapaata, rentoa ja joustavaa. Pyörittelimme monia eri variaatioita ja yllättäviäkin ehdotuksia. Sitten vain lukittiin ideoita ja edettiin suunnittelussa osa-alue ja päätös kerrallaan. Olen todella tyytyväinen!”

Katja Liimatainen

”Jos minulla olisi oma piha, haluaisin Sarin suunnittelemaan. Voimme suositella lämpimästi. Ennen kaikkea nyt vain tuumasta toimeen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”

Juulia Liimatainen

”Tosi hyvä käynti! Saimme selkeyttä ja vahvistusta pihamme laittoon. Ideat kuulostavat hyvältä. Itse olen pitkään pohtinut näitä pääsemättä asiassa eteenpäin. Kiva, kun tulee ulkopuolinen auttamaan. Huomaa, että on ammattitaitoa. 

Minua helpottaa valtavasti! Nyt meillä on selkeä suunnitelma ja tieto, miten edetä. Pihan voi toteuttaa omaa tahtiaan, mutta takaraivossa on tarkka tieto, minne ollaan menossa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.”

Kirsi Luukkonen, Helsinki

”Sain ideoita, joita en olisi muuten tullut edes ajatelleeksi. Näen nyt sieluni silmin saunarakennuksen, seinustalla värikkäät ruukut ja pergolan. Kyllä omalla pihalla saa olla paikka, jossa voi rentoutua.
Enää ei tunnu lohduttomalta, vaan sain positiivisen vireen tekemiseen.”
Laura, Lohja

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka varaan ajan suunnittelukäynnille?
Voit klikata tällä sivulla olevia ”Varaa aika”-linkkejä, joista pääset suoraan ajanvarauskalenteriini.

Ajanvarauskalenteristani voit varata itsellesi sopivan ajankohdan.

Jos pihasi sijaitsee jollain muulla paikkakunnalla kuin Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vantaa, varaa kalenteristani ´Keskustelu sinulle sopivien suunnittelupalvelujen valitsemiseksi’. Soitan sinulle ja keskustelemme tarkemmin tapaamisen yksityiskohdista.

Suunnittelukäynnin hinta 499 € sisältäen matkakulut.

Kuinka suunnittelukäyntiin kannattaa valmistautua?
Hyvä kysymys! Ennen suunnittelukäyntiä valmistaudumme molemmat tapaamiseen lähettäessäni sinulle kysymyslomakkeen, jolla kartoitamme toiveesi ja puutarhasi tarpeet. Näin pääsemme paikan päällä ripeästi syventymään ratkaisuihin ja uuden ideointiin.

Jos sinulla on asemakaava tai jokin muu pohjakartta tontistasi, liitä yksi kyselylomakkeen liitteeksi ja pidä toinen (tai mielellään useampi kopio) käsillä muistiinpanojen kirjoittamista varten tapaamisemme aikana. Kynä ja muistikirja ovat aina paikallaan, sillä toteutettavia ideoita kertyy paljon!

Mitä suunnittelukäynnin aikana tapahtuu?
Suunnittelukäynnin aikana perehdymme puutarhasi kehittämiseen omien toiveidesi ja pihasi ominaispiirteiden pohjalta. Teemme ratkaisuja kokonaisuuden toimivuuden kannalta ja panostamme näyttävyyteen helppohoitoisuutta unohtamatta.

Valitsemastasi aihepiiristä riippuen keskitymme tilasuunnitteluun, kasveihin, perehdymme puutarhan materiaaleihin, rakenteisiin tai tuotevalintoihin. Välillä myös niihin kaikkiin!

Suunnittelukäynnin aikana tekemiesi muistiinpanojen lisäksi annan sinulle mm. käyntiä täydentäviä rakennusohjeita, materiaalisuosituksia, kasvilistoja,  hyödyllisiä yhteystietoja sekä pihan hoito-ohjeita.

Suunnittelukäynti on hyvin joustava tapa löytää ratkaisut puutarhaasi.

Kenelle suunnittelukäynti sopii ja kenelle ei ?
Suunnittelukäynti sopii erinomaisesti, jos sinulla on jo olemassa oleva puutarha eikä toiveissasi ole suunnitelmapiirustuksia vaativia, urakoitsijalla teetettäviä toimenpiteitä.

Suunnittelikäynnin aikana ideoimme puutarhallesi selkeän vision, jota sinun on hyvä lähteä toteuttamaan. Valitsitpa minkä tahansa konsultointikokonaisuuksista saat pihasi kehittämistä varten neuvot ja kirjalliset yleisohjeet.

Jos sinulla sen sijaan on uudispiha tai aiot teettää pihasi viherurakoitsijalla, tarvitset pihasuunnitelman mittatarkkoine piirustuksineen ja työselostuksineen niin toteutusta kuin tarjouspyyntöjäkin varten. Tutustu silloin sinulle sopiviin vaihtoehtoihin klikkaamalla tästä.

” Oli todella inspiroiva käynti! Kun tuttu piha on päässyt ´villiintymään´ 20 vuotta, on itse vaikea hahmottaa mitä tekisi – mitä muuttaa ja mitä kunnostaa entiselleen.
Tärkeää oli pihan ja ympäristön muodostaman kokonaisuuden huomioiminen suunnittelussa. Suunnittelukäynti auttoi hahmottamaan tilaa sekä puutarhan eri osa-alueita, säilyttämään ajallisia kerrostumia ja tuomaan aivan uusia ideoita.
Myös maisema huomioitiin. Oli hieno oivallus, kuinka rakennusten ympärillä voi olla enemmän väriä, hoidetumpaa ja laitetumpaa. Pihapiiristä poispäin liikuttaessa syntyi hieno siirtymä luontoon.”
Mariana ja Wilhelm, Porvoo

¨Kiitos tosi paljon! Saimme pitkän listan kysymyksiä ratkottua. Pihassa on ollut niin paljon tekemistä, että on ollut todella vaikea päättää, mitä tekisi ja mistä edes aloittaisi. Asiantuntijan kanssa oli selkeä käydä piha lävitse kohta kohdalta. Nyt tiedän, mitä tehdä ennen tulevia juhlia ja mistä jatkaa sitten myöhemmin.¨
Taina H., Helsinki

¨Sari oli erittäin ammattitaitoinen ja hän osasi kuunnella herkällä korvalla toivetamme. Pihasuunnitelmastamme tuli juuri sellainen, mitä toivoimmekin ja mitä emme olisi osanneet omin päin mitenkään suunnitella.¨
Katri & Jussi

¨Huonemainen tilankäsittelyllinen suunnittelu auttaa muistamaan ja luomaan toteutuskelpoisen tarinan, joka yhdistyy talon sekä tontin historiaan. Miellyttävä, keskusteleva tyyli, josta tulee kuitenkin hyvin nopeasti täsmällisiä, eteenpäin vieviä ajatuksia ja ohjeita. Suosittelen. Sain paljon enemmän kuin uskalsin odottaa.¨
Aila Aho, Helsinki

”Pihasuunnittelukäynti oli ensi hetkestä alkaen tavattoman mukava ja intensiivinen kohtaaminen. Sen aikana muodostui kuva puutarhasta, jonka toivon omalle pienelle rivitalopihalleni muodostuvan. Keveästä, luontevasta ja innostuneesta vuoropuhelusta muodostui kuin huomaamatta kohtaaminen, joka luotasi syvälle toiveisiini ja unelmiini siitä, mitä piha voisi olla säilyttämällä samalla sen hyvät ominaisuudet ja toisaalta tuomalla uusia kasveja, muotoa ja tunnelmaa puutarhaan. Kirjasin itse ohjeet ja ideat ylös, ja tapaamisen jälkeen kävin ne huolellisesti läpi. Minulle jäi olo, että suunnitelmaa on selkeää lähteä toteuttamaan käytännössä. Kiitos Sari ammattitaidostasi, herkästä kuuntelusta ja ihanasta kohtaamisesta!”
Leena, Helsinki

”Kiitos suunnittelukäynnistä, saatiin siitä hyviä ja konkreettisia ideoita koko tontille.”
Perhe Järvenpäästä

¨Aivan mahtavia nämä ajatukset! Nyt saadaan aivan uusia lajikkeita puutarhaan. Tässä on otettu kaikki näkökulmat huomioon. Olisi pitänyt jo aiemmin ottaa Sariin yhteyttä. Aivan MAHTAVAA!¨
Tiina Laine, Vantaa

” Kiitollinen, että sain monimutkaiset ja monipolviset pihakysymykseni ratkaistua. Nyt tiedämme, mistä lähteä liikkeelle ja miten. Lopputuloksesta tulee tyylikäs! On ihan sellainen olo, että saamme pihan vihdoin valmiiksi.

Peräkärryn piilotus etupihalla oli parasta! Löytyi ratkaisu, jota emme olisi osanneet itse keksiä.

Sarilla on kuunteleva, todella hyvä tyyli ja ratkaisukeskeinen ote. Ihana ratkoa hänen kanssaan yhdessä kodin ja pihapiirin ongelmakohdat. Olisi luksusta, jos tällainen ´puutarhavalmentaja´ olisi käytettävissä koko ajan!”
Konsultointiasiakas Kaleva, Kerava

¨Kiitos käynnistä! Siitä oli meille paljon apua. Tulemme varmaan kaikki ehdotukset toteuttamaan.¨
Sari ja Timo

”Lähtötilanne: valmis piha, jonka joku muu oli laittanut mieleisekseen ja kasa epämääräisiä toiveita millainen minun näköiseni piha olisi. Mutta ei aavistustakaan mistä lähteä liikeelle.
Suunnittelukäynnin aikana Sarin avustuksella toiveet yksi kerrallaan konkretisoituivat ja toiminnot ja istutukset löysivät paikkansa pihalla. Sain myös neuvoja ja uusia ideoita sopivien kasvien suhteen. Tänään katselin pihaani ihan uusin silmin, nyt osaan jo kuvitella millainen siitä tulee. Ja nyt tiedän mistä aloittaa. Kiitos.”

Suvi, Kerava

”Olen tosi tyytyväinen, mutta sanaton. Kivi on vierähtänyt sydämeltäni. En ole aikaisemmin oikein tiennyt, mitä olisin pihasta tehnyt ja mistä edes aloittanut. Ideoita oli kyllä, mutta oli vaikea saada niistä mitään järkevää kokonaisuutta.

Tuntuu tosi helpottavalta. Pääsen oikeasti nyt tekemiseen käsiksi. Se on sitä, mistä tykkään.”
Hannele, Vantaa

¨Meillä on ollut pihasta paljon ajatuksia ja vaihtoehtoja. Sekamelskasta oli mahdotonta löytää selkeää kokonaisuutta ja siksi pihan tekemisen aloittaminen oli vaikeaa.
Saimme suunnittelukäynnin aikana selkeän näkemyksen. Nyt piha ei ole kuin tekemistä vaille valmis.¨
Juha-Pekka Salonen, Tuusula

Ratkaise pihasi ongelmakohdat tehokkaasti!

©2020 Puutarhasuunnittelu Puksipuu | All Rights Reserved | +358 50 3316 091 | Contact | Tietosuojaseloste (GDPR)