Puksipuun verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot

19.6.2023

1. Ehtojen soveltaminen ja voimassaolo

1.1 Nämä tilaus- ja toimitusehdot (jäljempänä ”ehdot”) ovat voimassa kaikkien henkilöiden ja Puutarhasuunnittelu Puksipuun, y-tunnus 1894788-4, (jäljempänä ”Puksipuu”) välisissä oikeussuhteissa, jotka ovat syntyneet Puksipuun verkkokaupassa (jäljempänä ”verkkokauppa”) asioinnin seurauksena.

1.2 Näiden ehtojen lisäksi kyseisissä oikeussuhteissa sovelletaan Suomen lainsäädäntöä. Mikäli ehdot ovat ristiriidassa Suomen lain kanssa, sovelletaan Suomen lakia.

1.3 Puksipuulla on oikeus yksipuolisesti muuttaa, täydentää, lisätä tai poistaa ehtoja, hinnastoja sekä myytäviä tuotteita. Kyseiset muutokset tulevat voimaan siitä hetkestä lähtien, kun ne ovat julkaistu Puksipuun verkkokaupan internet-sivuilla.

1.4 Ehtojen otsikon alle on merkitty ehtojen voimaantulopäivämäärä. Käsillä olevaan oikeussuhteeseen sovelletaan aina niitä ehtoja, jotka ovat olleet voimassa oikeussuhteen syntymisen hetkellä.

1.5 Puksipuu ei ole vastuussa ylivoimaisesta esteestä (force majeure) johtuvasta haitasta tai vahingosta. Ylivoimainen este on 1) seikka, joka on Puksipuun vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella tai 2) muu sellainen seikka tai olosuhde, jota Puksipuu ei voi kohtuudella voittaa.

 

2. Rekisteröityminen ja henkilötietojen käsittely

2.1 Tuotteita voivat ostaa ja tilata vain 18 vuotta täyttäneet henkilöt.

2.2 Verkkokauppaan tallentuneita tilaus- ja henkilötietoja käytetään ainoastaan tuotteiden toimittamiseen ja niihin liittyvään asiakaspalveluun.

2.3 Tilauksen yhteydessä pyydettävät tiedot ovat kaikki pakollisia, ja niiden antaminen on edellytys tilaamiselle. Näitä tietoja ovat mm. nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti.

2.4 Puksipuu ei luovuta henkilö- ja yhteystietoja yrityksen ulkopuolelle muuhun tarkoitukseen kuin tilauksen tekemiseksi ja tuotteiden toimittamiseksi tarvittaville tahoille.

2.5 Asiakkaalla on oikeus muuttaa tai täydentää henkilötietoja tai vaatia Puksipuuta poistamaan henkilötiedot rekisteristään.

2.6 Asiakas vakuuttaa, että hänen antamansa tiedot ovat totuudenmukaiset, ja hän on velvollinen pitämään tietonsa ajantasaisina. Asiakas on velvollinen korvaamaan vahingon tai haitan, joka on johtunut tietojen virheellisyydestä.

 

3. Tuotteet ja hinnat

3.1 Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Hinnat eivät sisällä kotiinkuljetusta rahtina.

3.2 Tuotteet myydään sillä hinnalla, joka on voimassa tuotetta tilattaessa. Jos verkkokaupassa oleva hinta on virheellinen, ja asiakas on tämän tiennyt tai hänen olisi pitänyt tämä tietää, ei Puksipuulla ole velvollisuutta myydä tuotetta virheelliseen hintaan.

3.3 Hinnat ovat voimassa vain verkkokaupassa. Toisaalta kaikkia Puksipuun välittämiä tuotteita ei voi ostaa verkkokaupasta. Verkon kautta ostettavat tuotteet on esitetty sivustolla.

3.4 Tuotteet (esim. värit) saattavat näyttää mm. kuvaus-/valotusteknisistä seikoista johtuen erilaisilta luonnossa kuin kuvissa.

3.5 Joissakin mallistoissa pienet halkeamat kuuluvat ominaisuuksiin, samoin viimeistely voi olla vanhan näköistä.

 

4. Tilaus

4.1 Oikeussuhde syntyy ja tilaus tulee sitovaksi, kun asiakas on maksanut tuotteet kokonaisuudessaan ja Puksipuu on lähettänyt tilausvahvistuksen asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

4.2 Tilaaminen edellyttää näiden ehtojen hyväksymistä

4.3 Tuotteita voi ostaa verkkokaupasta vain sivuston tarjoamaa menetelmää käyttäen. Tuotteita ei voi ostaa esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

4.4 Asiakkaan on noudatettava häneltä kohtuudella vaadittavaa huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta verkkokaupassa asioidessaan.

 

5. Maksutavat

5.1 Maksutapana toimii verkkopankki- ja luottokorttimaksut.

5.2 Maksun välittäjänä on Paytrail Oyj, joka myös määrittelee, mitkä verkkopankit ovat käytettävissä.

5.3 Maksaminen tehdään verkkokaupan kautta tilauksen teon yhteydessä.

5.4 Puksipuu ei käsittele tai tallenna asiakkaan maksu- tai tilitietoja. Näitä käsittelee ainoastaan Paytrail Oyj.

5.5 Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com

 

6. Toimitus

6.1 Toimitustavat ovat lataaminen verkosta sekä palvelun toteuttaminen verkon välityksellä tai tapaaminen tontilla. Se, mitä toimitusvaihtoehtoja on käytettävissä, määräytyy ostetut tuotteen tai palvelun mukaisesti:

Suunnittelukäynti: Tapaaminen asiakkaan tontilla sovittuna aikana.

Pihasuunnittelu verkossa: Verkkotapaaminen asiakkaan sovittuna aikana Puksipuun lähettämän linkin kautta.

Valmissuunnitelma: Lataaminen oston yhteydessä toimitetun linkin kautta.

Lahjakortti: Lataaminen verkkosivulta oston jälkeen.

6.2 Toimituskulut määräytyvät toimitustavan, toimituspaikan ja tilauksen koon mukaan. Verkkokaupasta ostettuja tuotteita ei toimiteta Ahvenanmaalle, postinumeroalueelle 00190 tai ulkomaille.

6.3 Kaikki verkkokaupan tuotteet ovat tilaustuotteita. Tilaustuotteiden toimitusaika on n. 4-5 viikkoa.

6.4 Kuljetustavasta riippuen asiakas saa ilmoituksen, kun tilaus on noudettavissa postin toimipisteestä tai kuljetusliike ottaa yhteyttä asiakkaaseen tilauksen toimittamiseksi. Syrjäisimmillä paikkakunnilla asiakaan tulee varautua noutoon tai auttamaan tuotteiden kannossa.

6.5 Asiakas on velvollinen tarkistamaan tuotteen heti tuotteen vastaanotettuaan. Rikkoutuneesta tai vaurioituneesta tuotteesta tai paketista on heti pyydettävä tavarankuljettajaa tekemään vahinkoilmoitus. Tämän jälkeen on otettava viipymättä yhteys verkkokaupan asiakaspalveluun. Tuotetta ei saa antaa takaisin kuljetusyhtiölle ennen kuin asiakaspalveluun on otettu yhteyttä. Mikäli asiakkaalle on toimitettu väärä tuote tai tuote on virheellinen tai rikkoutunut, on tästä viipymättä ilmoitettava verkkokaupan asiakaspalveluun, kuitenkin ennen kuin 2 vuorokautta on kulunut tuotteen vastaanottamisesta. Tämän jälkeen kyseisillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Palauttaessa noudatetaan kohtia 7.2 – 7.7 pois lukien 14 päivän palautusoikeus, joka koskee oikeita ja ehjiä tuotteita.

Huomioithan seuraavat asiat tuotteiden toimitukseen liittyen:

1. Tuotteiden sujuvan toimituksen takaamiseksi varmistathan, että kulkureitti tontille on vapaa.

2. Tarkistathan pakkausten lukumäärän ja kunnon ennen lähetysluettelon/rahtikirjan kuittaamista.

3. Mikäli pakkauksia puuttuu tai on vaurioitunut, merkitse se lähetysluetteloon/rahtikirjaan. Ota pakkauksesta valokuva.

4. Tuotteita koskeviin kysymyksiin vastaa Puksipuun asiakaspalvelu.

5. Kotijakelua koskeviin kysymyksiin antavat lisätietoja tarvittaessa Itellan

asiakaspalvelu puh. 020 452 4405 ma-pe klo 8-16

 

7. Tilauksen peruuttaminen ja tuotteen palautus

7.1 Vahvistettu tilaus on mahdollista peruuttaa ennen kuin tilaus on lähetetty eteenpäin valmistajalle ottamalla yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun. (poikkeus ks. 7.2 2-kohta) Yhteystiedot peruuttamista varten on ilmaistu tilausvahvistuksessa.

7.2 Asiakkaalla on oikeus palauttaa käyttämätön tuote kuittia vastaan 14 päivän kuluessa tilauksen toimituksesta. Tähän aikaan ei lasketa mukaan toimituspäivää. Tuotetta ei tällöin saa ottaa käyttöön ja se on oltava muutenkin myyntikuntoinen ja olennaisesti muuttumaton. Huom! Serralungan tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Kts. seuraava kohta.

Palautusoikeutta ei kuitenkaan ole:

– tuotteilla, jotka ovat erityisesti ostajan toivomuksesta valmistettu, tilattu tai muokattu kuten Serralungan tuotteet, jotka valmistetaan tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan. Tällaisten tuotteiden tilauksia ei voida myöskään peruuttaa, kun työn suorittaminen on ehditty aloittaa tai juuri asiakasta varten hankittavan tuotteen tai sen osan tai palvelun ostotilaus on valmistunut.

7.3 Ennen palauttamista tulee aina olla ensin yhteydessä verkkokaupan asiakaspalveluun sari.lampinen@puksipuu.fi.

7.4 Palautuksen yhteyteen on liitettävä täytetty palautus-/reklamaatiolomake. Lomakkeen voi tulostaa tästä linkistä:  Palautuslomake. Palautusosoite on ilmoitettu kyseisessä lomakkeessa.

7.5 Asiakkaan on pakattava palautettava tuote sen alkuperäiseen pakkaukseen ilman turhia merkintöjä, ja muutenkin huolehdittava siitä, että tuote on asianmukaisesti pakattu.

7.6 Asiakkaan tulee pyytää postitoimipaikasta kuitti asiakaspalautuksesta.

7.7 Palautusta ei katsota tehdyksi, eikä Puksipuu vastaa palautuksesta, jos palautusta koskevia ehtoja ei ole noudatettu.

7.8 Asiakas vastaa tuotteen palauttamisesta ja palauttamisen kustannuksista.

7.9 Mikäli palautettava tuote on kulunut tai muuten menettänyt myyntiarvoaan eikä kuluminen, vähennetään palautettavasta summasta tuotteen arvonalentumista vastaava summa. Vähennettävä summa arvioidaan tapauskohtaisesti.

7.10 Palautus- ja peruutustapauksissa asiakkaan tuotteesta maksama summa maksetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille viimeistään 30 päivän kuluessa tilauksen peruuttamisesta tai tuotteen palauttamisesta. Puksipuulla on oikeus vähentää summasta mahdolliset palautuksesta johtuneet kustannukset ja arvonalenemista vastaava rahamäärä.

 

8. Viallinen tuote

8.1 Puksipuu vastaa tuotteissa olevista virheistä ja puutteista normaalin kuluttajansuojalain 5:12 mukaisen yleisen virhesäännöksen mukaisesti näissä ehdoissa säädetyin poikkeuksin, kuitenkin vähintään 6 kuukautta tuotteen vastaanottamisesta. Mahdolliset korjaukset eivät pidennä takuuaikaa.

8.2 Puksipuu ei vastaa: a) asiakkaan aiheuttamasta tuotteen kulumisesta tai vahingoittumisesta; b) vioista, jotka ovat aiheutuneet tuotteen epäasianmukaisesta käytöstä; c) tuotteen normaalista kulumisesta, joka johtuu sen normaalista käytöstä.

8.3 Mikäli tuote on takuuta koskevien ehtojen mukaisesti virheellinen, tulee tästä ilmoittaa mahdollisimman pian verkkokaupan asiakaspalveluun. Palautus-/reklamaatiolomake ja kuvat tuotteesta virheen todistamiseksi on palautettava viimeistään 2 kuukauden kuluessa virheen havaitsemisesta. Puksipuu ei ole velvollinen korvaamaan virhettä, mikäli tätä määräaikaa ei noudateta tai jos asiakkaalla ei ole esittää kuittia tai muuta ostotodistusta tuotteen ostosta.

8.4 Virheen laadusta riippuen tuote korjataan tai asiakkaalle toimitetaan uusi vastaava tuote. Kaupan purkaminen tai hinnanalennus on mahdollista, mikäli virhettä ei voida ilman kohtuuttomia kustannuksia korjata eikä uutta vastaavaa tuotetta voida toimittaa, tai siihen on asiakkaan kuluttajansuoja huomioon ottaen erittäin painava syy. Puksipuu ei ole vastuussa asiakkaalle virheestä johtuvasta välillisestä vahingosta (esim. puhtaat varallisuusvahingot). Puksipuu vastaa vain tuotteen korvaamisesta.

 

9. Vastuu ja muut ehdot

9.1 Puksipuu ei vastaa asiakkaan tekemistä mittausvirheistä, jos esimerkiksi pihakalusteet eivät mahdu portista pihan puolelle tai ovat valittuun tilaan liian suuret. Puksipuu ei vastaa myöskään tilanteista, jolloin tuotetta on jouduttu säilyttämään sellaisessa tilassa, että tuotteesta on tullut myyntikelvoton, vaikka olisikin alkuperäisessä pakkauksessaan. Tällaisissa tapauksissa Puksipuu ei hyväksy tuotteen palauttamista, vaan tuote lähetetään takaisin asiakkaan kustannuksella.

9.2 Asiakas on velvollisia korvaamaan Puksipuulle sattuneen vahingon, joka on syntynyt asiakkaan rikkoessa näitä ehtoja.

9.3 Näissä ehdoissa tarkoitetussa oikeussuhteessa tapahtuneet riita-asiat ja erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluteitse. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei kuitenkaan saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Verkossa tehtyjä sopimuksia koskevat valitukset tulee  toimittaa Euroopan komission 15.2.2016 avaamalle riidanratkaisufoorumille (ns. ODR-foorumi). Asiamieskuluja ei korvata, koska Kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoavat veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.