Hauska tutustua! Olen Sari Lampinen, puutarhasuunnittelija MSGD.

Puutarhasuunnittelija kuvaa tarkasti juuri sitä, mitä parhaiten teen – puutarhoja elettäväksi ja nautittavaksi, arjessa ja juhlassa.


 

 

 

 

 

1. Suunnittelu – koko paketti. Aidosti.

Sinulla on ideat ja toiveet, mutta et tiedä kuinka saisit muutettua ne todeksi puutarhassasi. Autan sinua luomaan puutarhan, josta nautit ja joka tuntuu sinusta heti OMALTA.

 

2. Tuki ja ideat

Olet laatinut itse suunnitelmia ja kehittänyt ideoita, mutta niistä puuttuu edelleen se punainen lanka, joka sitoo koko jutun yhteen. Tarvitset sparraajan, joka auttaa sinua ideoiden kehittämisessä, neuvoo rakentamisessa ja kasvien valinnassa. Tässäkin hyppään mielelläni mukaan kuvioihin.

 

3. Luotettavuus

Olen toiminut puutarhasuunnittelijana sekä yrittäjänä Puksipuussa jo yli kymmenen vuotta. Ideoitani ja neuvojani olet mahdollisesti lukenut vuosien varrella niin Kotipuutarha – kuin Viherpiha -lehdistäkin. Minun intohimoni on puutarhasuunnittelu ja asiakkaideni auttaminen. Ilman ratkaisuja emme ole jääneet koskaan. Yhdessä on hienoa toteuttaa puutarhaprojekteja ja luoda uutta.

 

4. Täydennä. Luo oma maailmasi.

Puutarha on niitä harvoja paikkoja, joissa olet vapaa luomaan oman tilasi – nauttimaan luonnosta, rentoutumaan, viihdyttämään vieraita, hoitamaan, kasvamaan ja kasvattamaan. Vapaa vain olemaan ja nauttimaan siitä.

Puutarhaelämään tarvitset myös kalusteita ja ruukkuja. Olen valinnut verkkokauppaani PuksipuuShopiin tyyleittäin koostuvia tuotekokoelmia, joiden laatuun luotan. Niistä saat pitkäaikaisia ystäviä.

 

5. Toiminta

Haluat ryhtyä heti hommiin ja upottaa sormesi multaan? Ymmärrän sinua TÄYSIN. Olenkin suunnitellut valmiiksi rivitalopihalle tai mikseipä myös oleskelualueen yhteyteen sopivia pihasuunnitelmia. Toteuta aivan ohjeiden mukaan tai muokkaa, miten koet tarpeelliseksi. Saat suunnittelijan laatiman pohjan, joka kestää aikaa. Oman tyylisi mukaan tietysti!

Voit ryhtyä vaikka heti hommiin, idättää taimet ja tilata mullat. Suunnitelmat löydät valmiina PuksipuuShopista!

JOS HALUAT TIETÄÄ LISÄÄ MINUSTA JA PUKSIPUUSTA…

Olet ehkä nähnytkin...

Useita suunnittelemiani kohteita on ollut esillä mm. puutarha- ja sisustusalan lehdissä kuten Kotipuutarha, Viherpiha, Suuri Talo Extra, Avotakka, Plaza Koti ja Terassi.

Erään suunnitteluasiakkaani puutarha on esitelty Linda O’Keeffen kirjassa nimeltä ´Inside Outside – a Sourcebook of Inspired Garden Rooms’ , jonka on julkaissut Timber Press 11. marraskuuta 2019 Yhdysvalloissa.

Suunnitelmapiirroksiani on mukana myös KLC School of Designin julkaisemassa puutarhasuunnittelun oppikirjasarjassa Garden Design osa V The Final Stages.

 

Puutarhasuunnittelijaksi...

Opiskelin Lontoossa sijaitsevassa, arvostetussa sisustus- ja puutarhasuunnittelukoulussa KLC School of Design:ssa.

Nimeni perässä oleva maineikas kirjainyhdistelmä MSGD kertoo, että olen  Iso-Britannian The Society of Garden Designers -yhdistyksen tiukan akkreditoinnin läpäissyt, rekisteröitynyt jäsen.

Olen myös kotimaisen ammatillisen yhdistyksemme Maisemasuunnittelijat ry:n yritysjäsen sekä hallituksen jäsen (2017-2021).

Tuotteita puutarhaasi...

Tehtäväni ei lopu vielä suunnitteluun. Olen valinnut myös laadukkaita tuotteita puutarhasi täydentäjäksi. Osaan valikoimasta voit tutustua PuksipuuShopissa, josta löydät tuotteet tyyleittäin ryhmiteltyinä. (Klikkaa tästä, tee testi ja löydä oma puutarhatyylisi!)

Lehtijuttuja, palsta...

Kun se liittyy puutarhaan, olen innolla projekteissa mukana. Olen kirjoittanut lehtiin useita puutarhaan ja puutarhasuunnitteluun liittyviä juttuja. Ensimmäisen julkaistun puutarhasuunnitteluartikkelini kirjoitin Viherpiha-lehteen vuonna 2004. Sen jälkeen puutarhasuunnittelua koskevia yksittäisiä juttuja sekä kirjoittamiani sarjoja on julkaistu muissakin lehdissä.

Inspiroin mm. Kotipuutarha -lehden lukijoita ’ Pihasta puutarha’ – palstallani reilun kolmen vuoden ajan 2011-2014.

Kotipihojen pihasuunnittelusta ja suunnitteluratkaisuista kirjoitin Viherpiha-lehdelle laajan sarjan, jota julkaistiin kuukausittain vuonna 2017.

Nyt olen ollut puutarhasuunnittelun asiantuntijana Viherpiha -lehdessä ja vastannut vuodesta 2017 lukijoiden lähettämiin kysymyksiin lehden ’Kysy, me vastaamme’ -asiantuntijapalstalla. Kirjoitan myös pihasuunnitteluun liittyvistä aiheista.

Puksipuun omassa blogissa voit lukea oman pihasi suunnitteluun liittyvistä aiheista. Saat vinkkejä, neuvoja ja inspiraatiota. Osallistu aktiivisesti keskusteluun kommentoimalla ja vaihtamalla ajatuksia minun sekä muiden blogia lukevien kanssa!

 

Koulutusta, pienryhmäohjausta...

Olen opettanut puutarha- ja istutussuunnittelua ohjaamissani suosituissa workshopeissa ja kursseilla Järvenpään Opistossa kolme vuotta.

Olen myös pitänyt yleisöluentoja mm. Marketanpuiston kevään ja syksyn puutarhatapahtumissa 2017-2018.

 

Kehitysprojekteja...

Vuodesta 2017 asti olen ollut Maisemasuunnittelijat ry:n hallituksessa. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää suunnittelijoiden ammattitaitoa sekä kehittää ammattimaista viheraluesuunnittelua.

Vuosien 2016-2017 aikana olen osallistunut KESY -projektin (kestävä kehitys) workshopeihin ja ollut siten mukana kehittämässä ja kommentoimassa kestävän kehityksen ohjeistuksen laadintaa alamme käyttöön.

Syksyllä 2015 olin mukana työryhmässä, joka kehitti puutarhasuunnittelijoiden ja maisema-arkkitehtien ammatillista jatkokehitystä sekä näyttötilaisuuksia brittiyhdistyksessäni – The Society of Garden Designers.

2014-2015 olin mukana Kiviteollisuusliiton työryhmässä, joka laati ohjeistuksen ja sertifikaattikoulutuksen pihaliuskeasentamiseen.

 

Asiaa pihasuunnittelusta Puutarhasuunnittelija Sari Lampinen ja kollegat - Paratiisi takapihalla Viherstudio 2021

Puutarhaneuvos Seppo Närhi haastatteli minua sekä kollegojani Maisemasuunnittelijat ry:stä Paratiisi takapihalla, Viherstudio -ohjelman pihasuunnittelua käsittelevässä jaksossa 5/8 AlfaTV keväällä 2021.

Saimme yhdessä aikaiseksi monipuolisen ja kiintoisan tietopaketin pihasuunnittelusta.

Voit katsoa ohjelman permanto.fi -sivustolla. (Valokuva: Stas Voronin)

 

Puutarhasuunnittelu Puksipuu

Puutarhasuunnittelija Sari Lampinen MSGD

Yksityispihoihin erikoistunut suunnittelutoimisto on perustettu vuonna 2004.

Yrityksen päätoiminta-alueena on pääkaupunkiseutu ja sen kehyskunnat.

PuksipuuShop aukesi 2014.

Hyvä henkilökohtainen  palvelu ja aito keskusteluyhteys asiakkaideni kanssa ovat minulle tärkeitä arvoja. Selkeät toimintatavat ja kommunikointi ennalta ehkäisevät mahdollisten riitatilanteiden syntymisen.

Tiedoksesi, että 9.1.2016 astui voimaan myös uusi kuluttajariitojen ratkaisua koskeva EU:n direktiivi ja asetus: Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei kuitenkaan saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. 

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Verkossa tehtyjä sopimuksia koskevat valitukset voi jatkossa toimittaa Euroopan komission 15.2.2016 avaamalle riidanratkaisufoorumille (ns. ODR-foorumi).

©2023 Puutarhasuunnittelu Puksipuu | All Rights Reserved | +358 50 3316 091 | Contact | Tietosuojaseloste (GDPR)