Pihasuunnitelma - Yksilöllisesti. Sinulle.

Projektisi voi olla pieni tai suuri – etsitään yhdessä sopivin ratkaisu.

Tiesitkö, että uudistalon pihan teettäminen maksaa keskimäärin 40 000 – 80 000 €. Pihasuunnitelma ja suunnittelun osuus on tästä vain 5 – 10 %. Hyvä suunnitelma auttaa välttämään virheinvestoinnit sekä säästää aikaa ja rahaa.

Pihasuunnitelman avulla tiedät, mitä olet tekemässä ja voit jakaa toteutuksen osiin tai teettää pihasi kerralla ´avaimet käteen´ -urakkana.

Rullaa alaspäin ja tutustu, millainen suunnitelma sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi. Löydät kauttani myös luotettavan ja kokeneen urakoitsijaverkoston.

Puutarha on investointi, jonka arvo kasvaa vuosien myötä.

Tutustu vaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin pihasuunnitelma:

Osasuunnitelma tuntityönä

Pihan osasuunnitelma sopii sinulle joka, …

… haluat teettää pihasuunnitelman esim. vain etupihallesi, uusia oleskelualueen ympäristön tai jonkin muun pihasi osan.

Osasuunnitelma tuntityönä

Tässäkin vaihtoehdossa voit valita, millaisen suunnitelman ko. alueelle haluat. Valitse siis vaihtoehdoista Puksipuu MASTER, DESIGN tai FUNKTIO.

Puksipuu FUNKTIO

Puksipuu FUNKTIO sopii sinulle, joka …

… olet innokas tee-se-itse-ihminen ja kokenut  puutarhaharrastaja. Haluat panostaa toimivaan pohjaratkaisuun, mutta valita itse puutarhasi materiaalit ja kasvit.

Konsepti- ja yleissuunnitelma

Konsepti- ja yleissuunnitelman avulla saat kaikki pihasi neliöt tehokkaaseen käyttöön. Suunnittelussa ratkaistaan puutarhan tilankäyttö kuten toimintojen sijoittuminen, kulkuväylät, istutus-alueiden sijainnit ja puutarhan perusrakenteet. Suunnitelman avulla varmistat pihallesi toimivan pohjaratkaisun ja saat selkeän rungon puutarhaharrastuksesi tueksi.

Puksipuu DESIGN

Puksipuu DESIGN sopii sinulle, joka …

… omaat kokemusta piharakentamisesta, haluat toteuttaa puutarhasi toteutuksen pääosin itse  ja teettää mahdollisesti vain raskaimmat työt viherrakentajalla.

Yleis- ja istutussuunnitelma

Yleis- ja istutussuunnitelma sisältää niin puutarhasi pohjaratkaisun, rakenteiden kuin kasvillisuudenkin suunnittelun. Kokonaisuus käsittää tyylilliset ja arkea helpottavat  ratkaisut, materiaali- ja kasvivalinnat sekä yksityiskohtaiset istutussuunnitelmat. Valaisimien, kalusteiden ja varusteiden sijainnit on esitetty suunnitelmassa.

Suunnitelmaa täydentävät yleisohjeet piharakentamisen vaiheista ja rakenteiden toteutuksesta. Kasvien tarkka sijainti on merkitty istutussuunnitelmaan ja kasviluettelo kappalemäärineen on valmiina taimimyymälään menoa varten.

Puksipuu MASTER

Puksipuu MASTER sopii sinulle, joka …

… aiot teettää pihasi toteutuksen pääosin tai kokonaan viherrakentajalla ja tarvitset tarkat suunnitelmat tarjouspyyntöä varten.

… omistat rakentamisen kannalta haasteellisen tontin.

Yleis-, istutus- ja toteutussuunnitelma

Yleis-, istutus- ja toteutussuunnitelma on yksityiskohtia myöten hiottu kokonaisuus puutarhasi erityisratkaisuista toteutuksen suunnitteluun.

Kokonaisuus sisältää yleis-, kasvi-, istutus- ja pihavalaistussuunnittelun sekä materiaali-, malli- ja tuotevalinnat. Toteutuksen suunnitteluun kuuluu seikkaperäinen työselostus puutarhasi rakentamista varten. Pihan päällysteiden materiaalimäärät on ilmoitettu neliöinä ja kasvimäärät laskettu valmiiksi kasvisuunnitelmaan. Tämän kokonaisuuden avulla voit teettää puutarhasi ´avaimet käteen´ -urakkana.

Asiakkaani Kertovat

Yhteistyö on tärkeää ja tyytyväinen asiakas parasta suunnittelussa!

En olisi ikinä uskonut, että tämmöinen olisi edes mahdollista. Nyt meillä on oma, uniikki piha kantakaupungissa kerrostalossa. Tämä on investointi, joka nostaa oikeasti huoneiston arvoa. Saimme ennen lähes käyttämättömästä tilasta monipuolisen oleskelualueen.
Meri ja Lauri, Munkkiniemi Helsinki

Yhteistyömme oli todella mukavaa! Olet kuunnellut valtavan hyvin kaikki toiveet. Sinä olet aivan kertakaikkiaan taikuri. – Pihaan tuli yhtä äkkiä todella paljon tilaa ja tyhjyyden tilalle taioit paratiisin!
En osaa itse valita kasveja, mutta sinun kanssasi se on ollut niin helppoa. Erittäin ihanaa, että olet näin tarkkaan tehnyt suunnitelman. Olen tosi tyytyväinen!
Suvi, Tuusula

”Omakotitalon rakennusprojekti sai erinomaisen loppusilauksen Puksipuun pihasuunnitelmalla. Sarin ideoilla ja loistavalla pihan käyttö- ja tilaratkaisulla rakennusaikaisesta hiekkapihasta muodostui viihtyisä ja toiveidemme mukainen puutarha, jota naapuritkin ihailevat. Piha on helppohoitoinen ja tuntuu parantuvan koko ajan. Suosittelen lämpimästi Puksipuun palveluita.”
R. Seppä, Helsinki

” Rakensin pihani itse. Ammattilaisen palvelut auttoivat etenemään suunnitelmallisesti ja kasvivalinnoista tuli toivotunlaiset. Suunnitelma karsi toiveet toteutettaviksi ideoiksi ja hämmästyttävällä tavalla kaikki kiteytyy pienessä rivitalopihassa sulavaksi kokonaisuudeksi. Tästä riittää iloa vuosiksi eteenpäin!”
C. Känsälä, Vantaa

”Suosittelemme. Sarille syntyi heti näkemys toiveistamme. Yhteistyö oli luotettavaa ja asiantuntevaa. Lopputulos ilahduttaa meitä ja perhettämme.”
Heli, Tuusula

Mieletöntä, kuinka tarkasti kuuntelet asiakastasi! Vaikka en edes osannut täysin ilmaista tahtotilaani, niin nyt se on suunnitelmana tässä edessäni! Se on sitä vahvaa ammattitaitoa, että osaa hakea juuri oikeat ratkaisut tavoittaakseen halutun lopputuloksen. On ihana! Tässä on kaikki mitä saatoin toivoa. Jos olisin puutarhuri, olisin tehnyt itselleni juuri tällaisen pihan! Ihan ihmeellistä! ISOKIITOS SARI ☀
Satu Silvo, Helsinki

Puutarha on antanut meille PALJON. Emme ole päivääkään katuneet, että investoimme pihaamme. Ikuisuusprojekti valmistui yhdessä keväässä. Kyllä kannatti!
Mariaana ja Tomi, Tuusula

Puutarhamme suunnittelu on ollut kokonaisvaltaista ja perusteellista. Sari on miettinyt kaikki yksityiskohtia myöten niin valmiiksi, että kysymyksiä ei jää auki. Voimme siirtyä tästä suoraan toteutukseen. Vihdoin puutarhassamme riittää myös kukintaa koko kasvukaudeksi. Tyytyväisiä ilman muuta!
Matti ja Sirkka Niemi, Hyvinkää

” Olemme erittäin tyytyväisiä Puksipuun tarjoamiin palveluihin. Sari suunnitteli meille puutarhan, joka oli näköisemme ja ylitti kaikki toiveemme. Yksityiskohtaisen kasvi-, materiaali- ja valaistussuunnitelman avulla meidän oli todella helppo toteuttaa puutarha.”
Riikka ja Tero, Jyväskylä

” Ilman ammattilaisen apua emme olisi itse pystyneet toteuttamaan unelmiemme pihaa. Pihassamme yhdistyvät kaikki sille asetetut toiveet – ruusupuutarhasta jalkapallokenttään! Pihan toteuttaminen ja ylläpito on helppoa suunnittelijalta saamiemme ohjeiden avulla. Upea piha, joka ei vaadi meiltä liikaa pysyäkseen kauniina! Pihamme vain paranee vuosi vuodelta.”
Perhe Tuusulasta

”Haluan kiittää loistavasta pihasuunnitelmastasi! Uusi pihamme tuli valmiiksi viime viikolla. Olemme todella tyytyväisiä tulokseen. Kasvit kasvavat vauhdilla. Monet asukkaat täältä alueelta ovat pysähtenyyt kävelylenkillä /autolla ja tulleet onnittelemaan meitä uudesta pihasta. Odotan innolla myös syksyä / talvea, kun puutarhassa on kaikki valot päällä. Kiitos! ”
Katja ja perhe, Vantaa

Sari suunnitteli meille todella kauniin ja helppohoitoisen pihan. Ammattilaisen ote näkyy eri elementtien kiinnostavassa rytmityksessä ja esimerkiksi kasvien valinnassa niin, että kaikki kasvaa otollisessa paikassa ja kukkii sopivassa rytmissä. Piha on kaunis koko kesän ajan. Emme olisi itse osanneet kiinnittää huomiota eri elementtien tasapainoon ja esimerkiksi katseen kiertosuuntaan pihalla, vaan olisimme suunnitelleet yksinkertaisen nurmikon ja sen reunalle istutuksia. Ero ammattilaisen kädenjälkeen on huikea, nyt kaikki on tasapainossa ja kaarevat muodot pehmentävät kulmikkaita oikealla tavalla.

Perhe Tuusulasta

Pihasuunnitelma ja suunnittelu on vain 5-10 % pihan toteutuskustannuksista.

Esimerkkejä pihasuunnitelmakokonaisuuksista

Puutarha noin 600 – 800 m2:n tasamaatontilla. Tutustu seuraaviin vaihtoehtoihin!

Lupapiirustukset

88 €/tunti
  • rakennuslupaan liitettävän pihasuunnitelman ja muiden pihan rakentamiseen vaadittavien lupapiirustusten laatiminen pihasuunnittelu-asiakkaille

Varaa Pihakatselmus.

Soita ja varaa pihakatselmus

Varaamme samalla alustavan ajan puutarhasi suunnittelua varten.

Kerro toiveesi

Keskustelen mielelläni kanssasi ja kerron lisää suunnitelmavaihtoehdoista.

Pihakatselmus omalla tontillasi

Käynnin aikana perehdymme toiveisiisi ja tonttiisi. Saat tarkan tarjouksen. Toiveidesi mukaisena kokonaisuutena.

Suunnittelu alkaa pihakatselmuksessa:


  • Toiveittesi ja tarpeittesi kartoitus
  • Tontin ominaispiirteisiin perehtyminen
  • Toimeksianto pihasuunnittelun ohjenuoraksi
  • Yksityiskohtainen tarjous

* Voit varata pihakatselmuksen suoraan kalenteristani seuraaville paikkakunnille: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vantaa | muualle sopimuksen mukaan

Hinta: 147 € sisältäen matkakulut

Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24%.

Suunnitteluun varattava aika: Pihasuunnitelman laatiminen kohtuukokoiselle pihalle vie vähintään 40 tuntia. Aikaa suunnittelulle kannattaa varata 1 – 2,5 kuukautta.

Kotitalousvähennys: Pihasuunnitelman teettäminen on verotuksessa vähennyskelpoinen, kun se on osa suurempaa kokonaisuutta, joka johtaa kotitalousvähennykseen oikeuttavaan työhön. Vähennysoikeus tutkitaan aina tapauskohtaisesti. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka valitsen itselleni sopivimman pihasuunnitelmavaihtoehdon?

Pohdi ensin, kuinka aiot toteuttaa puutarhan. Jos olet innokas tee-se-itse ihminen ja kokenut puutarhanlaittaja, antaa Puksipuu FUNKTIO sinulle kokonaisnäkemyksen ja ratkaisut pihan tilanjakoon.

Jos sen sijaan aiot aiot teettää puutarhasi osittain tai kokonaan viherrakentajalla, siirry suoraan vaihtoehtoihin DESIGN ja MASTER. Jos pihasi uudistaminen painottuu enemmän kasvillisuuteen, sopii DESIGN erinomaisesti. Jos sen sijaan suunnitteilla on päällysteitä, muureja ja muita rakenteita, valitse MASTER.

Uudispihan rakentajalle suosittelen ehdottomasti vaihtoehtoa MASTER. Se sisältää esim. yksityiskohtaisen työselostuksen, rakentamisen detaljipiirustukset, mitat sekä pinnoitettavien alueiden pinta-alat. Tällöin pyytämäsi viherurakoinnin tarjoukset ovat keskenään täysin vertailukelpoisia.

Jos et vielä ole varma, mikä sinulle on oikea kokonaisuus, älä huolestu. Puksipuu FUNKTIO, DESIGN ja MASTER ovat esimerkkejä erilaisista suunnitelmapaketeista. Pihakatselmuksella päätämme yhdessä, millainen kokonaisuus sopii sinun tarpeisiisi parhaiten ja koostamme juuri sellaisen kokonaisuuden suunnitelmapiirustuksia ja -asiakirjoja, että sinun on helppo ryhtyä suunnittelun jälkeen pihasi toteutukseen.

Miksi pihakatselmus on tärkeä?
Hyvä, että kysyit mieltäsi askarruttavaa asiaa.
Syy siihen, miksi toimin näin on, että haluan käyttää ajan mahdollisimman tehokkaasti asiakkaideni auttamiseen.
Pihakatselmuksessa tekemäni perusteellinen tarvekartoitus muodostaa pohjan koko suunnitteluprosessille. Tätä ei laskuteta enää uudelleen suunnittelun alkaessa.
Saatte myös tarkasti tarpeitanne vastaavan ehdotuksen puutarhasuunnitelman sisällöstä sekä siitä yksityiskohtaisen tarjouksen, jossa ei ole mitään liikaa eikä liian vähän.

Siirtyminen suunnittelun seuraavaan vaiheeseen eli tontin kartoitukseen tapahtuu tehokkaasti, kun tavoitteet suunnittelulle on selkeästi asetettu.

Miten pihasuunnitelman laskutus tapahtuu?
Minulla on periaatteena laskuttaa tehdystä työstä.

Jo tarjousvaiheessa saat tarkan kuvauksen suunnittelun etenemisestä ja arvion kuhunkin vaiheeseen tarvittavista suunnittelutunneista.

Laskutus tapahtuu sitten vaiheittain suunnittelun edetessä. Kokonaisuudesta riippuen yleensä 2-3 erässä.

Mitä sen jälkeen, kun suunnitelma on tehty?
Jo suunnittelun aikana keskustelemme pihasi toteutuksesta, mietimme vaihtoehtoja ja suosittelen tarvittaessa teille sopivaa viherrakentajaa.

Suunnitelman valmistuttua on aika ryhtyä toteutukseen – itse tai teettäen, osissa tai kerralla kaikki rakennuttaen. Toteutusvaiheessa voin auttaa tarjouspyynnöissä, tehdä työmaakäyntejä ja olla eri tavoin apunasi puutarhasi valmistumiseen saakka. Erittäin suositeltavaa on esimerkiksi tilata parin kerran kokonaisuus työmaakäyntejä niin aloituskokouksen muodossa kuin myöhemmin työn edetessä.

Haluan palvella asiakkaitani mahdollisimman monipuolisesti ja siksi edustan myös laadukkaita ja hyväksi toteamiani tuotemerkkejä. Osa niistä on saatavissa PuksipuuShopin kautta ja osa on tarjolla vain suoraan suunnitteluasiakkailleni.

Puutarha kasvaa ja kehittyy. Suunnittelijan käynnit ovat tässä tärkeitä ja monen asiakkaan kanssa olemmekin tukeneet tätä muutosta yhdessä ja ohjanneet puutarhaa paranemaan vuosi vuodelta.

Aika toimia. Ota yhteyttä.

©2023 Puutarhasuunnittelu Puksipuu | All Rights Reserved | +358 50 3316 091 | Contact | Tietosuojaseloste (GDPR)