Puutarhan näkösuojat ja uusi oleskelualue

 

Suunnitteluprojektin kuvaus

Puutarhan pihanurmi oli ollut lasten ahkerassa käytössä, mutta oleskelualueen käyttö oli jäänyt toivottua vähäisemmäksi.

Vanhemmat halusivat uudistaa puutarhan ja erityisesti sen oleskelualueen. Oleskelualueen toivottiin olevan luonteva jatko kodin sisätiloille ja houkuttelevan viettämään enemmän aikaa ulkona – omasta puutarhasta nauttien. Terassille tuli mahtua mukavan kokoinen sohvaryhmä sekä oma alue ruokailua varten. Toiveissa oli rento kokonaisuus, jonne olisi mieluista kokoontua yhdessä koko perheen kanssa sekä kestitä lukuisia ystäviä.

Suunnittelun pääpaino keskittyi oleskelualueeseen, sen ympäristöön sekä muutosten mukanaan tuovaan näkösuojien tarpeeseen. Takatontilla oli alkamassa uudistalojen rakentaminen, mikä lisäsi liikennettä pihatiellä. Huomioin suunnittelussa myös uusista taloista puutarhaan sekä sisälle syntyvät näköyhteydet ja suunnittelin niille tarvittavat näkösuojat.

Oleskelualueesta tuli suunnitelmien mukaisesti tilava ja mieleinen kokoontumispaikka koko perheelle, jossa voi viettää päivää sohvalla istuskellen tai ruokapöydän ääreen kokoontuen.

Terassin yhteydessä on myös pieni hyötytarha yrttilaatikoineen ruuanlaittoa varten. Puutarhan uusi kasvillisuus on värikästä keväisistä tulppaaneista syysväreihin saakka.

Pihalla on tilaa myös pelinurmelle, trampoliinille ja omassa rauhassa omenapuiden alla olevalle riippumatolle.

Puutarhan suunnittelu alkoi keväällä 2016, jolloin maassa oli vielä ripaus lunta. Jälkeen -kuvat on otettu samaisena syksynä puutarhan valmistuttua.

Kohteen tiedot

Asukkaat espoolainen pariskunta lapsineen sekä perheen kissa ja koira

Valmistumisvuosi 2016

Suunniteltu alue omakotitalon uudistettu pihapiiri 

Suunnittelu Sari Lampinen | Puutarhasuunnittelu Puksipuu 

Puutarhan toteutus  Saarnivaahtera Oy      

Erityistä Takatontilla oli alkamassa uudiskohteen rakentaminen, mikä huomioitiin pihan näkösuojien suunnittelussa.

”Olemme hyvin tyytyväisiä. Luit ajatuksemme. Kokonaisuus vastaa erinomaisella tavalla tarpeitamme ja tavoitteita. Olin hyvin vaikuttunut selkeydestä ja täsmällisyydestä, jolla hoidit prosessin. Piha on myös helppohoitoinen kuten sovittiin. Tärkeää olivat myös näkösuojalinjat ja kykysi hahmottaa naapurirakennustyömaan vaikutus puutarhaan sekä elämäämme. Onneksi sanoit, sillä emme olisi sitä itse oivaltaneet.”

Tuomas, Espoo

Lähtötilanne huhtikuussa

Suunniteltu näkymä

Jälkeen – saman vuoden syyskuussa

Jälkeen – Kesällä 2018

Kesän 2018 valokuvista iso kiitos ihanille asiakkailleni! 🙂

Etsitkö puutarhasuunnittelijaa? Autan mielelläni.