1930-luvun kivitalon pihauudistus Helsingissä

Suunnitteluprojektin kuvaus

Tämän 1930-luvun kivitalon piha uudistettiin kokonaan.

Puutarha ympäröi kivitaloa, joka on harvinaisuus muutoin pienkerrostalovaltaisella alueella. Talo on rakennettu rinnetontille korkealle kalliolle. Siellä kasvoi muutamia suuria puita, lumoavan kaunis kultasade ja vanhoja syreenejä.

Lapsiperheen pihalla uudistettiin kaikki. Tein pihasuunnitelman, jonka pohjalta haettiin tarvittavat luvat toteutusta varten. Pihan rakentamisen yhteyteen oli ajoitettu talon salaojien uudistaminen. Samalla saatiin toteutettua sujuvasti myös pihan salaojitus ja ulkoporealtaan tyhjennystä varten tarvittavat ratkaisut.

Tilankäytön ja ulkonäöllisten toiveiden lisäksi oli tarpeen suunnitella rinnetontin pinta- ja valumavesien uudelleen ohjaus, sijoittaa piharakennukset, ratkaista etu- ja takapihan oleskelualueet, vesiaihe ja siihen kalliolta laskeva puro, kulkureitit, uusia aidat sekä täydentää kokonaisuus kasvillisuudella. Myös kesäkeittiö, pihavaja, ulkoporeamme, leikkokukkapenkki ja pieni yrttitarha olivat toivelistalla.

Kohteen tiedot

Asukkaat helsinkiläinen pariskunta lapsineen

Valmistumisvuosi 2019

Suunniteltu alue koko piha-alueen uudelleen suunnittelu 

Suunnittelu Sari Lampinen | Puutarhasuunnittelu Puksipuu   

Toteutus Artkivi

Erityistä kaupungissa sijaitseva 1930-luvun kivitalon piha kallioisella rinnetontilla.

Ennen | Before

Piha ennen
piha ennen kulmaus

Jälkeen | After

1930-luvun kivitalon pihauudistus

Voit tutustua lisää tähän pihaan ja lukea vinkkejä piharakennuksen sijoittamisesta blogipostauksessa Piharakennus osana puutarhaa.

©2023 Puutarhasuunnittelu Puksipuu | All Rights Reserved | +358 (50) 3316 091 | Contact

Etsitkö puutarhasuunnittelijaa? Autan mielelläni.