Pikkupiha ja paljon toiveita. Unelmoi ja mieti, mitä oikeasti haluat pihallasi tehdä. Kompakti koko lisää suunnitteluhaastetta, mutta pienellekin pihalla saa mahtumaan paljon toimintoja. Oleellista on käyttää kaikki tila järkevästi ja tehokkaasti. Toimintojen tulee yhdistyä tilassa toisiinsa kuin täydellisesti yhteen sopivat palapelin palat.

 

Lapsiperheen pikkupiha, jossa viihtyvät kaikki

Tällä suunnittelemallani pihalla huomioitiin koko perhe – äidin kasviharrastuksesta, jalkapallon peluuseen, aamukahviterassiin, yhdessä oloon ja  pieneen hyötytarhaan saakka. Valmistunut pikkupiha on kokoistaan reilusti suurempi.

Puutarha on innostanut koko perheen viettämään siellä aikaa yhdessä ja kavereiden kanssa – sekä nauttimaan kukoistavasta kasvillisuudesta.

Muutos käyttämättä olleen pihan lähtötilanteeseen on suuri.

Klikkaa kuvia suuremmaksi ja lue Paula Ritanen-Närhin kirjoittama & valokuvaama juttu puutarhan taustasta ja muutoksesta. Julkaistu TM Rakennusmaailma nro 6/2021.

 

Itseään isompi pikkupiha pihasuunnittelija ja pihan rakentaminen
Itseään isompi pikkupiha oleskelualua ja pihasuunnittelija

Pikkupiha tarvitsee sujuvan yhteyden eri tilojen välille

Tilankäytön suunnittelu on oleellista, kun kyseessä on pikkupiha. Toimintojen paikat tulee valita niiden käyttötarkoituksen mukaan sopivimmalle paikalle ja samalla luoda toimintojen välille luonteva kulkuyhteys.

Joskus pihalla on esteitä, joihin tulee tarttua ja suunnitella niiden tilalle aiempaa toimivampi ratkaisu. Tällä pihalla oli oleellista vaihtaa parvekkeelta laskeutuvien portaiden paikkaa.

Aiemmin portaat asettuivat suoraan parvekkeen ovea vastapäätä ja  veivät kohti takarajaa. Portaat blokkasivat luontevan kulun pihan eri osien välillä. Suunnittelin portaat laskeutumaan parvekkeen lyhyeltä sivulta niin, että ne vievät nyt uudelle aamukahviterassille ja asettuvat seinän viertä kellariin vievien portaiden viereen. Ratkaisusta tuli linjakas ja pihan seinustalle asettuva alue terasseineen nivoutui näin osaksi muuta pihakokonaisuutta.

 

Itseään isompi pikkupiha pihasuunnittelu ja pihasuunnittelija
Itseään isompi pikkupiha pihasuunnittelu ja rakentaminen
Itseään isompi pikkupiha kasvit
Itseään isompi pikkupiha pihasuunnittelu

Kasvillisuus tekee pikkupihasta runsaan ja vehreän

Vaikka tilaa on rajallisesti, ei se estä kasviharrastusta. Pikkupiha ei vähennä nautintoa – se saattaa jopa tehostaa puutarhassa kasvavien kasvien seuraamista. Kiireisessä arjessa jää aikaa luonnonihmeiden seuraamiseen ja omalla pihalla oleiluun.

Pihan istutusideoihin voit tutustua lisää aiemmassa postauksessa.

Pihasuunnittelu netissä
Pihasuunnittelukäynti
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma
Jos kaipaat apua pihasi tai sen jonkin osa-alueen muutokseen, niin autan sinua mielelläni!

Aloitat puutarhasi uudistamisen helposti ja nopeasti, kun apunasi on suunnittelun ammattilainen.

Yhdessä suunnittelukäynnillä tai verkossa suunnitellessamme saat uudet ideat ja ratkaisut heti, joten pääset saman tien tekemään sitä mistä nautit eniten – toteuttamaan uusia puutarhaideoita ja kylvämään tai istuttamaan juuri sinun  pihallesi sopivia kasveja. 

Voit varata oman suunnitteluaikasi sujuvasti verkossa olevasta ajanvarauskalenteristani. Laita pihamuutoksesi käyntiin vastaamalla kyselylomakkeeseen, joka auttaa sinua kirjaamaan ylös omia puutarhaunelmiasi.

Kun varaat aikasi nyt, pääset jo saman tien valmistautumaan pihasi muutoksen toteutukseen ja kohta jo nautitkin olostasi omassa, ihanassa puutarhassasi! 

 

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti