Mitä puutarhatyyli voi antaa pihallesi? Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi jotkin puutarhat näyttävät tahattoman levottomilta tai ristiriitaisilta? Voisiko sillä olla jotain tekemistä puutarhatyylin kanssa?

Jos mietit oleskelua puutarhassa, joka vaikuttaa ristiriitaiselta ja levottomalta, eikö sinulle itsellesikin tule rauhaton olo? On vaikea rentoutua ja rauhoittua katselemaan ympärillä olevaa puutarhaa. Koko ajan tuntuu kuin pitäisi vaihtaa paikkaa ja lopulta alkaa ahdistaa niin, että luovuttaa ja lähtee pois.

Mikä tekee olosta levottoman?

Syvenny katsomaan tarkemmin. Saatat huomata, että rauhattomalta tuntuvassa puutarhassa on yleensä runsaasti kaikenlaista: erilaisia rakenteita, koriste-esineitä, värejä, kasveja, kiveysmateriaaleja… Monet yksityiskohdat ovat kivoja, mutta niitä on yksinkertaisesti liikaa, ne eivät sovi yhteen toistensa kanssa tai niiden paikat ovat epätarkoituksenmukaisia.

Kuinka sitten vältät liikoja ja vääränlaisia yksityiskohtia omassa puutarhassasi?

Ota avuksesi puutarhatyyli

Kyllä, tässä tulevat avuksesi puutarhatyylit. Ne ovat hyviä ideoiden antajia, mutta myös erinomaisen tehokas apu liian karsimisessa.

Kun olet löytänyt mieleisen puutarhatyylisi ja haluat pitää siitä kiinni, kysy itseltäsi seuraavat kolme kysymystä aina uutta yksityiskohtaa puutarhaan lisätessäsi:

  • Sopiiko tämä puutarhani tyyliin?
  • Sopiiko se yhteen jo olevan kanssa?
  • Minkä vaikutuksen haluan lisätä tällä nykyiseen puutarhaani

Näiden kolmen kysymyksen avulla tulet jo karsineeksi epäsopivat tai turhat elementit pois puutarhastasi. Ne antavat myös oikeutuksen uusille, tyyliin sopiville ja perustelluille hankinnoille.

Milloin kannattaa aloittaa? – N Y T

Viimeisin kysymys muistuttaa keskittymään puutarhaan, joka sinulla on juuri nyt. Ei seuraavaan tai joskus myöhemmin hankittavaan pihaan.

Tee nykyisestä puutarhastasi se PARAS puutarha!

On aika elää nyt. Nauttia, olla luova ja voida hyvin.

Kuinka siis aloitat?

Olet varmaan miettinyt paljonkin kotisi sisustusta. Tehnyt Pinterest -tauluja. Kerännyt lehdistä ideakuvia ja värimalleja.

Entä oletko tehnyt saman puutarhallesi?

Kun jatkat omaa tyyliäsi puutarhassasi, silloin kokonaisuus – kotisi ja pihasi – on yhtenäinen ja rauhallinen. Koet olosi hyväksi niin ulkona kuin sisälläkin. On mukava avata ikkunat puutarhaan, joka jatkaa kodin tunnelmaa.

Puutarhatyyli puutarhassa

Puutarhatyyli ilmenee puutarhassa eri tavoin. Se vaikuttaa valittuihin muotoihin, väreihin, materiaaleihin, kasveihin ja esineisiin.

Joskus voi olla kyse tarvittavien tyylielementtien lisäämisestä ja usein myös karsimisesta. Niin karsiminen kuin lisääminenkin voi olla haastavaa. Erityisesti jos on katsonut pihaansa kauan ja ehtinyt jo turhautua toimimattomaan kokonaisuuteen.

Silloin pihaa tarvitsee katsoa uusin silmin.

Apua oman puutarhatyylin ilmentämiseen

Laatimani tyylitesti ja sitä tukeva opas auttavat sinua löytämään oman tyylisi. Lisäksi opit näkemään, mistä elementeistä oma puutarhatyylisi koostuu.

Tee siis testi ja lataa itsellesi laatimani puutarhatyyliopas, joka kertoo tyylisi oleellisimmat elementit.

Oman puutarhatyylisi löytäminen on hyvä lähtökohta myös yhteistyöllemme. 

Jos haluat päästä aloittamaan pihasi laiton mahdollisimman tehokkaasti, autan sinua mielelläni. Nopeimmin pääset alkuun varaamalla itsellesi suunnittelukäynnin omalla pihallasi tai yhteisen suunnittelusession netin kautta.