Joskus jokin niin tuttu ja yksinkertainen asia kuin tumma puuaita voi olla täydellinen tausta istutusalueelle. Saatat ehkä ajatella, että tumma aita pienen pihan ympärillä tuntuisi rajoittavalta ja tekisi takapihastasi pienemmän näköisen. Tämä ajatus saattaa hiipiä mieleen erityisesti silloin, jos aidan väri on määritelty taloyhtiön tai asuinalueen puolesta etkä pääse sitä itse valitsemaan.

Yllättäen tumma puuaita saattaakin olla juuri täydellinen tausta istutusalueellesi, kunhan kasvillisuus on valittu siihen sopivaksi.

 

Kivikoritukimuuri j apihan pengertäminen

 

Tumma puuaita istutusalueen taustalla

Suunnittelin tämän kompaktin pihan uudelleen ja samassa yhteydessä uusittiin suurin osa pihaa ympäröivästä puuaidasta. Uusi aita ja tuore tummanruskea maali loivat erinomaisen taustan runsaille istutusalueille.

Suunnitellessani puutarhan toimintojen sijoittamista ja uusien istutusalueiden paikkoja, sijoitin pitkän istutusalueen pihan raja-aidan ja takapihan terassille vievän käytävän väliin.

Sinitiainen - linnunlaulu lisää hyvinvointia

Talon päädyn istutusalue on näyttävän pitkä, mutta ei kovin syvää mitattuna käytävän sorapinnan reunasta taustalla olevan aidan juurelle. Loihdin istutusalueelle lisää syvyysvaikutelmaa ja runsautta yhdistelmällä tummalehtisiä kasveja ja suunnittelemalla kavillisuudesta kerrokselliseksi maanpinnasta ’pikkupuiden’ latvuksiin. Alueella istutetut sipulikasvit, perennat ja pensaat kukkivat varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn.

 

 

Tummanruskea puuaita ja tummasävyinen kasvillisuus korostavat perennojen tuoreita, kirkkaan vihreitä lehtiä ja niiden herkkiä kukintoja.

Onko sinun pihasi ympärillä tumma puuaita? Oletko huomioinut kasvillisuuden värityksen valitessasi kasveja aidan edessä oleviin istutuksiin? Tumma väri kääntyi vahvuudeksi tällä pihalla ja asiakkaani rakasti lopputulosta!

Nettikonsultointi ja pihasuunnittelu verkossa
Joustava pihasuunnittelu - valitse Suunnittelukäynti ja pihakonsultointi omalla tontillasi
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma

Jos kaipaat apua pihasi tai sen jonkin osa-alueen muutokseen, niin autan sinua mielelläni!

Aloitat puutarhasi uudistamisen helposti ja nopeasti, kun apunasi on suunnittelun ammattilainen.

Yhdessä suunnittelukäynnillä tai verkossa suunnitellessamme saat uudet ideat ja ratkaisut heti, joten pääset saman tien tekemään sitä mistä nautit eniten – toteuttamaan uusia puutarhaideoita ja kylvämään tai istuttamaan juuri sinun  pihallesi sopivia kasveja. 

Voit varata oman suunnitteluaikasi sujuvasti verkossa olevasta ajanvarauskalenteristani. Laita pihamuutoksesi käyntiin vastaamalla kyselylomakkeeseen, joka auttaa sinua kirjaamaan ylös omia puutarhaunelmiasi.

Kun varaat aikasi nyt, pääset jo saman tien valmistautumaan pihasi muutoksen toteutukseen ja kohta jo nautitkin olostasi omassa, ihanassa puutarhassasi! 

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti