Lähes vuoden suunnittelun ja organisoinnin jälkeen osastomme Habitare 2019-messuilla on valmistunut.

Mukana on monta laadukasta ja mielenkiintoista pihatuotetta sekä pihatuotteiden valmistajaa, myyjää ja maahantuojaa. Heidän kanssaan on ollut ilo organisoida messuosallistumistamme!

Osaston istutusaltaat

Osaston pääkasvillisuus sijoittuu päätyseinälle Havenon corten teräksisiin istutusaltaisiin.

Sen lisäksi voit tutustoa osastolla  EG-Tradingin Flora-sarjaa oleviin Karpo ja Elevation ruukkuihin sekä näyttävään köynnöstuki Comb-ination:iin.

Nämä inspiroivat istutusallasmallit on helppo sijoittaa terassille taikka sisäänkäynteihin. Seinään kiinnitettäviä köynnöstukimalleja olen käyttänyt katseenvangitsijoina myös ilman kasveja.

Kekkilän monikäyttöisistä Viherhyllyköistä löydät myös malleja PuksipuuShopin Bordato Lisvio ruukkuista, joita on  saatavissa monessa koossa aina 110 cm korkeisiin kokoihin ja yli 20 värissä.

Tutki myös hyllyissä ja ruukuissa esillä olevia Kekkilän koristekiviä – ja katteita. Niillä viimeistelet istutukset.

 

Kasviuutuudet – ja ihanuudet

Jo osaston suunnittelun alkuvaiheessa tiesin, että haluan osastolle hortensioita ja niitä runsaasti. Myös pyöreä muotoinen havu oli must-listallani.

Muiden kasvien suhteen jätin tilaa luovuudelle ja vuodenaikojemme etenemiselle. Siksi päätimmekin kasvit Puutarha Tahosten Sannan kanssa vasta viikkoa-paria ennen messujen avautumista. Halusin osastolla näkyvän alkavan syksyn sävyjä ja kasveja, jotka ovat luonnostaan kauniita syyskuussa.

Kasvit tulivat osastollemme Puutarha Tahvosilta, jossa vierailin pari viikkoa sitten ja … häikäistyin!

Ihania, vahvoja taimia, hienosti esillä ja kuinka paljon mahdollisuuksia! Nyt niitä on sitten näytillä osastollakin.Oli ihana koota niistä istutuksia osastomme istutusaltaisiin. Mukana on erikoisempiakin koristepensaita kuten kuvan komeakotokuusama `Monet´ sekä ihana arnoldinpihlaja ´Kirsten Pink´, jonka hempeästi rusottaviin marjoihin varmasti ihastut.

 Uudet spotit syksyn hämärään

AHEAD-messuhalli, halli nro 6, poikkeaa muista Habitaren messuhalleista siten, että siellä ei ole yleisvalaistusta. Olemme varanneet osastollemme yhden osastokohtaisen valon yleisvaloksi ja sen lisäksi käytämme Konstsmiden uutuus spotteja tunnelmaa tuovina kohdevaloina.

Osastolla esillä oleva uutuusmalli Andria on helposti asennettava maapiikillinen kohdevalo. Niillä tuomme esille osaston kasvillisuutta ja yksityiskohtia. Sinä voit tehdä saman omassa puutarhassasi.

 

 

Sisusta ulkona

Mukana on myös sisustussuunnittelija Pia, jonka Närhi Oy Sisustuspalvelun löydät Keravalta. Pian kanssa olemme tehneet aiemmin yhteistyötä mm. tässä terassipihakohteessa. Pian valikoimasta ovat osaston tekstiilit, säilityskalusteet ja piensisustustuotteet.

 

Penkille on aina paikka puutarhassa

Osastolle saapuu myös Lehtovuori Oy:n suunnittelemasta mallistosta valitsemani selkänojaton penkki, jonka näkisin mielelläni useammassakin puutarhassa. Tämä on valikoimasta vain yksi tuote, joten mallistoon kannattaa tutustua lisää yrityksen verkkosivujen kautta.

 

Tule tutustumaan MAS:n osastoon 6h71

Lisää esillä olevia tuotteita löydät myös aiemmasta postauksesta. Tuotteisiin voit tutustua Habitare-messuilla osastollamme AHEAD- hallissa nro 6, paikka 6h71.

Tule kysymään neuvoja omaan pihaasi osastollamme olevilta asiantuntijoilta.

Ja tule moikkaamaan minuakin. Olen mukana osastolla: avajaispäivän lisäksi pe 13.9. klo 10-15 ja sunnuntaina 15.9. klo 14.30-18.00. Sunnuntaina klo 15-16 kerron myös vinkkejä, kuinka lisäät puutarhassi helppohoitoisuutta. Tule juttelemaan!

 

Habitare messut ovat avoinna 11.-15.9.2019.

Messuosaston suunnittelu: Sari Lampinen, Puutarhasuunnittelu Puksipuu

Maisemasuunnittelijat ry on vuonna 1961 perustettu maisemasuunnittelijoiden yhteistyöjärjestö. Olen ollut  yhdistyksen hallituksen jäsen vuodesta 2017.

 

Messuosaston suunnittelusta voit lukea lisää täällä ja sen toteutuksesta täällä.

Löydä oma puutarhatyylisi! Lähetän sinulle ideoita, jotta voit luoda puutarhasta oman paratiisisi!