Parina viime kuukautena olen ollut puutarhoissa suunnittelemassa sateessa, auringonpaisteessa, raekuuroissa ja lumisateessa sekä sitten alkaneissa kesähelteissä. Pitäen etäisyyttä. Jättäen kättelyt. Yhdessä säiden armoilla ja auringon hellittävänä. Tavoitteenamme pihamuutos ja tontille parhaiten sopivat ratkaisut.

Säistä huolimatta on tärkeintä ollut inspiraatio, innostus ja uusien ideoiden kehittäminen. Ajatusten muokkaaminen selkeäksi kokonaisuudeksi, jota on hyvä lähteä toteuttamaan.

Mitä pihamuutos vaatii?

Suunnittelun lähtökohdat ovat yksilöllisiä ja pihasuunnittelutarpeita on monenlaisia. Kaikki aivan yhtä tärkeitä.

Tämän vuoksi myös puutarhoja voi suunnitella joustavasti usein eri tavoin ja tarvittavassa laajuudessa.

  • Osa puutarhanlaittajista tarvitsee tarkan suunnitelman viherurakoitsijaa varten.
  • Toiset selkeät ratkaisut ongelmakohtiin itse rakentamista varten.
  • Osalla puutarhan kokonaisuuden ideointi on suurin haaste – minne sijoittaa mitkäkin toiminnat ja miten luoda yhtenäinen kokonaisuus?
  • Osalle tärkeimpiä kysymyksiä ovat puolestaan kasvivalinnat.

Kun mietit omaa pihaasi:

1) Mikä on sinun suurin puutarhapulmasi – asia, joka pitää sinut jumissa? Ongelma, jonka ratkaistuasi pääsisit eteenpäin. Nauttisit pihasi toteuttamisesta, kasvien hoitamisesta ja oleskelusta puutarhasi suojassa.

 

Miksi ennakkoon suunnittelu on niin tärkeää?

Kun mielessäsi on pihamuutos, on hyvä muistaa kaiken liittyvän pihalla toisiinsa. Kun muutat jotain yhdellä alueella, tarvitset mahdollisesti hienosäätöä myös viereisellä alueella. Näin saat kokonaisuuden toimimaan saumattomasti yhteen.

Tarvittavaa pihamuutosta ja puutarhaa on hyvä arvioida kokonaisuutena.

Suunnittelijana minulla kietoutuvat nämä kaikki asiat yhteen tilankäytöstä kasvillisuuteen ja siksi suunniteltava pihamuutos on niin VALTAVAN mielenkiintoinen! Haluan tietää enemmän sinusta, jotta osaan suositella sopivat ratkaisut ja ideoida puutarhaasi siten, että se sopii JUURI sinulle ja sinun elämäntyyliisi.

Pihamuutos tekee pihastasi sopivan juuri SINULLE!

Muutos on hyväksi. Se vie asioita eteenpäin. Muokkaa maailmaa – tässä tapauksessa pihaa – paremmin käyttöösi sopivaksi. Kun pihasi sopii sinulle, käytät sitä myös enemmän.

Lähde siis ajatuksesta, että tilankäyttö, toiminnat, kasvillisuus ja pihan ongelmakohtien ratkaisut ovat kaikki samaa kokonaisuutta. Muutoksen tarkoitus on tehdä pihastasi entistä sopivampi sinulle ja perheellesi.

Tästä syystä tutkaile ja tunnustele, mitä haluat puutarhassasi oikeasti tehdä.

Suunnittelemme yhdessä helposti puutarhastasi näyttävän,  mutta vielä tärkeämpää minusta on puutarhasi kyky koukuttaa sinut käyttämään sitä. Nauttimaan puutarhasi ihmeistä, luonnosta ja antaa samalla aikaa myös itsellesi.

Kysy siis itseltäsi:

2) Miten haluat nauttia omasta puutarhastasi?

 

 

Sinulla on piha ja pihasi tarvitsee muutosta.

Pohdi vielä hetken ja vastaa kysymykseen:

3) Mikä sinulle on puutarhassasi ja siellä olossa kaikkein tärkeintä?

 

Kirjoita ajatuksesi paperille. Kerro myös minulle tai lisää alla olevaan kommenttikenttään. Kun kirjoitat ajatuksesi ylös, on niillä taipumus alkaa myös toteutua.

 

 

 

HENKILÖKOHTAINEN VERKKOKONSULTOINTI TAI SUUNNITTELUKÄYNTI OMALLA TONTILLASI

Varaa itsellesi sopivin aika sujuvasti suoraan kalenteristani. Löydät kalenterini täältä.

Pihasuunnittelu verkossa - pihasuunnittelu lahjakortti 1s
Suunnittelukäynti ja omakotitan pihan suunnittelu

Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos pihasi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkokonsultointi kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä. Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti