Ulkotakka on monen toive. Tuleen katselu, rauhoittuminen, ruoanlaitto hiilloksen hehkussa ja yhdessä oleilu ovat lämmintunnelmaisen puutarhan avaintekijöitä.

Niin tässäkin puutarhassa, jossa oleva valugrilli oli enemmänkin ulkotakkana kuin varsinaisessa ruuanlaitto- tai grillikäytössä. Se päätettiin kunnostaa ja viettää samalla enemmän leppoisia iltoja omassa puutarhassa.

Ulkotakka ja sen ympäristö

Ulkotakka on kuin luotu rentoutumiseen ja rauhoittumiseen pitkän päivän päätteeksi. Siksi takan ympäristö kannattaakin suunnitella suojaisaksi, huonemaiseksi tilaksi, jossa on riittävästi näkösuojaa.

Omassa puutarhassa ´hyggeilystä´voit lukea lisään seuraavasta puutarhamuutoksesta. Tässä pihamuutoksessa säilytimme olevaa – kuten kiveys ja ulkotakka – , mutta myös lisäsimme näkösuojia, täysin uudet istutukset sekä puuterassin.

Etsin myös sopivia tuotteita, jotka tekisivät takkatulen ääressä olosta entistä nautinnollisempaa.

Klikkaa alla olevia kuvia suuremmaksi ja lue, millainen muutoksesta tuli. Mukana kuva ´ennen´  sekä suunnitelmapiirustukseni samasta tilasta ´jälkeen´.

Hämärät illat ja pehmeää valoa

Alkavan syksyn hämärästä kannattaa nauttia ja viipyillä vielä iltaisinkin puutarhassa. Apunasi voi olla ulkotakka, infrapunalämmitin tai ihana, kunnon viltti!

Sytyttele tuli takkaan, kynttilöihin, lyhtyihin ja valonauhoihin. Luo puutarhaasi tai kuistille pehmeää valoa. Ota mukaasi kuppi teetä, kietoudu vilttiin ja vain kuuntele hiljaisuutta, lehtien havinaa. Anna mielesi levätä ja rauhoittua.

Lisää tunnelmanluojia puutarhaasi löydät PuksipuuShopista:

Postauksessa oleva artikkeli on julkaistu Viherpiha-lehdessä nro 7/2017.

Lue lisää:

3 tunnelmavinkkiä pimeään puutarhaan

Löydä oma puutarhatyylisi! Lähetän sinulle ideoita, jotta voit luoda puutarhasta oman paratiisisi!