Päivät hämärtyvät nyt vauhdilla ja puutarha katoaa pimeään ikkunan takana.

Mielestäni aivan liian aikaisin – ellet sitten päätä valaista puutarhaasi ja tuoda sen parhaita puolia esille pimeässäkin. Jo pienikin valokehä oleskelualueella auttaa luomaan tunnelmaa ja nostamaan pihan esille ikkunan takana.

Älä siis luovu puutarhastasi vielä, vaan nauti valon ja pimeän aikaan saamasta tunnelmasta.  Katsele valojen salaperäisiä varjoja ja lämmittele ulkotulen lämmössä. Syksy on ihanaa aikaa!

Ohesta löydät vinkkejä, kuinka valaiset helposti puutarhaasi – ilman kaivamista ja sähkökaapeleiden asentamista!

Kukin seuraavista kolmesta ryhmästä toimii parhaiten hieman eri käyttötarkoituksissa. Myös vaatimukset sijoituspaikan suhteen ovat erilaiset.

Olevaan pihavalaistukseen luot näillä uuden, tunnelmallisen kerroksen valoa. (Lisää valaistuksen kerrostamisesta, voit lukea TÄÄLTÄ.)

Myös joka tuotteesta löydät lisätietoja klikkaamalla kuvia.

 

1. Lyhdyt

Lyhty Möja, Skargaarden, PuksipuuShop

Lyhdyt ovat nopea ja käytännöllinen keino tuoda valoa puutarhaan. Sinun ei tarvitse huolehtia sähköstä ja voit valita sijoituspaikan mielesi mukaan.

Jos lyhdyssäsi on aito tuli, valitse sijoituspaikka niin ettei lyhty pääse kaatumaan eikä sytyttämään mitään ympäristössään. Palamaton alusta on aina hyvä valinta.

Liekin lepatuksen saa turvallisesti aikaan myös ledeillä.

 

2. Valonauhat ja valaistut katseenvangitsijat

Valonauhoilla valaiset terassit, pergolat tai mökkipolun. Ne on helppo asentaa paikoilleen ja vaihtaa tarpeen mukaan eri paikkoihin. Riittävä pituus antaa mahdollisuuden valaista jopa parinkymmenen metrin matkan.

Puutarhan pimeän ajan katseenvangitsijoita ovat esimerkiksi valaistut patsaat, vesiaiheet ja valoruukut. Kaikki ne tuovat uutta mielenkiintoista katseltavaa muutoin pimeään puutarhaan.

Näitä varten tarvitset useimmiten ulkopistokkeen virtalähteeksi.

 

3. Ulkotakat ja -tulet

Ulkotulet ja -takat toivottavat vieraat tervetulleiksi ja kokoavat ystävät tunnelmallisesti yhteen.

Ulkotakka on haave, joka nykyään on onneksi helppo toteuttaa.

Olen ihastellut Morsøn ulkotakkoja ja valinnut niitä myös suunnittelemiini puutarhoihin. Arvaat siis, että olin todella tyytyväinen saadessani nämä ihanat tuotteet alkusyksystä myös PuksipuuShopiin!

(Siirrettävien ulkotakkojen lisäksi valikoimaan tulivät myös saman valmistajan valurautaiset pizzauunit sekä kesäkeittiöt!)

Kun mietit ulkotulen tai – takan sijoittamista, valitse paikka joka on vähintään neljä metriä rakennuksesta ja saman verran myös naapurin rajasta.

 

Kirjoita kommenttisi alle ja kerro, mikä näistä on mieluisin keinosi puutarhasi valaisemiseksi ja tunnelman luomiseksi?

Jos haluat käyttää pimeyden hyödyksesi ja miettiä puutarhasi valaistustarpeitasi, lue aiemmista blogipostauksistani erilaisista pihavalaisimista ja niiden käytöstä. Linkit löydät alta.

Nähdään puutarhassa!

Valoisin terveisin

Sari nimmari

Piditkö blogipostauksesta? Tilaa VIP-kirjeeni saadaksesi ILMAISIA päivityksiä ja ideoita puutarhaasi: