Rakastamme kevättä puutarhassa, eikö vain? Kevääseen kuuluvat ehdottomasti iloa tuovat narsissit ja tulppaanit väreineen sekä tuoksuineen.

Kaiken sen kauneuden jälkeen, kun kukat ovat kukkineet, jäljelle jää kellastuvia lehtiä ja kukkavarsia. Ne näyttävät vähemmän kauniilta kevään elinvoimaisen vehreyden keskellä.

Hyvä uutinen on, että voit saada kukkapenkkisi näyttämään upealta huolimatta näistä kellastuvista lehdistä.

Kunnioita luonnon omaa rytmiä: Anna sipuleiden vahvistua

Narsissien ja tulppaanien kellastuvat lehdet ovat osa niiden luonnollista rytmiä eikä niitä saa poistaa liian aikaisin. On erittäin tärkeää antaa lehtien lakastua luonnollisesti, koska se on kasvin tapa kerätä kaikki energia takaisin sipuliin, jotta se jaksaa kukkia entistä paremmin ensi vuonna.

Vaikka näky ei ole kaikkein esteettisin, se on luonnollinen prosessi ja osa puutarhasi kiertokulkua. Joten älä leikkaa tai poista lehtiä ennen kuin kaikki lehtivihreä on palannut sipuliin; on parempia tapoja kuin leikkaaminen saada kukkapenkki näyttämään jälleen upealta.

Narsissien ja tulppaanien kellastuvat lehdet - istutusesimerkkejä

Istuta maanpeittokasveja ja nopeakasvuisia perennoja!

Koska tulppaanin tai narsissin lehtiä ei pitäisi leikata, kuihtuvien lehtien peittäminen on loistava tapa saada kukkapenkki näyttämään raikkaalta ja siistiltä.

Suunnittele ennalta ja istutata sipulit siis muiden kasvien väleihin siten, että viereiset kasvit piilottavat kellastuvat lehdet omalla vehreydellään.

Tässä on pari hyvää tapaa tehdä se:

1. Istuta maanpeittopensaita tai -perennoja, jotka piilottavat narsissien ja tulppaanien kellastvat lehdet. Ne muodostavat samalla kauniin taustan kukkiville tulppaaneille ja narsisseille.

Jos ihmettelet, mitä maanpeittokasvit ovat, ne ovat matalakasvuisia, monivuotisia pensaita tai perennoja, jotka kasvavat ja leviävät mattomaisesti peittäen maanpinnan lehdillään. Ne sopivat täydellisesti kellastuvien tulppaanien ja narsissien lehtien piilottamiseen!

Narsissien ja tulppaanien kellastuvat lehdet - maanpeittopensas

2. Toinen vaihtoehto on istuttaa sipulit nopeasti kasvuunlähtevien perennojen väleihin. Ne valtaavat kukkapenkin, kun sipulikukkien kausi alkaa olla ohitse. Näin voit luoda runsaan vaikutelman puutarhaasi ja peittävät luonnollisesti narsissien ja tulppaanien kellastuvat lehdet.

Piilota narsissien ja tulppaanien kellastuvat lehdet

Suunnittele toimivia kasviyhdistelmiä

Muista, kun käytät hieman luovuutta pihasi istutuksissa, muutat sen kauniiksi keitaaksi, joka inspiroi sinua päivittäin. Olipa valintasi sitten maanpeittokasvit tai nopeakasvuiset perennat, tulet hämmästymään, miten nämä pienet muutokset vaikuttavat kukkapenkkisi ulkonäköön – helppohoitoisuutta unohtamatta.

   

  PS. Tarvitsetko apua pihasi suunnitteluun? Laatimani puutarhan tyylitesti auttaa sinua tunnistamaan oman tyylisi sekä millaiset kasvit ja materiaalit korostavat sitä parhaiten. Saat avuksesi myös oppaan. Voit tehdä testin >> TÄÄLLÄ <<

  Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti
  Pihasuunnittelu netissä
  Pihasuunnittelukäynti
  Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma
  Jos kaipaat apua pihasi tai sen jonkin osa-alueen muutokseen, niin autan sinua mielelläni!

  Aloitat puutarhasi uudistamisen helposti ja nopeasti, kun apunasi on suunnittelun ammattilainen.

  Yhdessä suunnittelukäynnillä tai verkossa suunnitellessamme saat uudet ideat ja ratkaisut heti, joten pääset saman tien tekemään sitä mistä nautit eniten – toteuttamaan uusia puutarhaideoita ja kylvämään tai istuttamaan juuri sinun  pihallesi sopivia kasveja. 

  Voit varata oman suunnitteluaikasi sujuvasti verkossa olevasta ajanvarauskalenteristani. Laita pihamuutoksesi käyntiin vastaamalla kyselylomakkeeseen, joka auttaa sinua kirjaamaan ylös omia puutarhaunelmiasi.

  Kun varaat aikasi nyt, pääset jo saman tien valmistautumaan pihasi muutoksen toteutukseen ja kohta jo nautitkin olostasi omassa, ihanassa puutarhassasi! 

   

   Lue lisää:
  Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.