Tähtisahrami on parhaimmillaan aamuvarhaisella. Minun mielestäni. Kuljen silloin puutarhassa aamukasteessa ja laskeudun lähemmäs ihailemaan sitä omenapuun alla.

Tähtisahramin herkän kuulaat kukinnot hohtavat aamun ensi säteiden osuessa niihin. Valo kuultaa terälehdien lävitse ja sävyttää herkät kukinnot hopeanhohtoisiksi.

Näky on uskomattoman kaunis!

Tähtisahrami puutarhassa

Tähtisahrami (Crocus tommasianus) on viihtynyt jo pitkään puutarhassamme omenapuun alla, jossa se kukkii vuosi vuodelta yhä suurempana mättäänä.

Se kasvaa puolivarjossa, missä sen kukinta  kestää pitkään. Se on ainoastaan hyvä asia!

Puutarhasta löytyy monia muitakin sopivia paikkoja tähtisahrameille. Valitse niille paikka puiden latvuksen tai suurien pensaiden puolivarjosta. Lisäksi on tärkeää, että  lehdet saavat lakastua kaikessa rauhassa kukkimisen jälkeen.

Istuta niiden pienet sipulit puutarhaan samaan aikaan syksyllä kuin muutkin keväällä kukkivat sipulikasvit.

Tähtisahrami aukeaa uuteen aamuun

Toki tähtisahrami on ihana myös päiväaikaan. Silloin sen väritys hehkuu voimakkaampana.

Koko päivän kukittuaan tähtisahrami sulkee yöksi kukintonsa tiukasti suppuun. Auetakseen jälleen aamulla auringon lämmittäessä.

Ihanaa päivää sinulle!

/ Sari

 

 

Lue lisää:

Löydät lisää luettavaa tähtisahramista täältä.

 

Hei! Olen Sari Lampinen. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihamuutoksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!
Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi puutarha kerrallaan 🙂

Oletko jo löytänyt oman puutarhatyylisi? 

Saattaisit pitää laatimastani Tyylitestistä. Puksipuun Tyylitestin avulla löydät itsellesi ominaisen puutarhatyylin ja saat avuksesi oppaan, jonka avulla siirrät tyylin omaan puutarhaasi.