Täydentääkö huoneen ikkunanäkymä kotisi sisustusta? Jos ajattelet vaikka näkymää olohuoneesi ikkunasta tai kotitoimistostasi, millaiseksi puutarhanäkymä saa olosi tuntumaan? Tuntuuko olosi inspiroituneelta, rentoutuneelta vai ehkä levottomalta? Ymmärrän täysin. Muistan, kuinka jo aloittelevana puutarhasuunnittelijana, ikkunanäkymät ja niiden suunnittelu olivat yksi TÄRKEIMPIÄ asioita asiakkaideni kanssa työskennellessä.

Mitä jos sanoisin, että voit parantaa ikkunanäkymääsi keskittymällä muutamiin tiettyihin seikkoihin? Sinun ei tarvitse muuttaa kaikkea. Jopa pienillä muutoksilla voi olla valtava vaikutus!

Jatka sisustustyyliäsi puutarhassasi

Ikkunanäkymä yhdistää puutarhan ja sisustuksen. Siksi niiden molempien tulisi olla tyyliltään yhtenäiset ja täydentää toisiaan. Kuinka tärkeän lisän sopiva ikkunanäkymä antaakaan kodin sisustukselle!

Huoneesi tyyli asettaa jo odotukset ikkunanäkymälle.

Sisustustyylisi saattaa olla hyvin moderni. Ehkä ikkunoissasi ei ole lainkaan verhoja – vain tyylikkäät graafiset ikkunakarmit. Toisaalta tyylisi voi olla romanttinen ja kotisi täynnä pehmeän pastellisävyisiä huonekaluja ja ikkunoissa kukkasin koristellut verhot. Tai ehkä kotisi on materiaaleiltaan rouhea ja luonnonmukainen. Ikkunoissa puutarhanäkymääsi kehystävät luonnonsävyiset pellavaverhot.

Aivan. Ymmärrän. Saatat ehkä haluta luoda kontrastia tai yllätyksen. Ehdottomasti. Tee se, mutta tee se tarkoituksella. Olipa puutarhanäkymäsi vastakkainen vai täysin sopusoinnussa huoneen sisustuksen kanssa, on oikean tyylin valinta tärkeää, jotta saat kokonaisuuden pysymään tasapainossa.

Seuraavaksi oleellisia vinkkejä, joilla liität ikkunanäkymäsi kotisi sisustukseen. Bonuksena se ilahduttaa sinua ja vieraitasi aina huoneeseen astuttaessa!

 

Yhdistä ikkunanäkymä sisustukseen samankaltaisilla linjoilla ja muodoilla

On aika tulkita kotisi sisustusta ja jatkaa samaa tyyliä myös puutarhassa.

Jos huoneesi sisustus on moderni ja pelkistetyn tyylikäs, saatat ympärillesi katsoessasi nähdä paljon neliön tai diagonaalin muotoja sekä mahdollisesti graafisia kaaria – selkeitä linjoja, tilan tuntua ja vapaita pintoja. Nämä ovat juuri niitä linjoja ja muotoja, joita tulisi toistaa myös puutarhassasi. Tarvitset siis selkeitä, rohkeita linjoja ja graafisia muotoja. Tavoitteena on levollinen tunnelma ja tilan avaruus.

Jos olet sisimmältäsi romanttinen ja ilmaisit tyyliä myös kotisi sisustuksessa, kannattaa jatkaa samaa tunnelmaa myös puutarhassa. Ajattele koristeltuja tyynyjäsi, huonekalujen pehmeitä sävyjä, kuviollisia tekstiilejä ja hempeitä koriste-esineitä. Puutarhassasi tulisi olla suojaisia ”vihreitä puutarhahuoneita” ja selkeä pohjaratkaisu, jota pehmentää runsaat ja kukkia tulvillaan olevat istutusalueet.

Jos kodissasi on runsaasti luonnonmateriaaleja, luonnon sävyjä ja puisia huonekaluja, haluat varmaankin jatkaa samaa tunnelmaa myös puutarhassasi. Ajattele luonnollisesti kaartuvia linjoja, vesipisaroita ikkunassa tai järven ja lampien muotoa. Puutarhassasi tulisi olla samaa helppoutta, liikkuvuutta ja vapautta.

Tee kodistasi ja puutarhastasi oman tyylisi mukainen kokonaisuus.

Olosi tuntuu tasapainoiselta ja rauhalliselta, kun sama yhtenäinen tyyli jatkuu sisältä ulos puutarhaan. 

 

 

Aika toimia

Siinä tärkeimmät keinot sisä- ja ulkotilojen yhtenäisen tyylin luomiseen! Nyt tiedät, mihin keskittyä puutarhanäkymäsi uudistuksessa! Ota muistilehtiö, istu mukavaan tuoliin keskellä huonetta tai valitse suosikkinojatuolisi. Tarkastele sisustustasi ja mieti, kuinka muokkaisit puutarhanäkymääsi siihen sopivaksi.

Jos haluat jatkaa suunnittelua yhdessä minun kanssani, ota yhteyttä ja varaa itsellesi aika Nettikonsultointiin tai Suunnittelukäyntiin omassa puutarhassasi.

Lisää vinkkejä ikkunanäkymän suunnitteluun löydät myös tekemällä laatimasi tyylitestin ja lataamalla siihen liittyvän oppaan.

/ Sari

 

PS. Eivätkös ’ENNEN ja JÄLKEEN’ -valokuvat olekin inspiroivia? Tässä alla on vielä kuva ENNEN kuin suunnitteluasiakkaani Carita toteutti uuden puutarhansa. Blogikirjoituksen ylin valokuva on otettu pihan valmistumisvuonna ja keskellä oleva kuva noin neljä vuotta pihan rakentamisen jälkeen  

 

 

TÄSSÄ MUUTAMIA TAPOJA, KUINKA VOIN AUTTAA SINUA IKKUNANÄKYMÄSI SUUNNITTELUSSA:

Nettikonsultointi ja pihasuunnittelu verkossa
Joustava pihasuunnittelu - valitse Suunnittelukäynti ja pihakonsultointi omalla tontillasi
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma

Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos pihasi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkokonsultointi kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä. Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti