Kuinka voit?

Se on kysymys, joka tulee esitettyä nykyään huomattavasti useammin kuin aikaisemmin. Huolta lisää kaikkien mielessä pyörivä korona eikä se voi olla vaikuttamatta oloomme. Voisivatko puutarhan terveysvaikutukset olla apunasi?

Jos siis voisit valita, minkä seuraavista vaihtoehdoista valitsisit juuri nyt:
a) rentoutuneempi olo
b) vähemmän stressaantunut olo vai
c) vähemmän ahdistunut olo?

Jos itse mietin tätä kysymystä, valitsisin varmaankin vaihtoehdon a) eli rentoutuneempi olo. Lisäämällä a:ta voisin ennaltaehkäistä ettei olo siirry stressaantuneempaan tai ainakaan ahdistuneeseen suuntaan. Jonain toisena hetkenä saattaisin valita toisin.

 

Helposti käyttöön otettavat puutarhan terveysvaikutukset

Luin uutta tutkimusta. Siinä todettiin, että luonnon äänet rentouttavat meitä enemmän kuin meditaatio appin kuunteleminen ja testien mukaan ne myös vähentävät stressin ja ahdistuksen kokemusta yli viidenneksen.

Jos vertaamme keskenään luonnon äänien ja meditaatioappin vaikutuksia, tulokset poikkeavat toisistaan. Meditaatioappillä ei ole lainkaan vaikutusta kategoriassa a) eli rentoutuneemman olon saavuttamien. Siitä huolimatta se on tehokkaampi vähentämään stressiä ja ahdistusta kuin luonnon ääänet.

Luonnon äänet sen sijaan antavat helpotusta kaikissa kolmessa kategoriassa eli a, b ja c. Voidaan siis sanoa, että luonnon äänet vaikuttavat suoraan hyvinvointiimme tekemällä olostamme rentoutuneemman, vähemmän stressaantuneen tai ahdistuneen.

Edellisten hyötyjen lisäksi lähes 40% tutkituista kertoivat heille mieleisten metsän äänien tekevän heidät onnellisiksi.

 

Vähennä stressiäsi luonnon äänien avulla

Kuten tohtori Eleanor Ratcliffe sanoo, Luontokokemus voi hyödyttää niin terveyttä kuin hyvinvointiakin sekä auttaa palautumaan arjen henkisestä stressistä ja jatkaa Luonnon äänet tarjoavat mahdollisuuden kokea luontoyhteyttä riippumatta siitä missä olet.

Millaisiin ääniin tutkimuksessa sitten viitataan? Luontoääni voi olla innokasta linnunlaulua, tuulen kahinaa puissa tai veden solinaa.

 

Tässä listassa on koottuna 10 suosituinta metsäluonnon ääntä:

  1. Linnunlaulu

  2. Soliseva puro

  3. Tuulen havina puiden lehdissä

  4. Hiljaisuus

  5. Oksien katkeaminen askeleen alla

  6. Eläinten äänet

  7. Tuulen suhina puissa

  8. Sadepisaroiden ropina lehvästössä

  9. Hevoskastanjoiden iskeytyminen maahan

  10. Mudan maiskahtelu

Eikö olo tunnukin jo heti paljon rennommalta luettuasi tämän listan? Minulla ainakin.

 

Oma pihasi yhdistää sinut luontoon ja koet olossasi puutarhan terveysvaikutukset

Parasta tässä kaikessa on, että: useimmat näistä luonnon äänistä voit kokea omassa puutarhassasi. Avaat vain oven ja astut ulos pihalle.

Kuuntele tarkasti … Mikä on sinun suosikkiäänesi?

Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa.

Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos oleskelualueesi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkokonsultointi kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä.

Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää: