Puutarhan yllättävät yksityiskohdat eivät ole varsinaisia katseenvangitsijoita. Ennemminkin ne ovat pieniä yksityiskohtia, joiden vain sinä tiedät piilottelevan puutarhassasi ja jotka useimmilta ihmisiltä jäävät ensi silmäyksellä huomaamatta.

Tai jokin hauska yksityiskohta, joka on sijoitettu keskeisen katseenvangitsijan yhteyteen. Hauska, ei niin ilmeinen yksityiskohta voi tehdä jopa ylellisestä puutarha-alueesta henkilökohtaisen ja antaa sille viimeisen silauksen.

 

Puutarhan yllättävät yksityiskohdat

Oletko joskus vieraillut The Frick Collection Museossa osoitteessa 1 East 70th Street, New York? Siellä on kuuluisa sisäpiha nimeltä The Garden Court.
Kun residenssi kunnostettiin museoksi, John Russell Pope suunnitteli entisestä hevoskärryillä sisäänkäynnille ajettavasta pihasta tyylikkään katetun sisäpihan. Sisäpiha muistuttaa tyyliltään roomalaisia ​​atriumeja.

The Garden Court on upea – tyylikäs suihkulähde, koristeellinen vesiallas, rehevät istutukset ja korkealla oleva lasikatto – ja solisevan veden rauhoittavat äänet.

Sinitiainen - linnunlaulu lisää hyvinvointia

 

Se, mikä tekee sisäpihasta niin viehättävän, on kaksi pientä sammakkoa altaassa, jotka suihkuttavat vettä suustaan kohti vesiaiheen keskustaa.

Sammakot ovat pieniä, hauskoja yksityiskohtia lumoavassa ympäristössä. Ne eivät ole kokonaisuudessa kuitenkaan ne, jotka huomaat ensin. Silti sammakot tekevät pihan tunnelmasta hyvin eläväisen. He saavat hymyn nousemaan huulillesi.

Me kaikki tarvitsemme lisää pirskahtelevaa iloa elämäämme. Ja iloiset yksityiskohdat ilahduttavat sinua puutarhassa joka päivä.

Oletko valmis kokeilemaan?

 

3 vinkkiä iloisten yksityiskohtien valitsemiseen ja sijoittamiseen

1. Lisää pieni veistos tai muu mieleinen yksityiskohta puutarhaasi

Yksityiskohta voi olla jotain hyvin pientä tai luonnollista, kuten The Garden Courtin sammakot. Tai hieman ​​ruostunut, metallinen pikkulintu istutusalueen ikivihreän kasvillisuuden keskellä.

Mitä haluaisit lisätä omaan puutarhaasi? Olisiko se eläinhahmo, lintu, keiju tai jotain aivan muuta?

 

Sinitiainen - linnunlaulu lisää hyvinvointia

2. Valitse yllättävä tai hieman huomaamattomampi paikka

On hyvä erottaa, ettet ole nyt sijoittamassa katseenvangitsijaa. Tämä pieni yksityiskohta ei ole pääosassa puutarhassasi. Sillä on vain pieni cameo-rooli. Tiedäthän elokuvassa sen roolin, joka yllättää sinut ja ilahdut tunnistaessasi tutun henkilön tai tässä tapauksessa puutarhasi pienen salaisen yksityiskohdan.

 

Sinitiainen - linnunlaulu lisää hyvinvointia

3. Pidä kasvillisuus sopivana tai vaihda paikkaa silloin tällöin

Puutarhasi on elävä ja kehittyy koko ajan. Jos sijoitat valitsemasi yksityiskohdan kasvillisuuden joukkoon, on tärkeää huolehtia ympäröivistä kasveista niin, että sijoituspaikka toimii kaikkina vuodenaikoina.

Pienien, puutarhaan sijoittamiesi yksityiskohtien paikkaa on myös helppo vaihtaa. Se voi olla hyväkin asia. Yllätysmomentti ei kärsi, kun et pääse liiaksi tottumaan kyseiseen yksityiskohtaan. Vaihda sen paikkaa ja pidä ilo tuoreena.

 

Siinäpä kolme vinkkiä puutarhasi ilahduttavan yksityiskohdan valitsemiseen ja sijoittamiseen. Joko keksit, mikä olisi puutarhasi pieni salaisuus?

Nettikonsultointi ja pihasuunnittelu verkossa
Joustava pihasuunnittelu - valitse Suunnittelukäynti ja pihakonsultointi omalla tontillasi
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma

Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos pihasi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkosuunnitteluaika kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä. Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti