Piharakennus on olennainen osa pihapiiriä. Mallivalintaan ja sijoittamiseen kannattaa käyttää aikaa ja tehdä päätös huolella, sillä piharakennus on pitkäaikainen ratkaisu.

Piharakennuksen sijoittaminen

Piharakennuksen voi sijoittaa tontille huomaamattomasti tai asettaa se keskeiselle paikalle katseenvangitsijaksi.

Ennen päätöksen tekoa kannattaa tutustua kotipaikkasi piharakennusten sijoittamista koskevaan ohjeistukseen ja vaadittaviin etäisyyksiin. Tarvittaessa rakentamiselle haetaan luvat kuten tässä kohteessa.

Piharakennus yhdistyy mittasuhteiltaan kauniisti tontin kulmaukseen ja ympäröivään kasvillisuuteen. Sijainti lähellä oleskelualuetta nostaa yhdistetyn kesäkeittiö-ruokailutilan keskeiseksi osaksi takapihaa.

Kyseisellä paikalla oli aiemmin sijainnut pieni pihavarasto, joka huonokuntoisena päätettiin uusia ja ottaa tontin kulmaus mieleisempään käyttöön.

 

Pikkupiha vinkit

 

Piharakennuksen mitoitus

Piharakennuksissa pätee sama kuin terasseissa ja muilla pihan oleskelualueilla – älä valitse pienintä mahdollista ratkaisua, jos se vain suinkin on mahdollista. Usein tilan tarve on taipumus aliarvioida. On tärkeää, että pöydän ympärillä pääsee kunnolla liikkumaan ja on tilaa touhuta rakennuksen käyttötarkoituksen mukaisesti.

Mieti, mitä haluat piharakennuksessa tehdä, mitä siellä tulisi olla ja mitä sinne mahdollisesti laitat? Kuinka monen tarvitsee mahtua sisälle yhtä aikaa?

Pikkupiha pihauudistus
Pikkupiha pihauudistus

Piharakennus ja sen väritys

Tässä kohteessa halusimme piharakennuksen asettuvan luontevasti kallion, pihapuiden ja tonttia rajaavan aidan yhteyteen. Rakennus näkyy takapihan lisäksi myös kallion päällä olevalle etupihalle.

Pihan värimaailma koostuu viileistä sävyistä ja käsittelemätön siperianlehtikuusiaita päivettyy vähitellen sävyltään hopeanharmaaksi. Kesäkeittiöön valitsemamme tummanharmaa väritys sopii ympäristöönsä hienosti.

 

Pikkupiha vinkit

 

Kesäkeittiö tai muu paviljonkina toimiva piharakennus lisää piha-alueen käyttöä sekä pidentää kautta pitkälle syksyyn. Millaisesta piharakennuksesta sinä olet haaveillut?

(Jos haluat tutustua myös puutarhan muihin osiin, löydät lisää kuviä TÄÄLTÄ.)

 

PS. Tarvitsetko apua oma puutarhatyylisi löytämiseen? Laatimani puutarhan tyylitesti auttaa sinua tunnistamaan oman tyylisi sekä millaiset materiaalit korostavat sitä parhaiten. Saat avuksesi myös oppaan. Voit tehdä testin >> TÄÄLLÄ <<

Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti
Pihasuunnittelu netissä
Pihasuunnittelukäynti
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma
Jos kaipaat apua pihasi tai sen jonkin osa-alueen muutokseen, niin autan sinua mielelläni!

Aloitat puutarhasi uudistamisen helposti ja nopeasti, kun apunasi on suunnittelun ammattilainen.

Yhdessä suunnittelukäynnillä tai verkossa suunnitellessamme saat uudet ideat ja ratkaisut heti, joten pääset saman tien tekemään sitä mistä nautit eniten – toteuttamaan uusia puutarhaideoita ja kylvämään tai istuttamaan juuri sinun  pihallesi sopivia kasveja. 

Voit varata oman suunnitteluaikasi sujuvasti verkossa olevasta ajanvarauskalenteristani. Laita pihamuutoksesi käyntiin vastaamalla kyselylomakkeeseen, joka auttaa sinua kirjaamaan ylös omia puutarhaunelmiasi.

Kun varaat aikasi nyt, pääset jo saman tien valmistautumaan pihasi muutoksen toteutukseen ja kohta jo nautitkin olostasi omassa, ihanassa puutarhassasi!