Keskustelin puhelimessa linnunlaulusta siskoni kanssa ollessani samalla päiväkävelyllä. Olin pysähtynyt kuuntelemaan kaunista, monipuolista lintulaulua, mutta en heti muistanut kenelle ääni kuului. Tunsin kuinka rauhallinen olo levisi kehooni ja totesin, että kyllä, linnunlaulu vähentää stressiä.

Siskoni kertoi, että internetistä löytyi linnunlaulun TOP10 -lista – lintukaraoke (Voit kuunnella listalla olevat lintujen laulut TÄSTÄ.)

Suosituimmat laulajat luettelossa olivat:

 1. Mustarastas – monipuolinen valikoima teemoja myös talvella
 2. Rautiainen – reipas ja vahvaääninen
 3. Punarinta – taitava, mutta melko tuntematon laulajana
 4. Käki – suosittu kesän ääni
 5. Laulujoutsen – helposti tunnistettava trumpetisti
 6. Ruisrääkkä – erittäin ainutlaatuinen ja erikoinen, mikä tekee siitä myös suositun
 7. Kuikka – tuo mieleen rauhalliset järvet ja pitkät, valoisat kesäyöt
 8. Kuovi – avoimet peltoaukeat ja kesä
 9. Metso – kuulet kerran, ja haluat kuunnella sitä aina uudelleen.
 10. Huuhkaja – hu-huu, kukapa ei siitä pitäisi?

Useimmiten linnunlaulu saa olon tuntumaan onnelliselta. Jotkut äänet ovat hauskoja, erikoisia ja täynnä yllätyksiä – joiden lintujen ääni saattaa joskus jopa ärsyttää.

Sinitiainen - linnunlaulu lisää hyvinvointia

Linnut, joilla on positiivisin vaikutus hyvinvointiin

Monessa tutkimuksessa on todettu, että linnunlaulu vähentää stressiä. On tehty myös tutkimus siitä, millaiset lintujen äänet alentavat kaikkein tehokkaimmin stressitasoamme. Tutkimuksen mukaan virkistävin linnunlaulu on hiljainen, taajuudeltaan korkea tai melodialtaan monipuolinen.

Esimerkiksi laululintujen laulussa on selkeästi löydettävä ja tunnistettava melodia. Ihmiset reagoivat siihen positiivisesti, koska se kuulostaa musikaaliselta ja siten myös miellyttävältä.

Kuinka monen tehokkaimmin hyvinvointiasi lisäävän linnun laulua olet kuullut tästä Iso-Britanniassa laaditusta  TOP10-listasta?

Hyvinvointiimme tehokkaimmin vaikuttavan linnunlaulun TOP8:

 1. Rautiainen
 2. Viherpeippo
 3. Mustarastas
 4. Sinitiainen
 5. Tikli
 6. Punarinta
 7. Peukaloinen
 8. Varpunen

Kuinka hauskaa olisikaan kuunnella kaikkien näiden lintujen laulua omassa puutarhassa! Nauttia rauhoittavista äänistä ja kokea niiden hyvää tekevä vaikutus.

Tutkimuksen perusteella monet meistä tuntevat olonsa erittäin onnelliseksi, kun kuulevat mustarastaan laulavan ensimmäistä kertaa keväällä. Niin minäkin.

 

Linnut ovat hyväksi puutarhallesi

Tiesitkö, että linnut ovat erittäin hyödyllisiä pitämään puutarhasi kasvit terveinä? Linnut tarjoavat loistavan avun luonnonmukaiseen tuholaistorjunnan puutarhassa. Ne syövät kirvoja, toukkia, etanoita ja jotkut syövät syövät jopa kotiloita. Eikö olekin hienoa!

Nettikonsultointi ja pihasuunnittelu verkossa
Joustava pihasuunnittelu - valitse Suunnittelukäynti ja pihakonsultointi omalla tontillasi
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma

Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos pihasi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkokonsultointi kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä. Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti