Oletko uudistamassa pihaasi ja mietit, kuinka säästää rahaa piharemontissa tai kuinka toteuttaisit muutoksen mahdollisimman kustannustehokkaasti?

Se on hyvä ja järkevä kysymys, sillä pihan muutosprojektiin tulee varata budjetti aivan kuten talon rakentamiseenkin.

Jos esimerkiksi pihan teettää alusta loppuun, koko pihan rakentamisbudjettiin tulisi varata noin 60 000 – 80 000 € tontin koosta, toiveista ja maaston muodoista riippuen. Rinnetontti ja toiveet kasvattavat tarvittavan budjetin helposti yli 100 000 €:n.

On kuitenkin olemassa keinoja, joilla pihan rakennuskustannuksissa voi säästää.

Keinoja, kuinka säästää rahaa piharemontissa

Toimittaja Perttu Pitkänen haastatteli minua ja viheralan kollegojani Ilta-Sanomien Talousosioon keinoista, kuinka säästää tonneja piharemontissa.

Lista kiteytyi seuraaviin kohtiin:

  1. Suunnittele hyvin
  2. Käytä isoja koneita harkiten
  3. Siirrä mahdollisimman vähän maata
  4. Säästä istuttamalla
  5. Säilytä ja kierrätä
  6. Materiaalivalintojen vaikutus pohjatöihin
  7. Luonnonmukaisuuden lisääminen

 

 

Mikä sinun pihassasi tarvitsisi muutosta?

Vanhalla pihalla tarvitsee harvoin muuttaa kaikkea. Silloin kannattaa miettiä, mikä olisi se yksi juttu, jota muuttamalla pihasta saisi jälleen viihtyisän.

Pidä sitä lähtokohtanasi ja listaa itsellesi asioita, joihin kaipaat muutosta. Tarkan toivelistan avulla olet askeleen lähempänä kustannustehokasta toteutusta.

Lue kuinka säästää rahaa piharemontissa Ilta-Sanomissa 27.5.2021 julkaistusta artikkelista klikkaamalla alla olevaa lehtikuvaa. Löydät jutun myös verkkolehdestä.

 

 

Nettikonsultointi ja pihasuunnittelu verkossa
Joustava pihasuunnittelu - valitse Suunnittelukäynti ja pihakonsultointi omalla tontillasi
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma
Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos pihasi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkokonsultointi kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä. Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti