Tiesitkö, että on alkamassa uusi puutarha-aiheinen keskustelusarja? Se on ’Paratiisi takapihalla’ puutarhaohjelmaan liittyvä Viherstudio. Studiossa on mielenkiintoista asiaa pihasuunnittelusta sekä koko viheralasta.

Minulla on ilo liittyä keskusteluun sarjan pihasuunnittelua käsittelevässä jaksossa.

Mikä on Viherstudio?

Viherstudio on keskustelusarja, jossa ohjelman isäntä, puutarhaneuvos Seppo Närhi keskustelee kahdeksan viikon ajan eri asiantuntijoiden kanssa puutarhaan ja viheralaan liittyvistä teemoista kuten esimerkiksi:

 • luonnon hyvinvointivaikutuksista,
 • vieraslajeista,
 • pihasuunnittelusta,
 • kasveista,
 • uusista kasvilajeista sekä
 • kasvualustoista.

Asiaa pihasuunnittelusta

Mukana jakson verran asiaa myös pihasuunnittelusta!

Sarjan viidennessä osassa uppoudumme keskustelemaan pihasuunnittelusta yhdessä maisemasuunnittelijakollegoideni Minna Harjun ja Jenna Pelttarin sekä ohjelman isännän kanssa. Aiheinamme ovat mm.

 • pihasuunnittelun aloittaminen,
 • suunnittelun eri vaiheet,
 • pihasuunnittelun kustannukset,
 • pihan toteuttamisessa huomioon otettavia asioita sekä
 • muita pihaan liittyviä ajankohtaisia aiheita.

Puolessa tunnissa saat kattavan käsityksen, mitä pihasi suunnittelussa tulee huomioida ja milloin suunnitteluprojekti kannattaa aloittaa.

Edustamme ohjelmasarjassa alamme yhteistyöjärjestöä Maisemasuunnittelijat ry:tä ja sen jäsenistöä. Olen ollut yhdistyksen hallituksen jäsen vuodesta 2017.

Ohjelma alkaa 23. helmikuuta

Tule mukaan katsomaan! Ohjelma alkaa televisiossa 23.2.2021 klo 19.00 Alfa-TV:n kanavalla.

Pihasuunnittelu on aiheena sarjan viidennessä osassa, joka esitetään 23.3. klo 19.

Ohjelman jaksot näytetään uusintana samalla viikolla. Jaksot ovat myöhemmin nähtävissä myös verkossa osoitteessa www.permanto.fi . Pihasuunnittelua käsittelevän jakson löydät TÄÄLTÄ.

 

 

Kuvassa: Maisemasuunnittelijat Minna Harju, Sari Lampinen ja Jenna Pelttari sekä puutarhaneuvos Seppo Närhi.
Valokuva: Stas Voronin
Nettikonsultointi ja pihasuunnittelu verkossa
Joustava pihasuunnittelu - valitse Suunnittelukäynti ja pihakonsultointi omalla tontillasi
Nopea pihasuunnittelu - Valmis pihasuunnitelma

Hei! Olen Sari Lampinen ja olen tukenasi pihasi muutoksessa. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihauudistuksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!

Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi piha kerrallaan 🙂

Jos pihasi mietityttää sinua ja haluat suunnitteluapua sopivan ratkaisun valintaan, autan sinua mielelläni. Varaa Suunnittelukäynti tai verkkokonsultointi kalenteristani ja ratkaistaan ongelmasi yhdessä. Ryhdytäänpä sitten toimeen!

 Lue lisää:
Joko tunnet oman puutarhatyylisi? Tiedätkö, millä keinoilla korostat omaa tyyliäsi puutarhassasi? Lisää tästä aiheesta löydät postauksessa Puutarhatyyli auttaa suunnittelussa . Voit samalla testata tyylisi ja noutaa laatimani ilmaisen tyylioppaan.
Pihasuunnittelu ja pihasuunnitelma alkaa tästä: tee tyylitesti