Porvoolaisen lapsiperheen toiveena oli skandinaavisen raikas, mutta perinteikkääseen huvilamiljööseen sopiva oleskelualue.

Suunnittelussani lähdin liikkeelle poistamalla kuistin kaiteen. Näin sain mahdollisuuden avartaa oleskelualuetta kiveyksin ja yhdistää sen sujuvasti olevaan kuistiin. Kellarin viereen suunnittelemani uudet portaat mahdollistavat kulkemisen talon ympäri.

Romanttinen puutarha kaipasi ripausta modernia ilmettä. Sain sen aikaan yhdistämällä viileitä sävyjä ja selkeitä linjoja reheviin kukkiin ja muotoonleikattuihin pensaisiin.

Tässä Viherpihaan kirjoittamassani artikkelisarjassa oli mielenkiintoisena lisänä etsiä sopivat tuotteet kuhunkin suunnittelemaani puutarhaan. Osan olin valinnut pihoihin jo aiemmin, mutta osan tuotteista valikoin juttua tehdessäni. Tuotteista sai uusia ideoita pihan omistajat ja toivottavasti sinäkin juttua nyt lukiessasi!

Uutta oleskelualuetta suunnitellessani uudistin romanttista huvilatyyliä yhdistämällä siihen skandinaavisen selkeälinjaisia kalusteita ja viileäsävyisiä materiaaleja. Voit halutessasi lisätä mukaan myös ripauksen ylellistä valkoista ja luonnonmateriaalien rouheutta.

Grinda-tuolin ja Bordato Liscio -ruukut löydät PuksipuuShopista.

Löydä oma puutarhatyylisi! Lähetän sinulle ideoita, jotta voit luoda puutarhasta oman paratiisisi!