Palasin juuri parin päivän reissulta Porista.

Kiersimme kollegojen kanssa puistokohteita, Noormarkun ruukin puutarhoja, inspiroivia liikenneympyröitä ja lopuksi vielä päivän Asuntomessupihoja.

Nähtävää oli tosi paljon ja samalla … ihastuin Poriin! Todella kaunista, paljon mielenkiintoista nähtävää ja viherkohteita, joissa olin jo pitkään haaveillut käyväni.

Porin Asuntomessut Kokemäenjoen rannalla

Asuntomessupäivä oli tosi tiivis ja löysin sieltä monta mielenkiintoista juttua. Yksi tuote, joka ihastutti minua suuresti, oli pihakiviuutuus – tai oikeammin tutun pihakiven uutuusprofiili.

Taustana tälle oli yöpyminen Yyterissä.

Kävelimme GreenDreamsin Minnan kanssa edellisiltana ja aamulla Yyterin dyyneillä rantavehnän ja mäntyjen lomassa. Kuljeskelimme pitkin hiekkarantaa ja kahlasimme rantavedessä. Ihastelimme lintuja, aamuisia jälkiä rantahietikolla ja aaltojen muovaamaa hiekkapohjaa.

Kun sitten saavuimme Minnan messupihakohteeseen nro 12 Sievitalon Kultakoivu, ihastuin välittömästi sen pihakiveyksen pehmeisiin sävyvaihteluihin ja aaltoilevaan pintaan. 

Vasemman puoleisen valokuvan otin aamukävelylä Yyterin sannalla. Oikean puoleisessa kuvassa löydät samanlaista ajatonta tekstuuria pihakiveyksestä. 

Huomaatko pintojen samankaltaisuuden? 

Aaltojen muokkaama hiekka vai pihakivi?

Minna kertoi kiviä valitessaan ajatelleensa veden muovaamaa hiekkapohjaa, enkä olisi voinut olla enempää samaa mieltä!

Pihassa käytetty betonikivi on tuttu kivi uudella pintaprofiililla. Kivi on Ruduksen Roomalainen kivi 80 harmaa profiloitu. Näissä kuvissa näkyy hyvin myös kiveyksessä käytetty roomalainen ladonta. Ladontakuvio näyttää epäsäännölliseltä, mutta on silti tasapainoinen.

Missä kannattaa käyttää

Profiloitu roomalainen kivi on eloisa ja mielenkiintoinen myös laajoina pintoina. Eikä harmaa väri ole lainkaan tylsä! Siitä löytyy monta hienostunutta sävyä.

Kivi sopii pihalle, jolle haetaan pehmeyttä ja luonnonmukaista tyyliä henkivää betonikiveä.

Ladontamallilla on suuri merkitys pihakiveyksen ulkonäköön. Roomalaisittain ladottuna tämä betonikivisarja on erinomainen valinta pihan alueille, joilla kuljetaan moneen suuntaa kuten kesäkeittiössä tai oleskelualueella.