Kahden pojan äitinä tiedän, kuinka kovalla kulutuksella pihanurmi on. Olipa kyseessä pingis, sulkapallo tai jalkapallo, alkaa nurmi kulua nopeasti pelaajien alta. Kausi on myös valitettavan lyhyt, jos keväällä täytyy odotella nurmen vahvistumista.

Ahkerille pelaajille löytyy onneksi vaihtoehtoja.

Tekonurmet ovat kehittyneet huimasti ja ne ovat nykyään ihan järkevä vaihtoehto myös kotipihoille. Tekonurmilaatuja löytyy jalkapallonurmesta ammattilaistason golfgreeniin.

Kysymyksessä ei myöskään ole ´joko-tai´. Osan pihasta voi pitää perinteisellä nurmella ja asentaa tekonurmen urheilulle varatulle alueelle. Näin myös suosittelisin, sillä silloin tekonurmityypin voi valita tarkasti juuri omaa lajiaan varten.

Rinnetontti tuo kuvioon lisää haastetta. Se kuulostaa jalkapallon kanssa varsin epäsopivalta yhdistelmältä, eikö vain? Haaste on kuitenkin ratkaistavissa.

Lapsiperhe, jolle suunnittelin puutarhan, haaveili rinnetontin hukkaneliöiden muuttamisesta pelinurmeksi. Tarkemmin sanottuna tekonurmipintaiseksi pelinurmeksi, jossa kausi alkaisi jo varhain ja jatkuisi konstailematta pitkälle syksyyn.

Aloitimme päädyn suunnittelun tästä tilanteesta:

Rinnepiha - Ennen 2012-06 pääty

 

 

Rinnepiha - Ennen 2012-06 pääty laaja

 

Pengertämällä saimme aikaan tällaista:

Rinnepiha - pelinurmi 2014-06-27 at 12-28-47

 

Tässä sama syysasussa:

 

Kuva rinteen yläpäästä:

 

Tässä vielä osa tukimuuria, jolla pengersimme rinteen:

Pihasta tuli heti pelikavereiden mielestä kulmakunnan paras. Piha, jossa on ´se OMA jalkapallokenttä´.

Nyt pelikauden voi aloittaa jo aikaisin keväällä. Tekonurmi on pelikunnossa heti lumien sulettua ja paraatinurmikko pysyy yläpihalla priimakunnossa.

Puutarhan viherrakentamisen toteutti Rainset Oy.

Jos haluat tutustua KOKO puutarhaan, voit lukea uudistuksista lisää klikkaamalla TÄSTÄ.

Taisin jo aikaisemmin vähän vihjaista, että täällä Puksipuussa on uusia juttuja kehitteillä. Minulla on alkanut mm. mukavia yhteistyökuvioita Suomen suurimman puutarhalehden kanssa. Tuskin maltan odottaa, että voin kertoa siitä sinulle lisää ensi kerralla!