Oletko joskus kaivannut piristäviä väripilkahduksia omaan puutarhaasi? Oranssi on siihen loistava valinta.

Tämä energinen onnellisuuteen, valaistumiseen ja hedelmällisyyteenkin liitetty väri toimii parhaiten iloisena tehosteena muiden värien joukossa.

Pelkästään oranssista koostuva puutarha olisi meidän kasvivalikoimallamme haastava toteuttaa ja lopputulos olisi todennäköisesti varsin levoton.

Sen sijaan tehosteena käytetty oranssi toimii yhtä loistavasti kuin pari houkuttelevan lämminhehkuista tyynyä olohuoneen sohvalla. Vai mitä mieltä olet?

Kuvat ovat muutaman vuoden takaisesta RHS Chelsea Flower Showsta Lontoosta. Chris Beardshaw käytti yllä olevassa puutarhassa oranssia osana näyttelypuutarhansa rikasta väripalettia. Paletti koostui oranssin lisäksi pinkin, violetin ja sinisen eri sävyistä. Huomaatkos, kuinka sininen ja violetti saa oranssin hehkumaan!

Väri voi olla myös pihasuunnitelman ´oranssiana lankana´ ja toistua niin kasveissa, rakenteissa kuin terassin tekstiileissäkin. Brandalley -näyttelypuutarhan suunnittelija Paul Hervey-Brookes oli jopa pukeutunut oranssiin neuleeseen sointuakseen täydellisesti puutarhaansa. Huomaa myös poikkeuksellinen harmaan ja beigen väriyhdistelmä puutarhan kiveyksissä ja rakenteissa.

Haluatko puutarhaasi dramatiikkaa ja vahvoja tunteita? Syvä viininpunainen on silloin upea vaihtoehto!  Se sopii korostamaan niin vahjoja oransseja kuin mitä hempeimpiä persikan sävyjä kuten tässä Stoke-on-Trentin maisematiimin suunnittelemassa puutarhassa.

Omassa puutarhassanikin on ripaus oranssia, Se hehkuu hetken silkkisissä unikoissa ja pilkahtelee tulikellukoina muiden kasvien lomassa, mutta leimahtaa liekkeihin vasta syysvärien loistossa.

Vanha uskollinen tulikellukka (Geum coccineum ´Borisii´) on muuten mainio kasvi. Se taipuu mökkipuutarhasta eksoottisiinkin yhdistelmiin. Vai mitä tuumaisit tästä näyttelyssä olleesta yhdistelmästä?

 

Jatka oransseja pilkahduksia lisäämällä oransseja ulkotyynyjä terassin tuoleille ja voit nauttia värin tuomasta energiasta sekä hyvästä olosta!

Tulossa!
Tulossa!

PS. Tästä jutusta voit lukea, miksi ulos kannattaa valita nimenomaan ulos tarkoitettuja tyynyjä ja tekstiilejä, klikkaa tästä!

Jos pidit lukemastasi, ja haluat saada ilmoituksen uusista blogipäivityksistäni, TERVETULOA mukaan. Samalla voit testata, mikä on sinun puutarhatyylisi. Saat ilmaisen e-oppaan oppiaksesi oman tyylisi perusteet.