Jotkut kukat ovat sellaisia, että niiden kukintaa fiilistelee jo hyvissä ajoin vaikka tietäisi niiden kauden olevan tulossa vasta viikon tai parin päästä.

Nyt on vihdoin kovasti odottamani aika, jolloin posliinihyasintti (Puschkinia scilloides var. libanotica) vihdoin kukkii! Tämä ihana, pieni, runsaslukuinen kukka hehkuvan sinisin raidoin on kuin sinivalkoista kiinalaista posliinia.

Tiesitkös, että se myös lisääntyy ja leviää nauhana puutarhassa vuosien myötä? Posliinihyasintit ovat monin tavoin hyviä puutarhakasveja:

  • Kun istutat sipuleita syksyllä puutarhaasi, valitse muutama mieleinen paikka puiden ja pensaiden alustoilta. Istutin sitä vuosia sitten etupihalla olevalle istutusalueelle aronia-aidanteen viereen. Sieltä se on levittäytynyt viereisille istutusalueille ja satunnaisesti myös nurmelle.
  • Posliinihyasintistä ei ole haittaa muille istutuksille eikä siitä tule liian hallitseva – se asettuu sopuisasti muiden kasvien lomaan.
  • Runsaasti kukkivana posliinihyasintti sopii erityisesti romanttiseen puutarhaan sekä luonnostaan leviävänä myös luonnonmukaiseen pihaan.
  • Varhaisena kukkijana se myös tarjoaa arvokasta mettä kimalaisille ja muille pölyttäjille, jotka ovat havahtuneet kevään lämpöön ja ryhtyneet töihin.

Odotan aina keväisin posliinihyasintin raikasta kukintaa. Se aika on juuri NYT!

Ihanaa alkanutta toukokuuta!

 

 

 

 

 

Olet vain askeleen päässä parhaan puutarhaideasi toteutuksen aloittamisesta! Tämä tehtävävihko auttaa sinua valitsemaan sinulle ja puutarhallesi sopivimman idean. Nyt on täydellinen hetki harkita, mikä puutarhaideoistasi on toteuttamisen arvoinen. Kun olet tehnyt harkitun päätöksen, on idean toteuttaminen ja erityisesti sen loppuunsaattaminen monin verroin varmempaa.

Tilaa ilmainen oppaasi TÄSTÄ ja saat sen sähköpostiisi!