Oleskelualueesta kannattaa tehdä monikäyttöinen.

Varaa tarpeeksi tilaa liikkumiselle ja mieti, mitä haluatte terassilla tehdä. Kun käyttötarkoitus on kirkkaana mielessä, voi oleskelualueesta suunnitella sellaisen, että sen käyttö kasvaa huimasti.

Jos tilaa on runsaasti, jaa oleskelualue tai terassi erilaisiin toimintoihin kuten istuin- ja ruokailuryhmiin, lukunurkkaukseen tai paikaksi aamujoogalle. Pienemmälle oleskelualueelle valitset käytön tärkeimmän toiveesi mukaan.

Mieti käyttöä myös lasten kannalta.

Usein riemua riittää siitä, että oleskelualueelle sijoittaa pienen puhallettavan uima-altaan tai levittää suuren pesämäisen tyynyn lekottelua varten.

Suosi selkeyttä ja helppohoitoisuutta.

Terassilla on tarkoitus nauttia ja olla yhdessä. Tee siitä siis mahdollisimman selkeä ja helppohoitoinen. Valitse laadukkaat ja säitä kestävät kalusteet. Valitse kosteutta hylkiviä ulkokäyttöön tarkoitettuja tekstiilejä ja tyynyjä. Istuta koristekasvit suuriin ruukkuihin, jotta kastelutarve vähenee. Käytä ympäröivillä istutusalueilla katteita ja rajauksia.

Valitse mieleisesi tyyli

Lisää vinkkejä ja ideoita löydät tästä ihanalle lapsiperheelle suunnittelemastani puutarhasta. Perheen toiveissa oli skandinaavisen raikas, mutta perinteikkääseen huvilamiljööseen sopiva pihasuunnitelma ja oleskelualue. Löydät jutun Viherpiha -lehdestä nro 2/2017.

Koko artikkelin voit lukea myös TÄÄLTÄ.

Suunnitellaanko oleskelualue yhdessä?

Jos tarvitset apua puutarhasi oleskelualueen suunnitteluun, autan sinua mielelläni olipa kyse kokonaan uuden terassialueen suunnittelusta tai jo olevan tilankäytöstä sekä kalustamisesta. Ota siis yhteyttä!

Nähdään puutarhassa!

Sari nimmari

 

 

PS. Lisää terassi-ideoita saat ensi lauantaina 11.3. GARDEN PARTY -tapahtumassamme. Järjestämme tilaisuuden yhdessä Studio Dekosolin ja Houmin kanssa.

Tule keskustelemaan, kyselemään ja moikkaamaan. Voit tutusua PuksipuuShopin tuotteisiin, keskustella kanssani puutarhasuunnittelusta, tutustua Studio Dekosolin markiiseihin, screeneihin ja Camarque -pergolaan sekä testata Houmin älykästä valaistuksen ohjausta.

Tule nauttimaan kanssamme terassielämästä klo 10-15.  Tapahtumamme on osoitteessa Lauttasaarentie 50 E, Studio Dekosolin tiloissa.

Olet lämpimästi tervetullut!

 

 

Piditkö blogipostauksesta? Tilaa VIP-kirjeeni saadaksesi ILMAISIA päivityksiä ja ideoita puutarhaasi: