Ilta-Sanomien Parvekepuutarhurin ABC-jutussa kerroin ohjeita aloittelevalle puutarhurille. Samat ohjeet pätevät myös terasseilla.

Tässä tiiviisti kiteytettynä 5 vinkkiä, joilla suuntaat katseesi kesään:

1. Aloita pesemällä kaikki pinnat vähäisellä vedellä ja nosta kalusteet paikoilleen.

2. Jos parvekkeesi tai terassisi on kesällä kovin paahteinen ja kaipaat varjoa, harkitse kuumuutta suodattavien parvekeverhojen tai terassimarkiisin hankintaa

3. Valitse kyllin suuria ruukkuja. Niillä saat myös tarvittaessa näkösuojaa. Parvekkeella keveys on ruukkumateriaalivalinnoissa valttia. Sekoita mullan joukkoon kastelukiteitä pidentämään kastelukertojen väliä.

4. Ruukkukasveja valitessasi tarkista ilmansuunta. Huomioi myös tuuliolosuhteet. Jos paikka on kovin tuulinen, unohda herkät ja hennot kukinnot. Valitse vaikka tuulessa havisevia koristeheiniä.

5. Terassi tai parveke on loistava paikka pienelle yrttitarhalle. Paahteeseen sopivat timjami, oregano ja rosmariini – ylipäätänsä aromaattiset, pienilehtiset kasvit. Valoisalle, mutta ei paahteiselle paikalle, valitse mehevälehtisiä kasveja kuten basilikaa, persiljaa ja ruohosipulia.

 

Resö pöytä ja tuolit - vaaleavihreä

 

Djurö pihakalusteet ja Boo tulikori

 

Cork säilytyskaluste pöytänä

 

Jos etsit terassillesi uusia ideoita, ruukkuja, ulos sopivia tekstiilejä tai pihakalusteita, piipahda PuksipuuShopiin. Klikkaa tästä ja löydät verkkokaupan valikoiman tyyleittäin ryhmiteltynä. Kuvissa PuksipuuShopista löytyviä Serralungan ja Skargaardenin tuotteita mm. Cork -säilytyskaluste, Resö -metallipöytä ja -tuolit, Boo -tulikori ja lähiaikoina saapuvat Loulou pöytä ja Millerighe ruukut.

Hyvää terassikautta!