Parveke syksyllä on uusi mahdollisuus. Tosiasiahan on, että lasitettu parveke tai terassi tarjoaa iloa pitkälle syksyyn.

Istutuksissa korostuvat tällöin kasvien muodot ja talvenkestävyys, sillä niiden halutaan säilyvän kauniin kevääseen saakka.

Parveke syksyllä – idealista

  • Havut ja pikkuhebet tuovat parvekkeelle kaivattua vihreyttä. Hebejen pehmeän pyöreät muodot ja koristeelliset lehdet muodostavat istutuksissa sammalmaisia mättäitä. Hyviä lajikkeita ovat esimerkiksi ´Golden Dome´, ´Glauca´ ja ´Buxifolia Nana´.
  • Kasvata ruukuissa myös monivuotisia kasveja. Tähän kohteeseen valitsin havukasvien lisäksi seppelvarpua ja säleikkövilliviiniä. Lehtensä pudottavat kasvit tuovat ruskan ja vuodenaikojen vaihtelun upeasti parvekkeelle.
  • Punainen väri korostaa kasvien vihreyttä Lämmin punainen hehkuu kauniisti mm. lamosalalin puolukkamaisissa marjoissa ja viininpunaisiksi sävytetyissä kanervissa.
  • Kokoa asetelmia mieleisistäsi esineistä ja ruukkuistutuksista Voit koristella terassin tai parvekkeen tasoja tekemällä niille lämminhenkisiä asetelmia kävyistä, pajupalloista ja pieniin ruukkuihin istutetuista mehikasveista. Lyhdyt täydentävät kokonaisuutta hienosti.
  • Kiedo valonauhoja kasveihin tai ripusta niitä seinälle. Ne kimmeltävät kauniisti pimenevässä illassa.

 

Alla Viherpihaan kirjoittamani lehtijuttu, kuinka keväällä suunnittelemani parveke ja sen istutukset muutettiin syysasuun.

Jos sinua kiinnostaa, miltä parveke näytti ennen muutosta ja millaiseksi sen suunnittelin, löydät jutun täältä.

Tule mukaan Puksipuun Puutarhaystävien joukkoon!

Saat kolme e-opasta ja muutaman kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen. Ilmaiseksi!