Pohdit jo varmaan, kuinka voisit parhaiten ottaa oman tyylioppaasi käyttöön.

Minäpä autan sinua!

Oletko koskaan kokeillut Pinterestiä? Se on mitä mainioin apuväline mielikuvakarttojen laadintaan. Voit luoda sinne tauluja, nimetä ne ja lisätä tauluihin mieleisiäsi kuvia. Kuvia on valittavissa valtavasti!

Tule reippaasti mukaan. Voit luoda oman sivusi Pinterestiin klikkaamalla TÄSTÄ. Se on  helppoa ja sivusto antaa hyvät ohjeet!

SEURAAVAKSI suosittelen tekemään taulun, jonka nimeät oman puutarhatyylisi mukaan. Kerää tauluun sinua viehättäviä puutarhakuvia, vertaa niitä tyylioppaaseesi ja rakenna pala palalta omaa tyyliäsi heijastava kuvakollaasi.

Olet luonut oman mielikuvakarttasi! Sen hienous piilee siinä, että varsin pian opit huomaamaan mitkä jutut sopivat joukkoon ja mitkä eivät.

Saman voi tehdä myös leikkaamalla kuvia lehdistä, sommittelemalla ne ryhmiksi kartongille ja liimaamalla kuvat paikoilleen. Tätä tapaa olen käyttänyt puutarhasuunnittelun kursseillani. Monesti olen kuullut alussa pientä epäröintiä, joka kuitenkin on vaihtunut innostukseen: kurssilla olleiden mielestä kuvakollaasin tekeminen on avannut silmät näkemään, mikä omaan puutarhaan oikeasti sopii ja mikä ei! Kasvien, värien, yksityiskohtien ja materialien valitseminen on paljon helpompaa, kun näet ne kuvina edessäsi.

Ideoita omaan mielikuvakarttaasi saat seuraamalla vaikkapa minun taulujani. Löydät ne, kun klikkaat TÄSTÄ!

Alla esimerkki taulusta, johon olen koonnut kuvia moderniin tanskalais-skandinaaviseen tyyliin sopivista ideoista.

Moderni tanskalais-skandinaavinen tyyli 1

 

Jos et vielä ole tehnyt puutarhatyylitestiä ja ihmettelet, mikä se mahtaa olla, niin KLIKKAA TÄSTÄ. Tee testi ja löydä oma puutarhatyylisi. Saat myös vastauksesi mukaisen tyylioppaan, joka kertoo sinulle oman tyylisi perusteet. Sitten vain ´pinnailemaan´.

Mukavia hetkiä ´pinnaamisen´ parissa!