Tiesitkö, että puutarhaa hoitavat ihmiset ovat ONNELLISEMPIA ja heillä on taipumus NAUTTIA ELÄMÄSTÄ ENEMMÄN  kuin muilla kanssatovereillaan? Olemme siis hyvässä seurassa!

Nyt enemmän kuin koskaan, omassa puutarhassa puuhastelu tarjoaa rentouttavaa vastapainoa kiireiselle työelämälle.

Olipa puutarhasi tai parvekkeesi pieni tai suuri, sinne mahtuu aina muutamia yrttejä kasvatettavaksi ja ilahduttamaan pihalle katetussa ateriassa.

Yrtit ovat vahva trendi puutarhoissa ja kasvatusinnostuksen uskotaan vain vahvistuvan tulevina vuosina. Kukapa voisi vastustaa vihreyttä ja terveellisyyttä, jota on helppo poimia omasta tarhasta aamiaissmoothieen tai pihvin päälle!

Jos ikkunalautasi ja terassisi eivät vielä notku yrteistä, lue 6 kultaista yrttikasvatuksen neuvoani  uusimmasta Suuri Keittiö ja Kylpyhuone Extran numerosta 2/2015.

Suuri Keittiö ja kylpyhuone Extra 2:2015

6 kultaista vinkkiä

 

Samassa yhteydessä lehdessä esiteltiin myös ihana Memory pot ulkoruukku, jonka pinta muistuttaa Gaudilaisittain auringossa halkeillutta maaperää.

Memory_pot_01

Memory Pot -ruukut, Puksipuu Shop

 

Alkuun pääset hyvin terassilla olevilla ruukuilla, joihin siirrät uudet taimet tai ikkunalla keväällä kasvattamasi yrtit. Hyvä yhdistelmä on myös pitää paljon käytetyt, nopeakasvuiset yrtit käden ulottuvilla ruukuissa terassilla ja kasvattaa täydennystä keittiöpuutarhan viljelylaatikoissa.

Kun istutat yrttejä ulos ruukkuun, valitse kyllin suuri ruukku. Se helpottaa valtavasti kastelutarvetta ja useampi yrtti yhdessä luo suotuisammat edellytyksen kasvulle.

Tässä vielä inspiraatioksi muutamia kuvia ruukku- ja keittiöpuutarhoista. Klikkaa kuvaa ja löydät ruukun suoraan verkkokaupasta.

Yrttejä Kabin Long -ruukussa, PuksipuuShop

Yrttejä Kabin Long -ruukussa, Puksipuu Shop

 

DSC_6770

Laventeli ja rosmariinit Kabin Long -ruukussa, Puksipuu Shop

 

DSC_8848 Oksanen SF ks

Näppärä keittiöpuutarha talon päädyssä. Pihasuunnitelma by Puksipuu

Yrttejä ruukuissa 2015-05-27 at 14-47-53

Bordato Liscio -yrttiruukkuja, Puksipuu Shop

P.S. Suuret ruukut ovat monipuolinen ja pitkäaikainen investointi – voit istuttaa niihin vaikka talveksi koristeistutuksia, sillä PuksipuuShopin ruukut kestävät – 40 ASTETTA PAKKASTA. Pienet ruukut sopivat parhaiten yrttien kasvatukseen ikkunalaudalla.