Uudisrakennuskohde ja pihan suunnittelu

Piha on tärkeä osa uudisrakennuskohdetta. Kun tontti suunnitellaan tarkasti, on tontin jokainen neliö mahdollista saada todelliseen käyttöön. Olet varmaan samaa mieltä, että tonttimaa on aivan liian arvokasta jäädäkseen hukkatilaksi! Huolellisella suunnittelulla mietitään toimintojen sijoittuminen tontilla ja lisätään tontilla tarvittava ja sille sopiva näkösuoja.

Uudiskohteessa näkösuojaa tarvitaan vieläpä NOPEASTI!

 

Näkösuoja kadulle

Yksi tärkeimmistä toiveista uusilla tonteilla ovatkin näkösuojat. Näkösuojaa tarvitaan kadulle päin sekä katkaisemaan näkölinjoja naapuripihojen oleskelualueille ja ikkunoihin.

Samanlaisia toiveita oli myös tässä kohteessa. Perhe halusi oleskelualueesta ja uudistontin kulmauksesta suojaisan piha-alueen, jossa voisi viettää aikaa yhdessä. Koska golf oli perheessä tärkeä harrastus, haluttiin omalle pihalle myös griini puttauksen harjoittelua varten.

 

Pihan  nopeat näkösuojat

Näkösuojien avulla kulmauksesta suunniteltiin suojaisa alue kasvillisuuden ja rakenteiden avulla.

 

  • Nopeaksi näkösuojaksi kadun varteen suunnittelin pergolasäleikön köynnösistutuksineen. Tämä kiinteä rakenne katkai-
    si välittömästi suoran näköyhteyden oleskelualueelle ja rauhoitti samalla tontin kulmausta. Terassin kaide antaa lisäsuojaa is- tuinkorkeudelle.

 

  • Rajoille tarvittiin säleikön lisäksi nopeakasvuiset aitakasvit. Suurikokoisista timanttituijista saatiin hetkessä lähes valmis, ikivihreä näkösuoja.

 

  • Pihan muille rajoille valitsimme koristearonian, josta kasvaa kevyesti muotoonleikattuna tuuhea pensasaita jo muutamassa vuodessa.

 

Puttausnurni pihalle

Kun rajojen näkösuojat oli ratkaistu, tontin eteläkulmaukseen syntyi sopiva paikka golfia harrastavan isän toivomalle puttausnurmelle.

 

  • Tiesitkö, että puttausnurmi vaatii muiden päällysteiden lailla routimattomat perustukset.

 

  • Pinnanmuotoilulla vaikutetaan radan haasteisiin.

 

  • Lisäksi viheriön täytyy viettää johonkin suuntaan, jotta se ei kerää vettä.

 

Tässä pihassa puttaukseen tarkoitettu tekonurmi yhdistettiin saumattomasti puutarhan nurmialueeseen.

Tekonurmea saa 2–6 metriä leveinä rullina. Tätä leveämmät alueet vaativat tekonurmen saumaamista ja golfviheriöihin erikoistuneita asentajia.

Golfkupit asennetaan betoniin. Niitä kannattaa sijoittaa viheriölle useita.

Vahinkojen välttämiseksi muista sulkea golfkupit suojuksilla, kun viheriö ei ole pelikäytössä. 

Näin leikkitilaakin jää kylliksi, ja perheen yhteinen pihaelämä voi alkaa.

Jos haluat lisää vinkkejä nopeasti näkösuojaa antavista kasveista, sinun kannattaa katsoa myös tämä toinen postaus. Jutussa on kuusi tähän tarkoitukseen suosittelemaani kasvia.

Löydä oma puutarhatyylisi! Lähetän sinulle ideoita, jotta voit luoda puutarhasta oman paratiisisi!