Pelkistetty ja raikas skandinaavinen tyyli sopii suomalaiseen puutarhaan aivan yhtä hyvin kuin sisustukseenkin. Ja miksipäs ei sopisi, kun täällä pohjoisessa asutaan!

Tumman kontrastinen ote tähän tyyliin tulee Tanskasta. Sisustuksessa se on ollut supersuosittua jo pitkään. Sama linjaus näkyy uusissa taloissakin, joille on tyypillistä kulmikkuus ja kontrastinen väritys – hyvin tummaa, hohtavaa valkoista ja ripaus aksenttiväriä. Ihania kohteita myös puutarhasuunnittelijalle. Ja oiva tilaisuus käyttää uusia, moderneja materiaaleja.

Tämä tyyli on mielenkiintoinen, koska kaikessa yksinkertaisuudessaan se vaatii leikkimään mittasuhteilla. Huomaat sen erityisesti pihan ruukkuvalinnoissa. Jättiruukut sopivatkin erinomaisesti tanskalais-skandinaavisen tyylin katseenvangitsijoiksi. Pelkistetyn geometriset ruukut, viileissä väreissä ovat varma valinta.

 

Moderni tanskalais-skandinaavinen tyyli 1

 

Olen ihastunut käyttämään suuria ruukkuja suunnittelemieni puutarhojen terasseilla, oleskelualueilla ja sisäänkäynneissä. Ne tuovat näyttävyyttä, rytmittävät tilaa ja antavat mahdollisuuden tuoda vihreyttä pinnoitetuille alueille.

Ongelmana on ollut aiemmin löytää tarpeeksi suuria, talvenkestäviä ja valikoimissa pysyviä ruukkumalleja. Ratkaisin pulman avaamalla vuonna 2014 oman verkkokaupan – PuksipuuShopin. Nyt voin tarjota monipuolisen ruukkuvalikoiman asiakkailleni ja käyttää niitä myös suunnitelmissani.  Joskus ratkaisut ovat yllättäviä, mutta mitäpä sitä ei tekisi puutarhaunelmien toteuttamiseksi!

 

Moderni tanskalais-skandinaavinen tyyli 2

 

Jos olet ihastunut tanskalais-skandinaaviseen tyyliin sisustuksessa, miksi et jatkaisi sitä myös puutarhassasi? Helpottaakseni ruukkuvalintojasi, valitsin tähän tyyliin sopiviksi malleiksi perinteistä saviruukkua muistuttavan Bordato liscio -jättiruukun sekä kuutionmuotoisen Cubotti-ruukun. Klikkaa ruukkujen nimiä ja tutustua niihin verkkokaupassa. Saatat yllättyä, kuinka suuria kokoja on tarjolla!

Tanskalais-skandinaavisen tyylin selkeä ja helppohoitoinen linja jatkuu myös kasvillisuudessa. Paljon vihreää, valkoista, ainavihantaa ja heinäkasveja. Puutarhassa voi lähes kuulla, kuinka Atlantilta puhaltava tuuli kahisee hiekkadyynien rajaamassa heinikossa.

Kuvakollaasit tein Pinterestissä. Klikkaa tätä linkkiä ja ryhdy seuraamaan. Monta mukavaa projektia tulossa!

PS. Jos sinulla on: rivaripiha + unelma modernista skandipuutarhasta = valitse VALMISSUUNNITELMA ja voit aloittaa PUUTARHASI toteutuksen heti!