Meidän puutarhassakin alkoi vihdoin kevätkukinta!

IHANAA!🌱

Lunta on yhä, vaikka aurinko jo lämmittää talon seinustaa. Ensimmäisenä kukassa ovat puutarhani lumikellot.

Tässä ’Flore Pleno’-lajike, jonka toin tuliaisena Nymans Gardenin suloisesta puutarhamyymälästä.

Lumikello pärjäsi purkissaan hyvin koko reissun, kun muistin iltaisin kastella sen ennen nukkumaan menoa ja asettaa majapaikkojen ikkunalaudoille asustamaan 😊

 

Taimimyymälä, Nymans Garden, West Sussex, UK

Kevään airut – lumikellon tuoksu

Monet kevään pienistä sipulikasveista tuoksuvat hyvältä. Niin tämäkin.

Jotta pääset aistimaan lumikellojen tuoksun, se vaatii kyllä kontalleen menoa kosteaan maahan – joka kyllä kannattaa – tai sitten pitää raaskia leikata yksi kukinto mukaan ja nauttia sen tuoksusta keväisellä puutarkierroksella.

Lumikellojen kukat tuoksuvat kevyesti hunajalle. ´Flore Pleno´-lajikeessa on vahva hunajan ja hunajakennon tuoksu. Lisäksi siinä on aistittavissa aavistus ruusuvettä ja orvokkisaippuaa. Todella parfyyminen tuoksu ripauksella kartanoromantiikkaa ja hieman ´Arsenikkiä ja vanhoja pitsejä´ fiilistä. Voisi sanoa, että aivan hurmaava tuulahdus vanhoilta vuosisadoilta. Brittiklassikko.

Minä leikkasin yhden kerrotun lumikellon puutarhastani ja laitoin sen pikkiriikkiseen maljakkoon. Nyt se on tässä pöydälläni näppäimistön vieressä. Siinä sitä on hyvä välillä nuuhkia kirjoittamisen lomassa.

 

Nymans Garden, West Sussex, UK

Nymans Garden on laaja puutarha ja sieltä avautuvat myös upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Tästä alkava muotopuutarha marjakuusineen ja puksipuineen oli aivan mahtava.

Kurkista myös alla olevaa kuvaa ja näet. mistä tämä lumikello (Galanthus nivalis f. pleniflorus ’Flore Pleno’) on saanut nimensä.

flore-pleno = kerrotut kukat.

Onko sinun puutarhassasi lumikelloja? Mitä pientä kevätkukkijaa odotat kaikkein eniten?

Kerro omista kevätsuosikeistasi ja lisää viestisi alla olevaan kommenttikenttään.

Tervetuloa kevät!☀️🌱