– aineksia löydät niin puutarhasta kuin keittiöstäkin!

Kävimme ammattikuvaajan kanssa viime viikolla puutarhassa, jonka olin suunnitellut pari vuotta sitten.

Kasvillisuus oli kasvanut hienosti, kestänyt pitkän hellejakson ja näytti lämpimänä elokuun päivänä varsin houkuttelevalta. Valokuvaaja Teija kuvasi puutarhan rakennetta ja suuria linjoja. Session jälkeen minä nappasin oman kamerani esiin ja keskityin yksityiskohtiin.

Näitä ideaherkkuja tarjoilen nyt siis teille tässä – samanmukaisesti herkkuja, sillä koristeista löytyy niin yrttejä kuin vihanneksiakin!

Ihastuttava asiakkaani koristelee terassialueensa aina viikonloppua varten. Etsii koristeet puutarhasta, napsaisee oksan sieltä, toisen täältä. Rauhoittuu viikonloppuun, luo juhlan arjen keskelle ja nauttii puutarhastaan. Ihana tapa, jota meidän kaikkien kannattaisi noudattaa!

Terassialue on somistettu tyynyin, viltein ja kynttilätuikuin. Sisustus on saanut pikantiksi mausteekseen villiviinin verson kaartuilemaan tuikkujen lomitse pöydällä, pieniä rosmariini- ja basilikakimppuja, maljakkoon oksia aronia-aidasta, täyteläisen tomaatteja keittiöstä ja niiden punaan sointuvia liljoja. Ihania, pieniä ideoita, jotka eivät vaadi paljoa, mutta nostavat viikonlopun arjen yläpuolelle.

Pienillä asioilla saa todella paljon aikaan. Näin ´venetsialaisten´ aikaan ripustin valosarjan kuistilleni. Sytytän siihen iltaisin valot ja nappaan teekuppini mukaan. Tavattoman pieni juttu, mutta kuinka nopsasti siitä syntyykään juhlan tuntu illan teehetkeen. Luulenpa, että valot saavat loistaa kuistillani vielä pitkälle syksyyn 🙂 Oma valonauhani on tätä mallia.

Suuntaa siis puutarhaasi, kokoa kimppu maljakkoon ja sytytä kynttilät. Aseta viltit viilenevää iltaa varten, istahda alas ja nauti.

Ihanaa viikonloppua!