Jotta saadaan aikaan näyttävä puutarha, siihen tarvitaan kaikki kolme osa-aluetta: puutarhan suunnittelu, toteutus ja hoito. Kaikkien näiden tulee olla hyvin suoritettuja, jotta lopputuloksesta syntyy enemmän kuin osiensa summa.

Puutarhan kehittymistä kukoistukseensa – sellaiseksi kuin se on tarkoitettu – saa kiittää paljosta puutarhan omistajan todella tärkeää panosta pihansa hoidossa.

Kun piha on erinomaisesti suunniteltu, toteutettu ja hoidettu, on lopputuloksena ´kirjakelpoinen’ puutarha.

Minulla on monta syytä olla kiitollinen, että olen saanut olla mukana tällaisissa puutarhaprojekteissa. 

 

Kutsu maailmalta

Yhteistyömme ja haastattelut Linda O´Keeffen kirjoittamaan kirjaan alkoivat suunnittelemani puutarhan osalta elokuussa 2017.

Yhdysvalloissa asuva, englantilaistaustainen kirjailija Linda O´Keeffe on toiminut Metropolitan Home -lehden luovana johtajana. Hän on kirjoittanut myös useita mm. sisustamista ja designia käsitteleviä kirjoja. Linda myös luennoi ja moderoi laajalti designiin liittyviä tapahtumia.  

Linda oli siirtänyt katseensa puutarhan huonemaisiin tiloihin eli ´vihreisiin huoneisiin´, joita hän tarkastelisi kirjassaan design-ammattilaisen silmin.

Lindan tuleva kirja on keskittynyt yksityispuutarhoihin. Puutarhoja on kuvattu toista vuotta mm. New Yorkin Hudson Valleystä Santa Monicaan ja pariisilaiselta takapihalta … Tuusulaan. Aivan!

 

 

Inside Outside

Inside Outside -kirjan ideana on esitellä pihoja ja puutarhoja, jotka ovat kodin jatke. Se sisältää yksityisiä pihoja, ´vihreitä huoneita´, joissa viihdytään, rentoudutaan, laitetaan ruokaa, uidaan ja eletään. Puutarhoja, jotka ovat nautinto arjen keskellä ja joista on yhteys ympäröivään luontoon. 

Linda O´Keeffen kirjoittama ja Timber Pressin kustantama Inside Outside julkaistaan 1. kesäkuuta 2019. 

 

Kirjan kirjoitusprojekti

Kirjan kirjoittaminen painottui Tuusulan puutarhan osalta syksyyn ja loppuvuoteen 2017. 

Taustatiedot ja haastattelut puutarhan suunnittelusta ja rakentajista sekä istutuksista ja materiaaleista käytiin tarkasti läpi. Selostin suunnittelufilosofiaani ja ajatuksiani puutarhan taustalla, puutarhan omistajien toiveita ja pihan rakentamisprosessia. Kaiken tämän jälkeen puutarha on nyt mukana yhtenä kirjassa esiteltävistä puutarhoista.

Kirjan teksti on kuitenkin ollut suuri salaisuus enkä ole päässyt lukemaan puutarhasta kirjoitettua osuutta toisin kuin lehtimaailmassa olen aiemmin tottunut. En siis ole vielä nähnyt kirjaa enkä tiedä, millä tavoin puutarha on siinä esillä.

Nyt vain koitetaan yhdessä malttaa julkaisupäivään, pidetään pekkuja ja odotetaan mielenkiinnolla kirjaa, joka esitellään tekstillä  ”… Inside Outside is a must-have for design-obsessed homeowners and gardeners.”

 

Kirja julkaistaan 1. kesäkuuta 2019 ja se on tilattavissa mm. Amazonin kautta.

Hei! Olen Sari Lampinen. Puutarhasuunnittelijana suunnittelen asiakkailleni uusia pihoja ja pihamuutoksia. Autan mielelläni myös sinua luomaan puutarhastasi paikan, jossa viihdyt – niin arkena kuin juhlassakin!
Kommentoi siis ja osallistu keskusteluun. Jaa sivu myös kavereillesi ja naapureillesi. Auta heitäkin uudistamaan omaa puutarhaansa. Maailma kaunistuu yksi puutarha kerrallaan 🙂

Piditkö lukemastasi? Saattaisit silloin pitää myös laatimastani Tyylitestistä. Puksipuun Tyylitestin avulla löydät itsellesi ominaisen puutarhatyylin. Saat myös avuksesi oppaan, jonka avulla siirrät tyylin omaan puutarhaasi.