Kuulutko sinäkin heihin, jotka hullaantuvat perennoista taimimyymälöissä? Parasta aikaa hekumallisesti kukkivista taimista, ihanista väreistä ja tuoksuista?

Koet vaikeaksi päättäät minkä ottaisit ja päätätkin sitten ottaa yhden joka laatua?

Sinulla voi olla ongelma! Ei kovin vakava, mutta puutarhasi on ehkä pullollaan erilaisia, vaikkakin ihania, kasveja.

Tilanne kannattaa rauhoittaa nostamalla peruskasvit jälleen kunniaan – kasvit, jotka ovat erityisesti ikivihreitä ja / tai muuten vain puuvartisia. Taimimyymälässä ehkä hieman tylsiäkin, sillä ne nousevat arvoonsa vasta omassa puutarhassasi. Juuri niitä, jotka pysyttelevät taustalla ja saavat puutarhasi värikkäät primadonnat kukoistamaan!

Ota siis jälleen tarkastuslistasi esiin ja katso kriittisesti oleskelualueesi ympäristöä ja kulje reitti kadulta pääovellesi.

Mieti, minne voisit lisätä rakennetta istuttamalla ikivihreitä havuja, tuomalla korkeutta pienillä puilla (oletko jo tutustunut pikkusyreeni ´Palibiniin´?) ja lisäämällä turvallisia, tunnollisesti kukkivia koristepensaita tuomaan lisää kerroksellista vehreyttä.

Tämä on samalla resepti helppohoitoiseen ja ryhdikkääseen puutarhaan.

Jos haluat valmistautua tiettyyn ajankohtaan ajoittuviin juhliin, kannattaa ennakoida ja valita juuri kyseiseen aikaan kukkivia kasveja.

Oikukkaista säistä johtuen täsmäajoitus voi olla haasteellista, joten valitse pari luottokasvia juhlia silmällä pitäen. (Myöhemmin palaamme vielä ruukkuistutuksiin, jotka voivat pelastaa pahastakin pulasta.)

Muista myös tuoksut! Ne nostavat puutarhajuhlat aivan uusiin sfääreihin!

Minulla ykkössijasta kilpailevat tällä hetkellä tuoksultaan gardeniaan vivahtava sinileimu ja vahvan mausteinen tuoksuköynnöskuusama 🙂

 

PS. Jos kaipaat ideoita puuvartisten kasvien käyttöön, tutustu tähän suunnittelemaani puutarhaan.

Jos haluat henkilökohtaista apua istutusten ideointiin, varaa aika suunnittelukäynnille suoraan kalenteristani.

Jos pidit lukemastasi, ja haluat saada ilmoituksen uusista blogipäivityksistäni, TERVETULOA mukaan. Samalla voit testata, mikä on sinun puutarhatyylisi. Saat ilmaisen e-oppaan oppiaksesi oman tyylisi perusteet.