Värillä on väliä!

Olipa kyseessä hiukset, sisustaminen, uusi paitapusero … tai kukkaruukku!

Nauti väreistä ja mieti  ennen kaikkea, kuinka se korostaa sinua ja ympäristöäsi. Haetko harmoniaa vai tehosteväriä?

Ulkoruukut ovat loistava mahdollisuus sisustaa puutarhaa ja korostaa ainutlaatuista tyyliäsi.

Tarkastele kotisi ja puutarhasi muodostamaa kokonaisuutta: 

1. Jos puutarhasi on enimmäkseen vihreä ja kasvivalinnat rajoitettu yhteen tai muutamaan toiseensa sointuvaan sävyyn, käytä ruukkuissa sopivaa tehosteväriä.

2. Jos puutarhasi sen sijaan pursuaa värejä jo ennestään, voit valita rauhoittavia harmaita tai luonnonläheisiä värejä. Vaihtoehtoisesti voit tehostaa puutarhasi väritystä valitsemalla ruukkuihin jonkin vahvan värin, jota löytyy jo istuttamiesi kasvien joukosta.

Seuraavaksi siirry miettimään tulevia kausi-istutuksia:

3. Millaisista ruukkuistutuksista pidät? Kaipaatko väriä vai vihreää? Mitä kasveja istutat mieluiten ruukkuihin? Jos niissä on kukintoja, millaisia sävyjä niistä löytyy?

Voit tässäkin soveltaa aikaisempien kohtien ohjeita. Nyt voit tarkastella kukintoja myös läheltä ja löytää lempikukkiasi korostavan sävyn vaikka niiden terälehtien yksityiskohdista.

Huomioi värivalinnoissa myös talviaika. Ruukut kannattaa hankkia niin isoja, että ne ovat käytössä ympärivuoden eikä sinulla ole siten säilytysongelmia. (Isot ruukut ovat myös kastelun silloin tällöin unohtavan pelastus 😉

Suuriin ruukkukokoihin ja 28 eri sävyyn voit tutustua täällä ja päästää luovuutesi valloilleen!

Kerro minulle, mikä on sinun suosikkisi yksivuotisten kasvien joukossa ja minkä värisen ruukun sille valitsisit?

PS. Suunnitteluasiakkaani ovat luottaneet jo vuosia -40 pakkasastetta kestäviin, suurikokoisiin ruukkuihini. Valikoima on huikea ja siitä olen pikkuisen ylpeäkin 🙂

Värejä on tosiaan huimat 28 kappaletta! Jos tarvitset päätöksentekoapua eri vaihtoehtojen välillä, autan mielelläni.

Kun olet päättänyt ruukun/ruukkujen sijoituspaikan, lähetä minulle harkitsemasi värivaihtoehdot sekä paikan maalien/materiaalien värikoodit. Voit myös kertoa, millaista istutusta olet harkinnut.

Näin tekevät ammattisuunnittelijatkin ja autan myös heitä värivalintojen teossa!

Jos pidit lukemastasi, ja haluat saada ilmoituksen uusista blogipäivityksistäni, TERVETULOA mukaan. Samalla voit testata, mikä on sinun puutarhatyylisi. Saat ilmaisen e-oppaan oppiaksesi oman tyylisi perusteet.