Ensi torstaina 15.5. klo 12-18 juhlitaan Helsingin Roihuvuoressa Hanami-juhlaa eli nautitaan täysin siemauksin kirsikkapuiden kukinnasta. (´Hana´, kukka) Ja paikka onkin siihen mitä mainioin. Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan ja kirsikkapuistoon on istutettu yli 240 kirsikkapuuta!

 

Prunus sargentii, Kerava 2010-05-17 at 15-31-43

Rusokirsikka, Prunus sargentii

 

Prunus cerasus ´Varjomorelli´, Tuusula 2011-05-22 at 13-56-12

Hapankirsikka, Prunus cerasus ´Varjomorelli´

 

Prunus cerasus ´Varjomorelli´, Tuusula 2011-05-22 at 13-57-04

Hapankirsikka, Prunus cerasus ´Varjomorelli´

 

Luonnonkauneuden ohella puistossa voi seurata mm. parapara– ja butotanssiesityksiä, ikebanaa, origameja, teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa. Myynnissä on japanilaisia herkkuja, joten täysi piknik-korikaan ei ole välttämätön.

Ennen Roihuvuoreen suuntaamista tutustu jo ennalta Roihuvuori-sivustolla puiston kirsikkalajikkeiden esittelyyn, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Kirsikan kukinta on kauneudessaan kirpaisevan lyhyt hetki, mutta juuri tämä puutarhan jatkuva kausittainen muutos viehättää japanilaisia puutarhataiteessaan. ”Japanilaisille kotipuutarha on arkipäivän estetiikkaa, joka mahdollistaa yhteyden luontoon ja toimii eräänlaisena parantavana ja korjaavana elementtinä modernissa yhteiskunnassa.” (Eväsoja, Sasaki)

Löysin  YouTubesta videon, jolla pääset nauttimaan kirsikan kukinnasta jo ennakkoon saksalaisessa Kaiserslauternin Japanische Gartenissa. Vierailin siellä muutama vuosi sitten heinäkuussa. Sieltä kuvaterveisin myöhemmin.

 

 

Vietitpä Hanamia Roivuhuoressa tai oman kirsikkapuusi alla, nautitaan hetkestä!