Naisellista eleganssia Valmis piha- ja istutussuunnitelma

47,00

Istahda puutarhapenkille ja nauti kukinnasta koko kesä!

Tämä romanttinen suunnitelma sopii pihoille, jotka ovat kokoa leveys 4-6 m x pituus 7-11 m.

Kuvaus

 

´Valmis pihasuunnitelma rivitalopihalle´ on laatimani valmis kokonaisuus Tee-se-itse-pihanlaittajalle. Sen pohjapiirustus, oikea mitoitus, materiaalit ja istutukset on kaikki mietitty valmiiksi puutarhaasi varten.

Naisellista eleganssia -mallipuutarha on alunperin julkaistu Viherpiha -lehdessä. Valmis pihasuunnitelma syntyi toiveista saada tarkka mitoitus, materiaalivalinnat sekä istutussuunnitelma oman puutarhan toteutusta varten.

Naisellista eleganssia -puutarhassa nurmi, runsas kasvillisuus ja hillityt materiaalit luovat pihalle romanttisen tunnelman. Puutarhan kasvillisuus koostuu kerroksellisista ja runsaina kukkivista istutuksista. Ruukkuihin ehdotetut kausikasvit korostavat ihanan romanttista tyyliä.

Valmis pihasuunnitelma mukautuu tonttisi mittoihin. Se venyy tai pienenee menettämättä tyyliään seuraaviin kokoihin:  pituus välillä 7 – 11 metriä ja leveys välillä 4 – 6 metriä. Koon mukauttaminen on esitetty selkein esimerkein. Suunnitelman peruspiha on kokoa 9 m x 5 m.

Istutussuunnitelman kasvillisuus koostuu kestävistä ja helppohoitoisista kasveista. Ne on suunniteltu pääosin etelään – länteen avautuville pihoille. Menestymisvyöhykkeet on huomioitu puolestasi. Kasvit sopivat vyöhykkeille I – (VI) eli aivan Etelä-Suomesta  pohjoiseen lähes Rovaniemi – Kajaani linjalle saakka. Puuvartisille kasveille on ilmoitettu sopiva vaihtoehto kullekin menestymisvyöhykkeelle.

Valmissuunnitelmasta löydät seuraavat piirustukset ja ohjeet puutarhasi toteutusta varten:

 • yleiskuva näyttää, millainen valmiista puutarhasta tulee
 • mittapiirustus auttaa sinua mitoittamaan puutarhan ja sijoittamaan kaiken kohdalleen suunnitelman mukaisesti
 • materiaalisuunnitelma toteutusvinkkeineen kertoo millaisista päällystemateriaaleista, rajauksista ja tuotteista puutarhasi koostuu
 • materiaaliluettelo määrineen toimii sinulla ostoslistana tuotteita hankkiessasi
 • istutussuunnitelma näyttää jokaiselle puutarhan kasville sen sijainnin
 • kasviluettelo sisältää 21 kasvilajia kappalemäärineen

Koe onnistumisen iloa ja nauti omasta puutarhastasi.

 • sisältää pohjapiirustus, mittapiirus 2 kpl, materiaalisuunnitelma toteutusvinkkeineen 2 kpl, materiaaliluettelo, istutussuunnitelma 2 kpl sekä kasviluettelo
 • 12 sivua
 • toimitus sähköpostitse
 • tulostettavissa koossa A4 100% heti tilauksen tehtyäsi
 • suunnittelu Sari Lampinen Puutarhasuunnittelu Puksipuu

PS. Jos pohdit, mikä kolmesta Puksipuun valmispihan tyylistä on omasi, käy tekemässä laatimani ilmainen tyylitesti. Klikkaa TÄSTÄ!

 

© Sari Lampinen, Puutarhasuunnittelu Puksipuu